torsdag 6. oktober 2011

Forfriskende...

Det er utrolig mye flott å se på bloggene rundt omkring, og utrolig mye inspirasjon å hente. Om jeg hadde strikket døgnet rundt i hundre år, ville jeg likevel aldri kommet halvveis på strikkelista mi. Og godt er det - for tenk så trist å leve livet med tom innboks!

Men - det er ikke til å komme fra, uansett hvor fint og flott det er, så er det mye av det samme som går igjen. Vi lager votter og luer og skjerf og sjal og grytekluter alle sammen. Derfor er det så FORFRISKENDE med folk som går sine egne veier. Her er et par unge damer som jeg tar av meg hatten for:

Svenske Emma med bloggen Stickat og vrickat er kreativ i særklasse. Ikke mye mainstream der, nei. Mens alle vi andre strikker moteriktige puter med fletter og ganske like bestemorruter, strikker hun stoltrekk som dette. Jeg har aldri sett maken - så utrolig fint. Mønsteret kaller hun "ett eget hopkok". Legg merke til elghodet i headeren - strikket det også. Hvor tar hun det fra? Dette er virkelig en morsom og inspirerende blogg - fullt av originale og forfriskende idéer. Hun løser ting på sin egen måte - også når hun hekler bestemorsruter.

Kristin med bloggen Nitsirk, svensk hun også, er et oppkomme av gode idéer og løsninger. Hun har også trukket en stol for det gode humør. Blar du bakover i bloggen, ser du litt av prosessen. Hun har også pimpet en Ikea-krakk til det ugjenkjennelige. Pluss mye mer - ta en titt!

Hurra for inspirasjon og skaperglede! Ha en kreativ aften!

8 kommentarer:

 1. Jeg følte meg plutselig litt kjedelig.........:)) det er slike damer som gir strikking framdrift.

  SvarSlett
 2. For en fantasi! -jammen to spreke bloggedamer det der!
  Så artig og se hvor mye kreativitet som finnes der ute:)
  Takk for tipset og god helg når den om litt kommer:D

  SvarSlett
 3. Takk for tipset. Der var det virkelig mye flott! Gøy med så kreative damer!

  SvarSlett
 4. Måske vi skulle sætte gang i en : Skab Selv Uge ? Som Sidsel skriver øverst : Man føler sig pludselig lidt kedelig.

  SvarSlett
 5. Kjempe inspirerende, takk skal du ha! PS du er nå til stor inspirasjon selv da vet du :)

  SvarSlett
 6. Takk for gode tips, det er slike blogger jeg liker å lese. Ikke de som strikker 20 plagg av det samme mønsteret. Eller alle interiørbloggene som viser frem kliss like hus (hvitt, hvitt, hvitt). Kjeeeedelig. Det gjelder å finne de originale bloggperlene som dukker opp innimellom - og din er en av dem!

  SvarSlett
 7. Enig med Siena, du er jo en av de norske som utmerker seg som original, da :)
  Flotte poster og blogger du har trukket fram. Med fare for å gjøre forskjell på folk så syns jeg mange svensker er dyktige. Ikke bare blogging, men siden det er det vi snakker om, også der.

  SvarSlett
 8. Takk for blogginspirasjon igjen, det er så moro å se kreative folk som gjør ting litt anderledes. Enig med Muffin og Pinneguri at du også inspirerer. Jeg har forresten akkurat strikket de fingerløse vantene dine til sønnen. Veldig gode og praktiske, må nok ha et par selv også etterhvert.

  Ha en finfin helg! :)

  SvarSlett