fredag 18. september 2009

One size fits all...

... eller Sokken for hele familien.

Nylig strikket jeg -Tone Ms SKEIVE SOKKER. De har gått som en farsott i bloggeland i det siste, og det er ikke så rart. For det første er de fine. De ser bra ut og har upåklagelig passform, og hva mer kan man ønske seg av en sokk?

For det andre er de morsomme å strikke. Det er jo lett å se hvor ToneM har fått inspirasjonen fra (Kai-Mei-sokkene til Cookie A), men disse var mye artigere å strikke syns jeg.
For det tredje er de raske å lage - det går unna på et par kvelder.

Og sist, men ikke minst - gøy med en vri på de tradisjonelle raggsokkene, bokstavelig talt!

Norge er et kaldt land langt mot nord, og det holder ikke med tynne sokker strikket med pinner 2,5 vinterstid her - det må kraftigere saker til. Ordentlige raggsokker av tykt garn, strikket med tykke pinner (vel, 3,5 er jo tykt i sokkesammenheng nu til dags). Det fins hundrevis av fine oppskrifter for tynt garn og tynne pinner, men for raggsokker er utvalget mer begrenset. Det er Blueberry Waffle, Kerttu, Thuja og noen til - og nå også ToneMs nye og finfine oppskrifter, Skeive sokker og Havskum. Takk, ToneM!

Det har skjedd ting siden sist jeg drev med raggsokkstrikking. Sokkegarnene var oftest harde og stive, og kom stort sett i ymse melerte farger. Melerte raggsokker er forresten fint, syns jeg, men hardt garn vil vel ingen ha. Nå strikket jeg av Perfect fra Sandnes, et supert sokkergarn for pinner 3,5 - med hele 85 prosent ull, det kan vi like! Mykt er det også, og kan vaskes i maskin. Det kommer i mange fine farger, blant annet rosa, gult og eplegrønt. Noe for enhver smak, med andre ord. Disse ble grå, da.

Sokkene er strikket til Mannen. Han var ikke til stede da bildet ble tatt, så jeg måtte steppe inn som modell - og fotograf. Det var dette med å ta bilder av seg selv da... og med lav høstsol i tillegg, det ble så som så, men pytt pytt, det er jo bare sokker!

De passer jo fint til meg også, så det spørs om ikke det blir et par til. Røde til meg, takk. Eller rosa - har aldri hatt rosa sokker i hele mitt liv jeg. Og enda et par er på pinnene i skrivende stund, til min pappa, som har bursdag i disse dager. Koksgrå til ham. For hva skal man gi til en mann i sin beste alder, som har alt han ønsker seg? Jeg foreslo Skeive sokker, og for å ha noe å måle ut fra, prøvde han de grå. Og sannelig sier jeg dere - de passet til ham også! Så her har du Sokken for hele familien - som passer til alle fra str. 39 til 43. Praktisk!

Jeg slår et slag for Skeive sokker. Vet du om flere fine oppskrifter i raggsokktykkelse, så meld fra!11 kommentarer:

 1. Disse virker jo helt supre...tenker jeg prøver meg på et par etterhvert. Takk for tipsene på mønster for litt tykkere siokkegarner :o)

  Ha en fortsatt god helg.

  SvarSlett
 2. Håller med dig, ibland vill man ha ett par tjockare raggisar och lufsa omkring i och då är utbudet lite dåligt. Dessa var roliga och jag ska kika på de andra länkarna så snart jag törs - har för många projekt igång igen...

  SvarSlett
 3. Har blinket meg ut disse sokkene tidligere - synes de er fine, og sikkert perfekt for en nybegynner på sokkefronten. Fint å få tips til flere sokkemønster i litt tykkere garn - de passer fint som kjappe gaver og til den kalde vinteren vår synes jeg.

  Har akkurat kjøpt boka Socks from the toe up av Wendy D. Johnson, der er det 4-5 mønstre for tykkere garn (men jeg har ikke rukket å teste ut noen av dem ennå).

  SvarSlett
 4. Stilige :-). Tenker mannen blir fornøyd!

  SvarSlett
 5. Så flotte sokker! Disse skal jeg prøve - er helt hekta på sokker for tiden så disse ga inspirasjone til å fortsette:-)
  Ønsker deg en hyggelig lørdagskveld!

  SvarSlett
 6. Mannen i ditt liv er jammen heldig, nå vil han være varm på beina hele vinteren ;)
  Artig mønster, tenker jeg kopierer det til min sjels elskede!!
  Takk for tips ang. garntykkelse.
  Ha en fiiin helg!

  SvarSlett
 7. Så fine sokker! jeg har sett de både hos ToneM og de "andre" sokkedamene!
  Har du prøvd å strikke dem i det nye sokkegarnet til DSA, STERK? Nå fikk jeg også lyst til å strikke sokker. God helg da, Anne.

  SvarSlett
 8. kjmepefine sokka...har enda ikke prøvd meg på disse......mye fint her hos deg...go søndag

  SvarSlett
 9. De er kjempefine, og så praktisk at de går over flere størrelser da. Står på min liste også, men nå tror jeg at jeg er nødt for å sy og dampe litt :-) Har ikke tenkt at prosjektene mine skal ende opp som UFOer, men det er lett for at de blir det hvis jeg ikke gjør ting med en gang. Derfor er jeg ganske så streng med meg selv - jeg kjenner jo meg selv så godt :-)

  SvarSlett
 10. De så kjempefine ut..og så praktisk da at de passer til hele "familien". Jeg har bokmerka linkene dine...for man kommer som sagt ikke over mange oppskrifter med tykt garn til sokker...
  Selv så har jeg strikket Blueberry wafflesocks..de ble kjempefine til meg.

  Go uke !

  SvarSlett
 11. Åh, de er kjempefine. Og jeg ser veldig godt at et tykkere sokkegarn kan brukes, ja ... mhm.
  Takk for tipset om flotte mannesokker :)

  SvarSlett