søndag 5. mai 2013

Det er ikke utseende som teller / FABELaktig #4...

Fortsetter med mer FABELaktig mens jeg er så godt i gang, jeg.


Her kommer #4 - et par FABELaktige sokker. Jeg begynner å nærme meg bunnen av posen med Fabelgarn, og her har jeg bare kjørt på helt uten system så lenge garnet rakk. Direkte pent ble det ikke, men det er ikke utseendet som teller, har jeg hørt...


Åtte ulike Fabel-garn sloss om oppmerksomheten her, til sammen 90 gram, strikket på pinner 2,5.

Syns de ble fjonge jeg. Jeg liker morsomme sokker.Og det er gode sokker. Jeg har bedrevet seriøs forskning her. Tinka og jeg går jo tur med sokkene mine hver eneste dag, og jeg har funnet ut at ribbesokker er det som sitter best når man er ute og går (ellers også, forresten – ribbesokker er rett og slett best). Og enda bedre blir det når vrangborden går i spiral. Jeg kan ikke forklare hvorfor, men sånn er det. To rette - to vrange i fem omganger, så forflytter mønsteret seg én maske mot venstre, fem nye omganger osv. Tidligere har jeg lagd sokker der ribben forflytter seg hver sin vei, så de blir symmetriske. Men det er enklest å flytte mot venstre, så her var jeg lat og lagde to like sokker. Spiller ingen rolle - ingen som ser det i dette kaos av farger uansett  :-) 


Som nevnt tidligere - Fabel er et godt garn, billig, lett å få tak i, godt å strikke med, gir fine myke plagg. Slitestyrken har jeg foreløpig ikke så lang erfaring med, men det ser lovende ut, og ryktene sier at den er bra. Fargene er morsomme - men av og til kan man lure på om designerne har hatt en dårlig dag på jobben. Det er for eksempel en nydelig turkisfarge - jeg er veldig glad i turkis. Og så kommer det plutselig noen gyselige, hudfargelignende meter midt inni det turkise. Halloo - turkis og hudfarge - er det en god match liksom??? Når det finnes så mange andre fine farger å velge mellom? Forstå det den som kan. Men alt skal med - og da blir jo sokkene deretter da.


Jeg har forresten strikket lignende sokker en gang før, i fjor. Da brukte jeg litt andre restegarn også, men resultatet ble forbausende likt. Så nå har jeg to par rare sokker. Kjekt å ha!

For kan man egentlig få for mange sokker?
Jeg trodde jeg begynte å nærme meg et metningspunkt - men jeg tok feil.


Bildet er av sokkeskuffen min - som jeg blogget om her. Jeg har flere sokker enn dette, men jeg tror ikke det overstiger 30 par (men jeg har faktisk ikke telt. De er aldri på plass samtidig, alle sammen).
Men så leste jeg om en blogger som hadde 81 par i skuffen. Åtti-én par altså - det er noe å strekke seg etter det, folkens. Og ettersom jeg fortsatt har Fabelgarn igjen, strikker jeg trøstig videre. Nå har jeg et par barnesokker på pinnene. Jeg trodde jeg skulle få brukt opp det lysegrønne garnet da (rest etter disse sokkene), men jeg tok feil. Så nå blir det enda flere sokker. Åtti-én par altså - det er et stykke igjen. Men ingen fare - jeg har sokkegarn igjen, både Fabel og diverse annet, jada.

Og det var alt på en søndag. Ha en finfin dag! Med sokkestrikking, kanskje?

26 kommentarer:

 1. Jeg synes sokkene er fantastisk fine !! Det er 35% avslag på Fabel garn for tiden, så du kan lett fylle opp lageret ditt!! Fin søndag! Annek:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm, ja, jeg har registrert Fabelsalget. Og ja, jeg har vært der... :-)

   Slett
 2. Herlig! Dette var riktig glad sokker, jeg likte dem kjempegodt :)

  SvarSlett
 3. Synes sokkene dine er tøffe, jeg! Men det var litt av en sokke-skuff! Jeg har "jamra" over at jeg har 10-15 par selbuvotter.... Det er jo ingenting!

