søndag 29. august 2010

Med kjærlighet i hver maske...

Du tror kanskje at jeg ikke har strikket noe i det siste, siden det har vært litt stille her på bloggen? Å joda, det har jeg nok. Ganske mye, faktisk. Men først må jeg fortelle om den fantastiske regnbuen jeg så i ettermiddag. Jeg har aldri sett en så kraftig regnbue før. Regnbuen blir sterkere hvis regndråpene er store, og i dag regnet det ganske mye. Buen lå lavt over Groruddalen, som en portal, i tre etasjer, og det var lett å se både hvor den startet, og hvor den endte. Jeg burde ha tatt bilde av den, siden jeg har fått ny mobiltelefon med et kamera som visstnok skal være fantastisk (sa selgeren). Men siden jeg kjørte bil på riksvei 4, tenkte jeg det var best å fortsette med nettopp det. Én ting om gangen er lurt, i hvert fall når man kjører bil. Men tenk - så var jeg innom Sylkes fine blogg, og hun hatte tatt flotte bilder av akkurat den samme regnbuen, bare se. Er den ikke flott? Like fin hos henne som her hos meg, selv om vi bor langt fra hverandre.

Der regnbuen starter, står det en gryte med gull, det er noe alle vet. Siden regnbuen var så tydelig i dag, var det overhodet ikke noe problem å se hvor den startet, så jeg vurderte å stikke ned der og finne denne gryta, som alle snakker om. Men - mer problemer: Vanligvis starter jo regnbuen til høyre og går mot venstre, der den er litt svakere som regel. Men i dag var den like fin og flott hele veien, og jeg ble litt usikker på om den startet til høyre eller venstre? Mens jeg lurte på dette, sluttet det å regne, og regnbuen forsvant. Noen ganger lønner det seg å handle på impulsen, og ikke tenke så mye. Kort sagt, det ble ikke noe gull på meg i dag. Men jeg fikk i hvert fall sett tidenes regnbue!

Jeg har strikket sokker til Dattera. Helt plain vanilla socks, strikket av flerfarget Regia garn på pinner 2,5, hverken mer eller mindre. Jeg er generelt ikke så overbegeistret for flerfarget sokkegarn - likevel befinner det seg på uforklarlig vis flere sånne nøster i sokkegarnlageret mitt. Og sokkene er strikket med kjærlighet i hver maske! Hilsen Mamma.


Og på toppen av det hele: Ha en flott søndag!

6 kommentarer:

 1. God søndagmorgen. Hvor mange sokker har du lagd nå? Du virker være i rute med antall. Regnbue er flott og varer så kort.

  SvarSlett
 2. Masse vær for tiden, det er sikkert... Her haglet det i går så vi var redd for bulker i bilene. (Det ble ikke det altså).

  SvarSlett
 3. Så synd du ikke fant gryta med gull, men da er vi i samme båt vi to for jeg vant nemlig ikke i Lotto i går jeg heller:-)
  Dessuten - tenk hvor mye koseligere det er for dattera å få sokker strikket av mor, isteden for at du hadde strikkere ansatt som gjorde det meste - for det er vel det du hadde brukt gullpengene til?
  Fra spøk til alvor - jeg synes sokkene fikk en fin farge jeg - slike sokker blir gjerne gode brukssokker og det trengs det å.

  Ha en flott søndag med eller uten en fargerik regnbue.

  SvarSlett
 4. Fine og gode labber til datteren din!! Er nok ikkje lenge til dei er i bruk, ha ein fin søndag:)

  SvarSlett
 5. Det var nok lurt at du ikke tok bilder mens du kjørte! Og at du ikke fant gryta med gull, var kanskje også like greit - for det går ikke alltid så bra med dem som plutselig får masse penger i hendene ;)

  Sokkegarnet du har strikket med, har jeg brukt til hekling, sammen med andre farger. Da får det en annen effekt. Sokkene dine ble fine!

  Ha en avslappende søndag! Klem

  SvarSlett
 6. Heldige datteren som får slike fine sokker:)

  SvarSlett