søndag 22. august 2010

Det er stille...

... hos Annepålandet i dag. Jeg drikker grønn te av grønn kopp på grønn duk og leser Agatha Christie. Poirot er min helt. Jeg strikker en genser, men den ble for trang, så jeg rekker den opp og prøver igjen. Heidi Kirrmaier/PiPiBird lager akkurat sånne gensere og jakker som jeg liker - enkle uten å være kjedelige. Mange av hennes design står på favorittlista mi. Mest kjent er kanskje Buttercup, som veldig mange strikket i fjor sommer. Men jeg liker mange av de andre modellene bedre. Den nyeste jakka hennes, for eksempel, ser ut som en ordentlig kosejakke. Håper det kommer en oppskrift etter hvert.
Dette har vært min favoritt-te i sommer - Kusmis grønne jordbærte med duft og smak av sommer. Kusmi har mange gode teer. Ellers kjøper jeg ofte te, særlig grønne teer, hos Le Palais des Thes på Grünerløkka. En tur innenfor dørene der kan ofte bli en dyr fornøyelse - men like fullt en fornøyelse. Og livet er rett og slett for kort til å drikke gule liptonposer!

A propos designere -
Little Thingies har nettopp kommet med to flotte jakker, som både jeg og Dattera kunne ha lyst på - både Laura og Clair. Hvordan rekker folk å strikke så mye??? Kanskje de ikke rekker opp hele tida...
Til teen spiser jeg kringle som Svigerinnen har bakt. Hun kan kunsten å bake, svigerinnen min, og jeg elsker rett og slett gjærbakst. Asjetten er fra min private samling av blomstrete asjetter - jeg har en halvmeter høy stabel i ulike mønstre fra ulike gjenbruksbutikker. De fleste er fra Porsgrund, men denne er fra Figgjo og blir mest brukt. Mest fordi den står øverst i stabelen, men den er fin også! Skulle gjerne hatt noen flere gjenbrukte kaffekopper også, men det er alltid kaffekoppen (eller hanken, vil jeg tro) som blir knust først, og så er det bare skålen og asjetten igjen til gjenbruksbutikken. Sånn sett er jo trenden med kaffekrus uten hank en smart ting...

Snart skal jeg på fotokurs. Så skal det bli bedre bilder her på bloggen, hadde jeg tenkt. Jeg liker best å ta bilder sånn litt i farta, uten for mye stativ og inntillinger og sånn. Jeg snubler meg gjennom livet, og det gjør bildene mine også, vi må passe sammen. Derfor bruker jeg mest den lille Ixus-en min, som jeg kan ta med i lomma. Men nå håper jeg å få til noe tilsvarende med speilrefleksen også, raske bilder uten for mye knoting. Det skal bli spennende. 

Men nå må jeg nøste opp opprekksgarn... Ha en fin søndagskveld!

8 kommentarer:

 1. Enig både når det gjelder Poirot og viktigheten av god te! Har lest bøkene til Agatha Christie sikkert tre ganger, det rare er at jeg ofte ikke husker hvem som er morderen likevel!

  Hvem skulle ikke hatt mer strikketid? Jeg synes du er veldig produktiv jeg, tenk på alle sokkene som kommer som perler på en snor! :)

  Ha en fin uke! :)

  SvarSlett
 2. nå skal jeg også ta meg en god kopp te..har også kjøpt noe ny grønn te.. grønt og sønt. (har ikke svenske bokstaver her) men gleder meg veldig til den koppen. i allefall etter din påvirkning...
  kos deg videre med sokke strikking og misuner deg foto kurset...
  ha forsatt en god søndag

  SvarSlett
 3. Bra å nyte livet, selv om ikke alt man strikker blir passe med det samme. Og gul lipton burde vært forbudt ;)
  Jeg fungerer litt som strikke lærer om dagen, merkelig det der at jeg ikke kan holde meg unna slik, hehe.

  SvarSlett
 4. Har akkurat sett på Poirot jeg også,koselig underholdning på søndagskvelden!
  Så kjedelig å rekke opp igjen, får håpe den passer neste gang da.

  SvarSlett
 5. Takk for en fin blogg! Syns du skriver så godt, og det er alltid et stort pluss på strikkeblogger! Og jeg er forøvrig helt enig i at gule Lipton poser blir litt i stusseligste laget :)

  SvarSlett
 6. Fotokurs låter så kul!!
  Jag stickar just nu Heidi Kirmaiers Peasy. Jag hoppas den blir bättre än min Buttercup, för den gillar jag inte alls.
  Lycka till med din genser (=tröja?).

  SvarSlett
 7. Og jeg som nettopp har kokt opp vann til et stk posete.... Jeg lurer på om jeg skal benytte det lille solgløttet her og rase opp på Grünerløkka for å kjøpe noe bedre, men da MÅ man jo innom DSA og ....
  Mulig jeg heller burde skjerpe meg litt og fortsette med jobben istedet :-)
  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 8. Takk for tipset!!
  Skulle vært på fotokurs selv med mitt nye kamera; hadde jo vært artig å lære å bruke det;)
  Jeg er ingen tedrikker, her går det i kaffe;)
  ha en fin kveld og klem fra meg;)

  SvarSlett