søndag 8. august 2010

Blåbærturen...

Noen hevder at det er lite blåbær i år. Ikke her hos meg, her er det plenty - mer enn nok til alle vinterens pannekaker.

Hvor hen da? Kom, skal jeg vise deg!
(Men ikke si det til noen!)
Det er bare å følge pilen, som noen har malt rett på naturen.

Innover her! Jeg har plukket blåbær i denne skogen i over tjue år, så jeg vet om de lure stedene. Det varierer litt fra år til år.
I år er det bortover her. Først gjennom den gamle granskogen...

...over en ur og gjennom portalen.

Dette er hva jeg kaller en ekte skogssti - full av røtter, barnåler, maur og gode dufter. Inn her skal vi...

... over brua og forbi vindfallet.

Borti her er det blåbæra er, skjønner du. Du må nok leite litt, men det er litt av sjarmen. Og du, husk at det er akkurat NÅ at bæra er sunnest, rett fra riset. Det er bare å spise!

Hjem igjen tar vi en annen vei, den er litt brattere. Det er stier på kryss og tvers i skogen her. Det er egentlig et mysterium, for det er sjelden jeg møter andre mennesker. Så hvem er det egentlig som lager disse stiene, tro?

Opp her er det litt bratt, men det er bare å klatre på røttene, som ligger som trappetrinn i naturen.
Det øverste trinnet er ganske høyt, det ligger bak de to trærne her.

Her vokser det bregner. Fern heter det på engelsk, det syns jeg er så fint. Da jeg var liten, kalte vi det ormegras, kanskje ormen holder til under her? Plukket vi ormegras med bare hendene, skar vi oss så blodet rant, så seig var stilken. (Og her måtte Annepålandet legge seg på bakken under bregnene for å få tatt bildet, så det er i grunnen like greit at hun sjelden møter andre mennesker her...)

Siste biten går gjennom løvskogen. Her vokser mest rogn og bjørk. Da vi flyttet hit for over 20 år siden, var det åpent og oversiktlig her, med bare en og annen liten bjørkespire. Nå står skogen tett. Og se, nå titter sola frem!

Og rett bak trærne der, ute i sollyset, der bor jeg!

Slutt på skogen, tilbake til sivilisasjonen - med geitrams, balderbrå og asfalt.

Hjemme igjen! Min adresse er som før - opp en trapp og inn en dør. Blå fingre og blå tenner avslører hvor vi har vært. Hele runden tok bare en halvtimes tid. Takk for turen!

13 kommentarer:

 1. Takk for turen, ja!

  Tror jeg vil ta med en kopp og mine søte små på tur i morra!

  SvarSlett
 2. Det var en fin tur!
  Jeg fant og blåbær igår. Men vi tok en båttur in i fjorden, passet på og fiske litt og. Norge er bra vackert!

  Ha en fin dag!

  Pernilla

  SvarSlett
 3. Hvor er der dog smukt, der hvor du bor.

  SvarSlett
 4. Takk for turen, du også !
  Fine bilder. Vannet ran gjennom tennene, jeg liker blåbær veldig god :)

  SvarSlett
 5. Ojoj vad sugen jag blev på att plocka blåbär! Bregner heter ormbunke på svenska, inte för att jag tror det finns så många slange i dem men...

  SvarSlett
 6. Så koselig å få være med på blåbærtur. Det er nesten så den gode smaken er i munnen nå. Jeg skal ta meg en tur ut her ganske snart, men da blir det nok mest vill-bring å putte i munnen. Men det er snadder det også og i store mengder i år :)

  SvarSlett
 7. Du verden for et koselig tur-innlegg. Takk for turen. Nå skal jeg ut i urskogen her rundt hytten og klippe/skjære ned diverse tilvekst... Godt med litt inspirasjon.

  SvarSlett
 8. Det var en flott tur i nærområdet ditt!
  Jeg synes akkurat denne årstida, august/september er den aller beste tida for skogs- og fjellturer.
  TAKK FOR TUREN:))

  SvarSlett
 9. Oj sånn du produserer sokker da, det ene paret lekrere enn det andre! Tusen takk for en herlig tur - og for påminnelsen om at matauken må gjøres hvis det skal bli bær på pannekakene i vinter :-) Får ta med spann når jeg går med Leon i morgen...

  SvarSlett
 10. Takk for turen! :-) Det var spennende å få være med og lett å leve seg inn når bildene er så flotte. Her på vestlandet er det meste av bærene allerede plukket og spist...

  SvarSlett
 11. Så trivelig tur! Nesten som jeg var med i skogen på ordentlig ;) Kom innom bloggen min, jeg har en utmerkelse til deg.

  En super uke til deg!

  SvarSlett
 12. For en fint fotografert tur! Skjønner akkurat hvor? du har vært, men håll det privat så bæren ikke forsvinner. Hva bra at du har for hele vinteren, og så mye godere med hjemmelagd.

  SvarSlett
 13. Heisann
  Litt av en fin tur du har gått. Og med blåbær på turen, ender allting godt, mmmmmm
  Jeg spiser blåbær hver dag, det er både sunt og godt.
  I helgen bakte jeg blåbær-muffins med selvplukkede bær fra fryseren. de ble såååååå gode, noe jeg ikke har godt av for tiden. (har vært på ferie og spist altfor mye) Det er også grunnen , ferien altså, til at jeg ikke har vært i bloggland på en stund. Nå kommer jeg sterkere tilbake.
  Vi sees!! ;)

  SvarSlett