mandag 21. september 2009

Det er som å sykle…

På siste tirsdagsstrikkeklubben sto HAKKING på menyen. Jeg kan jo hakke fra før, men glemsk som jeg er, passet det fint med en repetisjon. Jeg har hakket mest flatt tidligere (her og her). Nå er det rundhakking på gang – dette skal bli en hals i tubefasong, etter Stellas modell. Deilig, bløt Baby Silk i dype, vakre vinterfarger. Tidligere har jeg brukt en hakkenål med krok i begge ender, men her bruker jeg rundpinne med en krok i hver ende. Fiffig.

Uttrykket ”Det er som å sykle, du glemmer det aldri,” gjelder bare for ting du har øvd mye på, fant jeg ut. Å strikke og hekle ville jeg nok husket, selv etter en pause på mange år. Å hakke, derimot, har jeg ikke drevet mye med, så der hadde jeg faktisk glemt en hel del detaljer. Men nå, når denne halsen blir ferdig, tror jeg det sitter som det skal.

11 kommentarer:

 1. Dette er faktisk noe jeg aldri har prøvd, men det ser morsomt ut og det blir lekkert!
  Ha ei fin uke og klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Det ser spennende ut, Anne! Selv har jeg aldri forsøkt hakking, men det er vel snart på tide.

  SvarSlett
 3. Hei, blei så inspirert at eg drog av stad og kjøpte meg alpakkagarn, og har no sett meg til å hakke rundt til den store gullmedalje !! Kjempeartig ! Det blir sikkert en hakka"buff" eller en "hakkabiff" :))

  SvarSlett
 4. Ja - er det som å sykle? Jeg har en gang i tiden lært hakking, men tror jeg må ha litt opplæring før jeg setter igang;-) Nydelig farge - halsen blir sikkert kjempefin.
  Ha en flott ettermiddag!

  SvarSlett
 5. Det ser kjempefint ut! Har såvidt prøvd hakking for mange år siden, men ante ikke at det fantes rundpinner..

  SvarSlett
 6. Krokning har jag aldrig provat, men vem vet kanske någon dag...
  Härliga färger

  SvarSlett
 7. Så tøft da, kjempefint...!

  SvarSlett
 8. Så gøy å lære noe nytt eller som du ta opp igjen halvglemte kunster.
  Jeg tok en titt på linken tirsdagsstrikkeklubben - for et flott arrangement. Skulle ønske at det var noe sånt her. Jeg ser det skal være en kveld med nålbinding, det kan jeg ikke, men jeg har lenge hatt lyst til å lære den teknikken.

  SvarSlett
 9. Hei,
  og takk for hyggelig hilsen fra deg på bloggen min etter pausen. :)

  Du er både produktiv og kreativ, kan jeg se. Bra. :)
  Gleder meg til å se resultatet av hakkingen.
  Noe jeg aldri har prøvd...
  Kos deg! :)
  Vi blogges.

  SvarSlett
 10. Jeg også, har badet lite i år, to ganger faktisk...

  SvarSlett
 11. Dette har jeg aldri prøvet, men det ser gøy ut. Og veldig flott blir det, skal bli spennende å se den ferdig. Og ja - det er på terassen jeg har holdt til i det siste hehe. Har fått fotodilla jeg :-)

  SvarSlett