tirsdag 29. september 2009

Frost...


... sa Hobbygåsa, på bloggen sin i dag. Dermed måtte jeg ut og høste siste rest av tomater, for tomater liker ikke frost - de liker ikke temperaturer under åtte grader en gang, har jeg lest et sted. De liker sol og varme og gjerne et veksthus. Jeg har ikke veksthus, i sommer har det vært dårlig med sol og varme, og tomatene har gått for lut og kaldt vann. Likevel bugner det av tomater på plantene jeg kjøpte her på forsommeren. Naturen er sannelig forunderlig. Her har jeg stullet og stelt med for eksempel solhatt-plantene mine i flere år, og ikke en eneste en har funnet det for godt å vokse frem i år. Mens tomatene, som bare har stått og skammet seg i en krok, gir avling som bare det. Er det det som er trikset - neglisjering? I så fall skal jeg prøve det til neste år - på alt!


U-stekte grønne tomater. Husker du filmen - "Fried Green Tomatoes", fra 1991? Fantastisk navn på en film, forresten. Kanskje det går an å få tak i den enda? Nå har jeg grønne tomater i lang tid fremover. Håper de blir røde etter hvert, for jeg liker ikke grønne tomater.

Men stein, det liker jeg. Her er stein herfra og derfra og forskjellige steder jeg har vært i sommer og tidligere år. Det er fine minner, men litt upraktisk å ta med seg i flybagasjen. Og snart kommer det noe strikking igjen her på bloggen også, for jeg strikker som bare det for tiden. På litt for mange ting samtidig, som vanlig. Forandring fryder!

6 kommentarer:

 1. Heisann!
  Høsten er også min favorittårstid! herlig med alle fargene som kommer frem. Og det er på tide å ta frem de strikkede tingene.....
  Jeg gleder meg til å se hanskene dine ferdige. Vi selger masse av det kit`et i butikken.
  Kom hjem fra København i går. Har jo vært på strikkefestival......såååå gøy!!!

  SvarSlett
 2. Høst er Strikketid, men jeg har ikke tid enda, må sy ferdig først...

  SvarSlett
 3. Her er det også salige mengder grønne tomater på noen tapre planter. Fikk oppskrift på syltede grønne tomater av ei venninne som sa det var godt. Har ikke kommet meg i siget enda jeg. Men oppskrifta kan jo formidles videre hvis dine ikke rødmer i løpet av kort tid.

  SvarSlett
 4. Jag älskar också stenar!
  Här har vi haft frost två nätter i rad, hu...

  SvarSlett
 5. Vi har inte haft någon frost än och de flesta av mina tomater har gett upp och självdött. Det var länge sedan man såg den filmen, kommer ihåg att jag gillade den skarpt.

  SvarSlett
 6. De tomatene må visst sole seg litt ja, du får legge de i vinduskarmen. Herlig med slike steiner. Jeg har også alltid med stein i bagasjen fra ferie, synd at overvekt er så dyrt for utenlandske steiner er jo sååå mye finere enn norske :-)

  SvarSlett