onsdag 23. september 2009

Ensom ulv i skogen…

Takk til Lise som fikk meg ut på tur hver dag for noen uker siden. Det hadde jeg godt av. Nå blir det mer sporadisk. I dag var jeg på fototur i skogen her jeg bor. Det var visst bare meg der. Det er så stille i skogen på en hverdag. Kommer det en enslig jogger eller hund på luftetur, er det nesten så jeg blir litt redd.
Her må det ha skjedd noe – i istiden omtrent. Det kan se ut som om breen har skurt striper i berget på vei ned mot byen, og hadde jeg husket noe av geologien fra skoledagene, hadde jeg sikkert kunne forklare det nærmere. Jeg burde ha visst hva slags bergart det er også. Det er utrolig hva man rekker å glemme på kort tid…
I gamle dager – men etter istiden – merket Skiforeningen stier og løyper i marka her. Men det er lenge siden. Stiene består, men løypenettet er forsvunnet og gjengrodd. Skogen står tett og ugjennomtrengelig, og moderne løypemaskiner hadde nok bare måttet snu og gå hjem igjen.

Blått for sommer, rødt for vinter – og sol for meg i dag!Høyt henger de, og sure er de visst (men hvem har smakt på rognebær??). Men vakre er de!
Det er nå allmenn enighet om at rognebærrik høst vil gi snørik vinter, i hvert fall her på Østlandet. Men jeg kan ikke gi noen garantier.

En enslig benk i skogen. Hvem har satt den her, mon tro? Her kan man for eksempel sitte og nyte en kopp kaffe mens man filosoferer over livet og studerer utsikten. Om man har husket kaffetermos da. Det hadde ikke jeg - jeg hadde bare vann, og det ble ikke helt det samme. Pussig hvor lyst man får på kaffe når man sitter på en enslig benk i skogen.Jeg er en ensom ulv på tur. Ingen passerte mens jeg satt på benken i skogen og nøt utsikten, uten kaffe. Jeg kunne krabbe fritt rundt i underskogen og ta bilder opp og ned så mye jeg ville – ingen så det og lurte på hva i alle dager jeg drev med.


Her er ingen høye fjell med formidabel utsikt – bare skog, skog, skog. Sånn ser det ut der jeg går på tur – bare trær og atter trær. Det kan kanskje virke litt deprimerende, om man ikke liker trær. Men det gjør jeg.


Furukrone – høyt tre, høy himmel.I går fikk jeg høstløv i hodet – i dag en maur. Den kravlet rundt og det tok lang tid før jeg skjønte hva det var og enda lenger tid før jeg fikk fanget den. Jeg begynte å lure på om jeg hadde fått lus, det kjentes så levende ut der oppe… Men heldigvis, bare en uskyldig liten norsk skogsmaur på tur i nytt terreng :p

11 kommentarer:

 1. Tøffe bilder til dine høstbetraktninger!
  Artig å filosofere litt!

  SvarSlett
 2. Mye flott og trivelig på en skogstur. Fine bilder fikk du tatt, også;)
  Med kamera på tur, får man sett mangt og mye;)
  God dag til deg og klem;)

  SvarSlett
 3. Fine bilder og koselig innlegg. Deilig med frisk skogsluft nå. I det hele tatt, livet er deilig akkurat nå..

  SvarSlett
 4. Hei, ta-bilde-av-flugesopp-dame oss i mellom :)) Hausten er ei vakker tid og det er mykje fint i naturen å ta bilder av. Det er så kjekt å få legge ut bilda sine på pc-en, for når en ser dei flotte bilda, er det som en gjennopplever turen på nytt og på nytt. Og så kan en glede andre også.

  Takk for titten ! Staselig furu !

  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 5. Så fin tur og fine bilder. Det er rart hvordan man tenker over andre ting når en har med kamera på tur. Det er nok ikke særlig skadelig å legge fra seg strikkinga og ta seg en tur ut, nei. Hverken for kropp eller sjel :)

  SvarSlett
 6. Fine bilder fra turen din.
  Slike turer er godt påfyll for sjel og sinn. :)
  Jeg LIKER høsten.
  De klare dagene forgyllet i fine farger og sollys.
  Det er vakkert det!
  Siden kan vi trekke oss inn og kose oss med levende lys og ei god bok. Eller med håndarbeid, slik som du.
  Også kan vi fylle opp vinglasset eller tekoppen og NYTE! :)

  Vet du, jeg liker egentlig alle årstidene , jeg.
  Variasjonene.
  Vi må være tilstede her og nå. Ikke alltid lengte etter noe annet.... Men for all del. Man skal se fremover... ;)

  GOD DAG! :)
  Klem.

  SvarSlett
 7. Tack för en trevlig skogspromenad, härligt att titta på bilderna och njuta hösten även när man sitter inne.

  SvarSlett
 8. Kanskje dette er en nyttig side for en hobbygeolog? http://www.norsknettskole.no/fag/ressurser/itstud/v00/Norge_blir_til/ Jeg har den selv i bokform. Underholdende og lærerikt skrevet.

  Jeg gikk tur i dag også, med barnehagebarn. De spurte om de kunne få smake på de røde bærene de hadde funnet og selv om jeg sa at rognebær smaker dårlig, så var det likevel noen som prøvde :-)

  Jeg lærte forøvrig at mye rognebær gir lite snø for rognebærtreet ikke kan bære så tung bør to ganger samme sesong...

  SvarSlett
 9. Det ser utrolig deilig ut! Flotte bilder, særlig det første og det siste. Ja man kan føle seg litt ensom i skogen, men det er jo det som er deilig også - ikkeno mas og stress :-)

  SvarSlett
 10. Hehe måtte flire litt da jeg så det på God morgen Norge i går(støv). Det må jo sikkert bli veldig populært med hybelkaninoppdrett utover høsten ;)

  Flotte høstbilder, det er deilig med høst når været er slik som nå.

  Ha en fin kveld videre :)

  SvarSlett
 11. Takk takk, for hyggelig kommentar! Jeg visst det lønte seg jeg, å skryte litt på bloggen, for da får man svar... Her hjemme er de lei av alt med lapper på og trekker bare på skuldrene ;)

  SvarSlett