onsdag 18. august 2010

Det ække te å tru...

...men jeg har faktisk strikket noe annet enn sokker, nemlig pulsvarmere:

Denne bloggen har jo blitt noe ensidig sokkefokusert i den senere tid. Det foresvever meg at dere som leser her er blitt godt forsynt av sokker nå. Jeg, derimot, er ikke lei i det hele tatt - jeg har jo bare såvidt kommet i gang! Hvis noen hadde fortalt meg i fjor at jeg skulle bli en av disse galningene som strikket 52 par sokker, ville jeg vel bare ha ristet på hodet... Men nå har jeg altså strikket pulsvarmere.

For lenge siden strikket jeg pulsvarmere til moren min, i alpakka, med perler på - du vet sånne som var så populære for noen år siden. Jeg har ikke noe bilde av dem. Perlene ser ut til å slite av den tynne alpakkatråden, så det har blitt små hull i dem. Nå har jeg strikket nye pulsvarmere til mammaen min - i kasjmir denne gangen. Disse er helt enkle, et rør med rullekant nederst og noen riller øverst og litt innsvinget på midten - fordi det enkle ofte er det beste.


Pickles har så mye spennende garn, og jeg lot meg friste til å prøve dette - Cash Tweed - som er et tynt tweedgarn i 100% kasjmir. Fargen heter "På havet", og er mildt blå med spetter i ulike farger. Garnet er tynt og skjørt og har lett for å ryke, så det er nok best å strikke løst og forsiktig og uten for mye sprell. Etter at tråden hadde røket av noen ganger, valgte jeg helt enkel glattstrikk, så de fine fargene skulle komme til sin rett. Jeg la opp 48 masker på pinner 2,5 og strikket rundt. Kanten nederst ruller seg opp, det syns jeg er dekorativt. Så felte jeg gradvis ned til 43 masker rundt håndleddet, og økte gradvis opp igjen til 50 masker. Etter ca 20 cm strikket jeg noen riller så kanten øverst ikke skulle rulle seg, siden denne kanskje kommer inni ermet. Nøstene er små, bare 25 gram, så jeg kjøpte for sikkerhets skyld to nøster. Men det gikk med bare 14 gram - så nå strikker jeg et par til meg selv også. Deilige og myke!

Inspirasjonen fikk jeg da jeg så på den engelske TV-serien "Little Dorrit" som gikk på NRK for ikke så lenge siden. Damene der hadde trange, tynne pulsvarmere - riktignok i mye tynnere garn enn dette. Det var forresten flere fine sjal der også - men garderoben deres forøvrig passer vel ikke så godt inn i vår tid. Dessverre fant jeg ingen bilder av pulsvarmerne - men du kan lese mer om TV-serien her.

Ha en riktig fin torsdag  :-)

6 kommentarer:

 1. Jeg synes du har strikket kjempefine sokker i det siste!! Er imponert over å gå på et så stort prosjekt!! Pulsvarmerne er superfine, enig i at det enkle er ofte det beste.... Hilsen AnneK:-)

  SvarSlett
 2. Pulsvarmere er en livsnødvendighet og noe alle burde ha;) Jeg har strikket flere av dem jeg, enn sokker. Men man trenger jo sokker også.

  SvarSlett
 3. Fine pulsvarmere og nydelig farge :-) Nå blir sikkert din mor glad :-D

  Er du i rute med sokkene eller?

  Ha en flott strikkedag og klem fra Siv

  SvarSlett
 4. først syntes jeg alle de som hoppet på 52par var GALE, riv ruskende osv, men etter å ha sett mye sokkebilder og mønstre her, så skjønner jeg galskapen. Så du er ikke kvitt denne faste leseren iallefall :) (Om jeg ikke alltid kommenterer)

  SvarSlett
 5. Disse var skikkelig fine, og de ser så deilige og varme ut! Tror jeg skal lukte litt på det garnet :-)

  SvarSlett
 6. Kjempefine! Takk for tipset.

  SvarSlett