  Ha en strålende søndag! Her jubler vi over hele 8 varmegrader.

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ja jeg har også noen par selbuvotter. Har fått protester fra resten av familien om at de tar for stor plass i entreen...

   Slett
 4. Oi, de ble finfine! Skikkelig gladsokker! Og joda, fabelsokkene mine er de som har holdt farger og fasong best. Og prisen er det ikke å si noe på.

  Og enig med turkisfargen, hva gjør den hudfargen der ? Mine favoritter er rosaoransjerødblandingen og grønnhvitgulblsndingen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Blå/brun har blitt min favoritt - nr 671. Det er mange fine - og noen stygge :-)

   Slett
 5. Kjempefine sokker! Jeg er faktisk lei for at jeg ikke har nok restegarn ennå til å strikke slike ... Er relativt fersk som sokkestrikker, og har funnet mye hjelp og inspirasjon i bloggen din! Du er rå på farger, altså!

  ... Artig at du er så glad i te, forresten, det er nemlig jeg også!

  SvarSlett
 6. Jeg strikker forresten sokker i dobbel Fabel nå, den turkise blandinga. Ikke noe hudfarget har dukket opp ennå, krysser fingre! Min favoritt er nok Skogsbær, herlig lillablanding ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje de har tatt til fornuften og fjernet den hudfargede biten - har i hvert fall lagt merke til at de har endret litt på flere av fargene nå.
   Har noen nøster Skogsbær her som ligger og venter på å bli sokker. Veldig fin farge!

   Ja, jeg er også veldig glad i te - det er en av livets enkle gleder!

   Slett
 7. Har aldri tenkt på å strikke spiralbråt. Var jamen ikke dumt du! Jeg har strikket spiralsokker i liten barnestr. Da slipper jeg jo unna hælen på småttissokkene...
  Det er blitt kjekt å strikke sokker, rare greier. Er blitt et bra antall etter hvert. Men i sokkeskuffen min er det ikke mange par. De forsvinner ut døren fortere enn svint. Kjekt det altså! Var mye lekkert i skuffen din, med hullmønster og greier. Herlige farger er jo det normale. :)
  Ha det fint!

  SvarSlett
 8. Sokker til å bli glad av(og i!) :) Jeg har strikket en del ullbukser til babyer/små barn i Fabel og har fått tilbakemeldinger om at de holder godt og et slitesterke. Da funker det nok godt til sokker også!

  SvarSlett
 9. Dei var kjempefine! :-) Har aldri strikka med fabel før, MEN har bestilt no på salget, og gledar meg til å prøve det.

  SvarSlett
 10. Jeg har ikke særlig mye Fabel liggende, men nå får jeg lyst til å kjøpe opp minst to av hver farge og strikke meg en haug fargeglade sokker! De blir jo helt fantastisk nydelige! Men jeg kan bare tenke meg til trådfestingen...

  SvarSlett
 11. Skikkelig fine - og jeg forstår ikke helt hvorfor du ikke synes de er pene. Fargene er harmoniske og det er symmetri i uttrykket. Kule spør du meg!!!! Har aldri strikket sokker faktisk....

  SvarSlett
 12. Jag har också noterat att det är rea på Fabelgarnet och jag köpte just ett turkos som du skriver om.Jag måste gräva mig in i nystanet för att de om det har någon annan färg inuti.

