tirsdag 29. september 2009

To tegn...

Jeg har alltid vært så fascinert av birøkt. Jeg har lyst til å begynne med bier selv, men kvier meg fordi jeg vet for lite. Nylig var jeg i en gårdsbutikk der de solgte honning, og innehaveren ga meg navnet til birøkteren så jeg kunne få noen begynnertips. Dagen etter fant jeg en bok om birøkt i den lokale bruktbokbutikken. Var det et tegn?


Bildet er tyvlånt fra hjemmesiden til Norges Birøkterlag.


I flere år har jeg ønsket meg en hund. Alle strikkedamer har katt, men jeg liker ikke katter (ja, jeg vet det er som å banne i kirka, og nå forsvinner vel alle leserne mine i protest, men men), jeg vil ha en hund. Jeg har sett an situasjonen litt, for det er viktig at forholdene ligger til rette for et godt hundeliv. Og nå ligger forholdene til rette. På søndag, da vi var på tur til Lilloseter og satt og nøt nystekte vafler og kaffe i høstsola, kom vi i snakk med noen hundeeiere som kom med mange gode råd og innspill - og som mente jeg måtte løpe hjem og sjekke canis.no for å finne den helt riktige rasen. Var det et tegn?


Bildet er tyvlånt fra canis.no, og rasen er tilfeldig valgt.


Akkurat nå har jeg hverken dyr eller hjemmeboende skolebarn og har ikke hatt sånn frihet på år og dag. Spørsmålet er: Hund eller bier - eller skal jeg rett og slett hive meg rundt og dra på Interrail???

7 kommentarer:

 1. Hei hei! Jeg skal ikke råde deg i denne saken, men håper du vil leve ut noen av ønskene dine. Det går an å drive med birøkt OG ha hund samtidig, men å dra på interrail etter å ha anskaffet seg slike forpliktelser blir vel vanskelig...;-)
  Nyt friheten og tenk deg godt om

  SvarSlett
 2. Tågluffa! :) Jag, som är mitt inne i småbarnstid, saknar min frihet väldigt mycket ibland. Men jag kan också förstå att det blir tomt sen.
  Och: jag gillar inte heller katter! Har faktiskt fobi.

  SvarSlett
 3. Jeg sier som foregående, nyt friheten! Men i allefall ikke katt, ikke alle strikkedamer er kattedamer altså ;)

  Det er ikke så mye selskap i bier heller, hvis de ikke svermer og bosetter seg i et tre like ved verandaen din da. Og da blir det litt i meste laget. Eller kanskje for naboen hvis det er i hans tre de bosetter seg. Jeg holder en knapp på hund, en turvenn. Men bruk god tid på å finne riktig rase.

  SvarSlett
 4. Spennende å tenke på om en skal investere i noe som vil komme til å bety mye framover.

  Jeg har også observert at det er en del katter rundt i bloggverdenen, nesten sånn at jeg får lyst på en selv. Men i det siste har jeg faktisk fått mer og mer sans for hunder, har aldri likt hunder tidligere. Men har man tid, ønsker en turvenn og selskap må jo en hund være god å ha.

  Ønsker deg en riktig god dag. Mvh Turid

  SvarSlett
 5. Dette er sikre tegn, det er helt garantert :-) Og jeg tror du får et tegn til hvis du spør naboen din - bier eller hund... Men spøk til side - jeg mener det er NKK utstilling på Hamar til helgen - der er alskens raser representert fra hele Europa - en veldig flott måte å få sett hunder på. Også en måte å få snakket med oppdrettere, men er de stresset for at de skal i ringen er de ikke akkurat hyggelige bestandig da (kjempenervøse tror jeg det kalles) Og ja du skjønner kanskje, jeg holder en knapp på hund :-)
  Program i denne linken:
  http://www.nkk.no/nkk/public/openIndex?ARTICLE_ID=7230

  SvarSlett
 6. Ja du ... det var ett svårt val, väljer du bin så kan du ju tågluffa bäst du vill, de finns ju kvar när du kommer hm antar jag, men å andra sidan så är bin inte sä särdeles tillgivna och svåra att kela med i soffan. Svårt... Men det verkar som du letar efter något att fylla din tid med och vad det nu än blir så ser jag fram emot att läsa om det (även om jag är en kattmänniska...)

  SvarSlett
 7. Interrail først og så hund? Forresten har du fått en ny leser selvom du ikke liker katter. Jeg derimot elsker katter og skjønner ikke helt det med hund, selvom de er veldig søte ;)

  SvarSlett