onsdag 5. oktober 2011

Om frokost og grønne gresshopper...

Frokosten er dagens viktigste måltid, det har vi fått inn med morsmelken. Nå er ikke ekspertene enige om akkurat det mer - de er i det hele tatt ikke enige om noe som helst når det gjelder hva som er sunt for kropp og sjel, men uansett spiser Annepålandet frokost nesten hver eneste dag.

Og nå har jeg oppdaget noe nytt! Jeg leser mange slags blogger, jeg surfer rundt i bloggeland og havner både her og der - på strikkeblogger og andre hobbyblogger, matblogger og interiørblogger, te- og parfymeblogger, foto- og hageblogger, mote- og rosablogger, ja, det er ikke grenser for hva man kan komme innom på sin klikkende ferd på nettet. Siste nytt er frokostblogger. For en strålende idé - jeg elsker frokostblogger! Konseptet går stort sett ut på at man tar bilde av frokosten sin hver dag, gjerne ispedd fristende og sunne oppskrifter på smoothies og muffins og pannekaker med syltetøy - det meste enten grønt, raw, slow food eller lavkarbo. Utrolig fristende og ganske inspirerende. Dette er min soleklare favoritt. Skulle jeg laget sånne frokoster, og atpåtil tatt så fine bilder av dem, hadde jeg nok ikke kommet lengre enn til frokosten, jeg. Det ville tatt meg hele dagen. Her går det mest i müssli, rett og slett. Forbedringspotensialet er betydelig...

Men TE, det må jeg ha! Grønn te til frokost, sort te til lunsj og roibush til kvelds, for eksempel. Eller andre varianter - jeg har mange å velge i. Dagens te var Grønn gresshoppe - en gave fra Torirot. Nydelig, grønn te med smak av jordbær, appelsin og kamilleblomster.


Før syntes jeg grønn te var besk. Men nå vet jeg bedre. Trikset er å tilberede den riktig. Best blir den trukket i kanne - som her. Jeg har en søt liten japansk porselenskanne. Vannet skal holde ca 80 grader - grønn te skal ikke være glohet. Jeg kan stille inn gradene på vannkokeren min, da blir det enkelt å få riktig temperatur. Så skal teen trekke i tre minutter, ellers blir den bitter. Både kannen og koppen i tynt, fint porselen er fra Le Palais des Thés i Oslo. Har man tid, bør man unne seg en stille stund og en god kopp te eller to til frokost. Dagen blir ikke det samme uten. Sunt er det også, og fullt av antioksidanter.

Ha en fin dag!

11 kommentarer:

 1. Du store min tid – frokostblogger? for et herlig påfunn :-D

  Men jeg lurer litt på hvordan i huleste de får det til, får tid til det, mener jeg - innimellom tannpussen og frisyrekjaset og kaffe og hit og dit den ene etter den andre...

  Ikke til å undres over da, at jeg lengter etter en sånn frokostblogg-verden, jeg snakker reality... Tenker jeg begynner med teen - takk for nyttig tips :-)

  Og ha en STRÅLENDE dag videre - kanskje du vil henge med på min giveaway?

  SvarSlett
 2. Å gud så herlig det så ut. Takk for tips om grønn te, da jeg også synes den er litt besk, men jeg FØLER at jeg bør drikke den. Hvilken vannkoker er det som har slike finesser?

  Strikker du noe om dagen, da? Jeg savner strikkenytt fra deg nå :-)

  SvarSlett
 3. Det visste jeg ikke - at grønn te ikke skal ha kokende vann altså. Hva man kan lære! Jeg er glad i te, men foretrekker nok kaffe om morgenen og ellers også for den saks skyld. Jeg har skapet fullt av gode teer, både grønne og sorte og andre slag så det skorter ikke på det. Neste gang skal jeg prøve å la vannet stå litt etter det har kokt. Jeg har nok ikke sånn finn vannkoker med temperatur, her er det bare den vanlige slagen.
  Tenk frokostblogger, det må vel være noe for de av oss som er A-mennesker?

  SvarSlett
 4. Ikke noe er som en kopp te til frokost. Koppen din er en av mine to yndlingstekopper (har en rød som deg og en oransje en som jeg har på jobb). Ha en fortsatt fin dag.

  SvarSlett
 5. Skulle jeg ha blogget om frokosten min, da hadde jeg ikke hatt noe å blogge om. ;)) For jeg må bare innrømme at min frokost består av det jeg finner, stående ved kjøkkenbenken. ;) Ingen eksperter ville ha godtatt dette.
  Nå er jeg heller ikke "avhengig" av tea, men grønn tea er da den beste når jeg tar en kopp.
  Ønsker det en fin dag, når du er ferdig med runden i blogglandia. ;))

  SvarSlett
 6. Frokost spiser jeg hver dag, men som vanemenneske hadde det blitt en veldig kjedelig blogg :) Men grønn te er fast følge til frokosten, i en eller annen variant.
  Har du fått tak i Sulka? Så at garnforetningen på Eidsvoll har:) Ikke Oslo akkurat, nokså i utkanten av Stor-Oslo også, men ikke uovervinnelig langt unna.

  SvarSlett
 7. Frokostblogger, det var nytt for meg, men alt finnes tydeligvis. Lekre frokoster på den du lenket til, skulle gjerne hatt noen oppskrifter der også.

  Tynne tekopper må til, da smaker det best! Ha en fortsatt fin uke! :)

  SvarSlett
 8. Frokost spises stort sett i bilen på vei til jobb, når jeg pendler en time hver vei er det greit å ha litt tid å våkne litt før frokosten starter, så skiva og tekoppen blir fortært til synet av vakker natur og fjellovergang.

  SvarSlett
 9. Artig ide med frokstblogger, men det så jo nesten ut som en dessert-blogg i forhold til min frokst... Har nok ikke ro eller tid til å dandere og ta bilder om blogge om morgenen nei. Men kanskje derfor det er litt gøy å lese om sånt som man selv føler er ganske uoppnåelig. Men te er koselig - og godt. Her blir det ofte en tekopp på kvelden for å lande litt etter dagen. Det gjør godt.
  Kos deg videre med tedrikkingen og frokostbloggene ;-)

  SvarSlett
 10. Skulle gjerne vært en frokost blogger men når man begynner på jobben kl 0700 oeg er opp 0545 da er det ikke tid til blogging.Når jeg blir pensjonist. Ha en fortreffelig torsdags morgen med te og blogging.

  SvarSlett
 11. Jeg har aldri spist frokost jeg - noensinne. Og hjemme drakk vi bare te i julen. Aner ikke hvorfor egentlig. Men jeg har enda en greie med at jeg kun kan drikke te når jeg skal finne roen. :) Det funker også og derfor har jeg alltid te og kanne stående fremme. For finner jeg roen så må jeg gripe fatt i den med en eneste gang.

  SvarSlett