torsdag 19. august 2010

Sommerminner...

Bougainvillea er en plante jeg forbinder med sydenferie. Den vokser i varme strøk over hele verden, også i Middelhavsområdet. På Costa del Sol var det rikelig, og denne planten klatret opp rundt en stolpe på terrassen vår da vi var på ferie i Marbella. Hva kaller vi denne fargen - er det cerise?


Her hjemme sørger geitramsen for de ceriserøde innslagene. Med geitramsen kommer den gode sommerfølelsen - og flashback til barndommens bilturer i sommer-Norge, før De Store Motorveiers tid, den gang vi hadde sammenleggbart campingbord og klappstoler og kjølebag i bilen, parkerte i veikanten og tok spisepausen ved en innsjø langs landeveien, mens fuglene kvitret og myggen beit. Kanskje slang vi et kast eller to med fiskestanga, som også var med i bagasjen, og fisket litt uten fiskekort - men fisk fikk vi aldri.


Solen skinte alltid dengang, og bilen vår gikk alltid i stykker, og mens far reparerte bil - i kjeledress og hansker som også alltid var med i bagasjen, studerte vi andre en bisverm på ville veier i nærmeste eng for å få tiden til å gå. Åh, sommerminner... Og alltid med geitrams i grøftekanten.

6 kommentarer:

 1. Akk!
  Søte barndomsminner...
  Tank å hatt ceris sokkegarn!

  SvarSlett
 2. Bogenvilla har jeg også vært/ er tiltrukket av. Nydelig er den.

  Og dessuten heter den også trillingblomst. Jeg er trillingmamma, så da har jeg festa meg med det navnet

  SvarSlett
 3. Jeg har samme opplevelse av disse to blomstene som deg. Det skyldes som du sier at dene ene vokser langs veikantene og sees ganske ofte og den andre er gjerne oppleves i sydenland:-)

  Ps Strikkescooteren var med i et scootertreff i Trondheim så det er å anta at designeren er norsk:-) Det er vel kanskje nettopp et sånt prosjekt som får en mann til å strikke.... hva vet jeg:-)

  SvarSlett
 4. Å du skriver så fantastisk om barndommen din og det likner så masse på mine minner, du minner meg på dem..

  SvarSlett
 5. Deilige sommerminner fra barndommen så nydelig beskrevet!!
  Geitramsen er bare så flott når den lyser opp på enger og i grøftekanter. Jeg elsker å fylle melkespannene mine på hytteterassen med store buketter:)

  SvarSlett
 6. Nydelige blomsterbilder, og barndomsminner. Du burde plukke geitrams og lage saft av den, det er blitt husets nye favoritt!

  SvarSlett