  SvarSlett
 13. Så mye fabelaktig du har strikka da :-) Gla'sokker...og vanter :-)) Jeg har strikka en del par sokker i Fabel, og er godt fornøyd med slitestyrken. Jeg er så sær at jeg pleier å lete meg frem til et felt hvor garnet er likt, sånn at jeg får like sokker - men det er de jeg strikker FØR det har kommet så langt at det har blitt restegarn altså ;-)Og så har jeg brukt restene sammen med babyull og strikka babysokker. Nå skulle jeg ønske jeg hadde masse Fabelrester liggende - fikk så lyst på sånne gladsokker som dine :-D
  Her er det alpaccaen som ryddes og strikkes opp.

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 14. Flotte sokker i herlige farger til å bli glad av! :)

  SvarSlett
 15. Sokker får man aldri nok av og har man mange selv så er det alltid andre som ikke har , eller ønsker akkurat de man lager. Syns sokkene var fine med alle fargene og restegarn skal brukes opp enten til sokker eller til bestemorruter. Smart å strikke vrangbord på skrå for da sitter de jo bedre hele veien.Ha en flott mandag med vårvær

  SvarSlett
 16. Jeg er skikkelig imponert! Hva bruker du 30 par sokker til? Jeg tror jeg eier tre par av den hjemmestrikkede sorten, og mannen kanskje tre par. Resten av familien har sokker på ønskelisten hele tiden, så da har det blitt slik. Men stripesokkene dine var rikrig flotte! Må se å få et par sokker til på pinnene skjønner jeg. Ha en strålende uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, de bruker jeg på føttene :-) Jeg bruker ullsokker, rett på foten, hele året. Så går de runden da, brukes og vaskes og tørkes. Noen er tynne, til sko, noen er tykke, til støvler, noen er korte, noen er lange osv osv . Noe for ethvert behov, med andre ord. Og ingen i familien ønsker seg flere sokker - de har plenty, de også - så da strikker jeg til meg selv. Gir bort noen også da - til slekt og venner og veldedighet.

   Slett
 17. Torhild (i NL)6. mai 2013 kl. 11:45

  Skikkelige gla' sokker gitt. Har noen fabel sokker jeg også, en kan godt si at de er slitesterke! Hives i vaskemaskinen (av og til landet på en 60 graders vask ved uhell) men kommer ut i samme størrelse tilogmed. Fikk litt hetta da jeg første gangen strikket ett par og oppdaget at jeg er litt av en mønsterfreak og det passer litt dårlig med fabel da.
  For ett par rakk jeg opp hele nøstet for å finne matchende striper, og så viste det seg at det var spunnet andre veien (om du skjønner hva jeg mener) De ende opp med likt mønster til slutt, men gud for ett styr, jeg ble helt svett av meg selv!
  Har noen rester liggende så kanskje jeg skal våge meg på ett par som ikke blir like!!! Det er en liten utfordring for en som liker at sokkene matcher ;-)
  Ha en finfin mandag

  SvarSlett
 18. Livlige, friske og morsomme sokker. Synes du er flink som har kastet deg over Fabelgarnet ditt. Jeg liker å strikke med restegarn, men her holder jeg for øyeblikket til blå/grønn-varianten.

  SvarSlett
 19. Jeg synes sokkene er fine jeg, de er litt "ful-snygga" som man sier i Sverige ;) Smart med den vrangborden som går i spiral. Jeg har strikket noen tubesokker til jentene mine når de var små i den teknikken, men de var uten hæl og egentlig litt formløse. Nå skal jeg prøve ut dette i stedet for.
  Ha en fin uke - og snart er det helg igjen så da får du ha en fin helg også ;)

  SvarSlett
 20. Kjempefine fargeglade sokker!
  Fabel gir veldig gode slitesterke sokker. Enig med deg fargekombinasjonene i enkelte flerfargede nøster er litt rare. Men gode sokker gir de lell

  SvarSlett
 21. hahahaha!!! "Halloo - turkis og hudfarge - er det en god match liksom???"
  Så absolutt ikke. Men sokkene dine er helt supre, skikkelig solskinsshoppogsprettsokker.

  Takk for tipset om spiralvrangbord og fordelene med det.

  SvarSlett