lørdag 7. august 2010

Tantestrikk...

Jeg har veldig mange tantebarn. Jeg må telle etter når folk spør, så mange er det. Sist jeg kontrolltelte, var det elleve stykker.

Familien vår er utrolig produktive. De produserer nye små mennesker på løpende bånd, gjerne to i slengen. Midt i fellesferien kom det enda to til - to fine, små jenter av helt samme sort. Så nå er det tretten. Sånt blir det tantestrikk av.


Det er i Mannens familie livets under skjedde denne gang. Men jeg blir vel fortsatt tante? Dette er det litt uenighet om i min omgangskrets. Jeg tror det er sånn at jeg er tante til barna av både mine og mannens søsken. Mens vi har hver våre nieser og nevøer - barn av våre egne søsken. Hva mener du?


Uansett blir det gøy med tvillinger! Det er tvillinger i familien fra før, to sjarmtroll på to og et halvt år. De er toeggede, så det blir som to vanlige søsken som tilfeldigvis er født samtidig. De er noen skikkelige tullebukker, og skjer det ikke noe morsomt rundt dem, underholder de hverandre. Såvidt jeg kan se, må det være dobbelt så moro å være tvilling som "enling". De to nykommerne er eneggede. Betyr det at de har samme personlighet også? Krangler for eksempel eneggede tvillinger, eller er de alltid enige?? Det skal bli spennende å se!
Med disse fire småtassene pluss enda en fetter på to og et halvt år blir det livlig i familieselskapene fremover...  :-)Oppskriften er fra The Purl Bee - utrolig søte, små luer i aller minste størrelse, strikket på en kveld på pinner 2,5. Jeg brukte Pickles Baby Merino. Siden dette garnet er litt tykkere enn det i oppskriften, la jeg opp litt færre masker, ca 100. Sjarmerende, lite strikketøy - håper de passer.
God lørdag!

12 kommentarer:

 1. Sånn en koselig betraktning rundt emnet tante - nieser/nevøer/tantunger;)
  I min manns familie produseres det barn hele tiden, 19 totalt (3 er mine) og de voksne ville ha det til at jeg BARE var filletante. Men en av de små forlangte å få kalle meg TANTE Liv. Vi som ikke er blodslekt blir jo etterhvert like viktige for barna som de andre.
  Men for å hjelpe deg med ordvalgene: Jeg tenker at det er riktig at du og jeg er tante for barna i våre menns familier. De kan vi kalle tantunger/tantebarn.
  Men når jeg kommer hjem til min søster rykker jeg ett hakk opp og blir Moster for hennes barn. De er også mine nieser og nevøer.

  Forresten, gratulerer med to nye tantebarn - og luene var riktig søte;)

  SvarSlett
 2. Så søte luer :)

  Jeg syns man er like mye tante til både den ene og den andre siden, men det kan kanskje føles litt ekstra spesielt når ens egne søsken får barn?
  Jeg vet ikke, det blir nok noen år enda til jeg blir tante med blodsbånd. Jeg kommer til å bli sånn "gammeltante" :S

  Ha en strålende fin helg :)

  SvarSlett
 3. Kjempesøte luer. Bare luene er nok til at du er sjefs-tanta heretter, spør du meg :-)

  Vi er en moderne familie, med særkullsbarn. når mine stebarn spør om mine tantebarn er deres søskenbarn, så svarer jeg: Det er bedre at dere føler dere som søskenbarn enn at dere ikke gjør det. Når dere etterhvert skal bli voksne, så er det bedre jo større nettverk dere har her i verden.

  det synes de høres fornuftig ut. Greit å ha et søskenbarn på Gjøvik hvis bilen punkterer der, liksom?

  Ha en fortsatt fin sommer, Anne - og takk for all fin inspirasjon du gir gjennom bloggen din.

  SvarSlett
 4. Heldiggris, tenk å bli tante til to nye herligheter da. For tante blir du, her heter det egentlig filletante når du er gift med han som er biologisk onkel, men det ordet liker jeg ikk slett ikke. Jeg er tante til min manns nevøer, basta! Ja, for her lages bare gutter, Snuppa har bare fettere. Fem i tallet pluss tre bonusfettere ;)

  God helg!

  SvarSlett
 5. Heldige tantebarn du har!
  Disse luene var virkelig flotte og nette!
  Må inn å se på oppskrift, ha en super lørdag og klem fra meg;)

  SvarSlett
 6. fine luer! koselig med tvillinger - jeg er også tante til tvillinger. Enig med deg at man er tante på begge sider. Filletante/onkel mener jeg var mors eller fars kusine/fetter.

  SvarSlett
 7. Søte luer! Jeg mener også at du er tante på begge sider - og heldige unger som får hjemmestrikk!

  SvarSlett
 8. For nokre herlige huer du har laget... Naar det kommer til tema on du er tante til dei i din mans familie saa ja det er du saa absolut. Der eg kjem fra blir du tante og onkel.. ellers ha eg ikkje hatt nokre onkler.. men om dei skilles blir dei forsatt mine onkler, men eventuelt nye mannfolk blir ikkje onklane mine for det er noe fra barndommen.. det vi beregner som filletanter er naar det ikkj er noe slektsap... slik eg er filletante til mine beste venners onger. eller mine foreldres tanter/onkler som vi he vokse opp og kalle tante/onkle er som filletanter hos oss.

  SvarSlett
 9. Gratulerer med tantebarna, for selvsagt er du tante! Kjempesøte luer også. Heldige barn som har en strikkende tante.. God helg.

  SvarSlett
 10. Søte luer, så flott at du kan bidra med hjemmestrikkede ting :)

  Ha en god helg! Klem

  SvarSlett
 11. Så søte luer, og koselig lesing. Jeg vil nå kalle deg for tante til hele gjengen.

  SvarSlett
 12. Visst er du tante!

  Kjempesøte luer og flotte sokker.

  SvarSlett