lørdag 29. oktober 2011

The Pink Collection...


I sommer var jeg på gryteklutkjøret, og før jeg visste ordet av det, hadde jeg laget en Pink Collection.
Passer perfekt for rosa prinsesser - men siden rosa prinsesser stort sett er i barnehagealder og ikke opererer så mye på kjøkkenet, kan man jo lure på hva i all verden man skal med roooosa grytekluter... Så foreløpig ligger de på kistebunnen i påvente av at rosa skal bli motefarge på kjøkkenet. Det foresvever meg at de kan bli liggende der en god stund. Men de er jo litt søte, da.

Man kan jo lure på hvorfor Annepålandet hekler rosa grytekluter, hun som ikke er noen rosa person og ikke eier noe som helst rosa i det hele tatt nesten?


Jo, det hadde seg sånn at jeg surfet rundt på nettet, og via diverse linker og klikk befant jeg meg plutselig på den fine bloggen til Stina Ballerina. Og der fant jeg tilfeldigvis disse supersøte gryteklutene. Og så ble det kjærlighet ved første blikk - og så måtte jeg lage en med en gang. Nå hekler visst Ballerinaen og jeg ganske forskjellig, så jeg fikk ikke brukt gratisoppskriften som ligger der - jeg heklet bare på frihånd og prøvde å herme så godt jeg kunne. Dobbel (to lag), Mandarin Petit, heklenål 2,5. Syns den ble fin, jeg! Og siden alle gryteklutene mine får navn, heter denne "Spise kirsebær med de store". Og når jeg først var så godt i gang -


Denne har såvidt vært innom bloggen før. I sommer dukket det opp diverse "t-skjortegarn" i butikkene - garn laget av bomullstrikotremser. Jeg klippet opp en gammel t-skjorte i ca 1 cm brede remser og heklet halvstaver med heklenål nr 9. Så klippet jeg opp noen meter rosa t-skjorte (det stemte altså ikke at jeg ikke hadde noe rosa - jeg hadde jo denne t-skjorta. Men nå har jeg den ikke lenger). Til slutt heklet jeg noen dærter av diverse bomullsgarn og sydde på. Denne grytekluten er av naturlige årsaker ikke dobbel... "Tuppen" heter denne. Inspirasjonen til en prikkete gryteklut fikk jeg hos Mieke Willems. Det er litt vanskelig å se av hennes bildet hvordan hun har laget grytekluten sin, men jeg gjorde det på min måte, og det funket fint, syns jeg. Tror nok jeg skal lage flere grytekluter av samme sort.


Siden jeg nå likevel hadde gravd det rosa garnet frem fra glemselen, lagde jeg en Annepålandetgryteklut-variant i samme slengen. Dette er "Lillemor". Og vips - så har man en rad med rosa grytekluter før man vet ordet av det. Mens man venter på at rosa skal bli moderne igjen...

God lørdag til alle som er innom!

11 kommentarer:

 1. Mange som kan ha rosa på sine lyse kjøkken! Du skal ikke se bort i fra at noen ville blitt kjempeglad for disse fine gryteklutene. Kanskje flere enn du aner som aller helst ville hatt akkurat disse! Ta de med til en messe el.l, så skal du se "rosa"-menneskene er der og blir henrykt over å finne perfekte grytekluter;)
  God helg!

  SvarSlett
 2. Pretty in pink..! Ikke på mitt kjøkken, men vet om et kjøkken som gjerne skulle pyntet seg med disse :-)

  God helg til deg!

  SvarSlett
 3. Om rosa er in eller ikke spiller vel ingen rolle. Flotte grytekluter - dette er du god på (dette også:)!
  God helg til deg også!

  SvarSlett
 4. Så mange flotte søte grytekluter. Du er jammen flittig og kreativ. Jeg har vel ikke noe særlig som passer til rosa. Men de kan vel brukes bl.a. i jentebursdager. For da har jeg inntrykk av at det er rosa i overflod. Varme pølser og rosa grytekluter. Ha en fortreffelig lørdag aften.

  SvarSlett
 5. Lekre grytekluter! Nesten som sukkertøy. Jeg er heller ingen rosa person, men disse skulle jeg ikke hatt noe problemer med å henge opp på kjøkkenet. Helt uavhengig av mote. Du er virkelig dronningen av grytekluter! :)

  Fortsatt god helg! :)

  SvarSlett
 6. Disse var rett og slett nydelige!! Tenk så herlig å finne frem disse når vårsola titter inn i kjøkkenvinduet :-)

  God lørdag til deg!

  SvarSlett
 7. Er ikke så veldig rosa jeg heller, men de var jo virkelig søte.
  God lørdagskveld
  Klem Tone

  SvarSlett
 8. ...traigo
  sangre
  de
  la
  tarde
  herida
  en
  la
  mano
  y
  una
  vela
  de
  mi
  corazón
  para
  invitarte
  y
  darte
  este
  alma
  que
  viene
  para
  compartir
  contigo
  tu
  bello
  blog
  con
  un
  ramillete
  de
  oro
  y
  claveles
  dentro...


  desde mis
  HORAS ROTAS
  Y AULA DE PAZ


  COMPARTIENDO ILUSION


  CON saludos de la luna al
  reflejarse en el mar de la
  poesía...
  ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE TIFÓN PULP FICTION, ESTALLIDO MAMMA MIA, TOQUE DE CANELA ,STAR WARS, CARROS DE FUEGO, MEMORIAS DE AFRICA , CHAPLIN MONOCULO NOMBRE DE LA ROSA, ALBATROS GLADIATOR, ACEBO CUMBRES BORRASCOSAS, ENEMIGO A LAS PUERTAS, CACHORRO, FANTASMA DE LA OPERA, BLADE RUUNER ,CHOCOLATE Y CREPUSCULO 1 Y2.

  José
  Ramón...

  SvarSlett
 9. Herlighet så nydelige de er :O)
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 10. Så fine rosa grytekluter. Rosa er ikke min farge heller, men jeg vet da om en haug som elsker det. Og om man er en liten prinsesse som ikke styrer så mye på voksenkjøkkenet så er det vel akkurat like viktig å ha grytekluter når man skal ta noe utav lekekomfyren også, vel....det har iallefall mine to prinsesser alltid synes. De må iallefall ikke bli gjemt bort på en kistebunn....altfor fine til det!

  SvarSlett
 11. De var søte! Alle farger har sin tid, og det har nok disse også! Herlige grytekluter. De finner nok en verdig eier vil jeg tro!

  SvarSlett