onsdag 29. juli 2009

Rapport fra spikermatta…

Jeg lovte å komme tilbake med rapport fra spikermatta.

Noen har lurt på hvordan det går – takk, bare bra!

Jeg er jo et murmeldyr, og har sovet bort store deler av tiden de siste årene. Jeg har blitt vant til å sovne straks jeg legger hodet på puta – jeg hadde glemt hvordan det var å ligge søvnløs med all verdens tanker og bekymringer kvernende gjennom hodet. I sommer har jeg plutselig blitt søvnløs igjen. Først fikk jeg nesten sjokk, så fikk jeg meg spikermatte. I nattens mulm og mørke har jeg så lagt meg på spikermatta og filosofert over livets mysterier. Det gjelder å legge seg rett nedpå, det er ikke noe særlig å ligge og vri seg på matta, og derfra er det ren nytelse. Etter et par sekunder kommer trangen til å puste dyyypt, noe de fleste av oss har vent oss helt av med i en travel hverdag. Når man puster dypt, faller kroppen til ro, hjernen blir klar (vel, i hvert fall klarere enn i utgangspunktet) og musklene siiiger liksom bare nedover i underlaget. Puuuhhhhh. Så knirker det litt i bihulene – og vips så er bihulene gode som nye og jeg kan puste enda friere.

Så ligger jeg der en stund, akkurat passe lenge, og noen ganger sovner jeg som en stein etterpå.

Man kan nok fort bli avhengig – akkurat som noen blir avhengig av trening, yoga eller kaffe for å holde seg i gang. Skulle jeg ha noen innvendinger, må det være at matta godt kunne vært større, så jeg fikk plass til hele skrotten. Men da hadde jeg vel kanskje blitt litt vel mye akupunktert på en gang?

Slike er livet på spikermatta. Ikke vondt, bare deilig.

Bildet har jeg tyvlånt her.

13 kommentarer:

 1. Det høres jo vidunderlig ut. Det er mye rart jeg har prøvd mot søvnløshet opp igjennom årene, men spikermatte har jeg ikke tenkt på.

  Jeg har ikke sett noen for salg her enda, kanskje jeg kunne snekre en selv? Nei? Vel, jeg følger spent med. Du får gi oss referat med jevne mellomrom.

  SvarSlett
 2. Ja, du er jo så fingernem, så hvorfor ikke snekre en selv?! Til orientering er det visst 6210 pigger. Det vil jo ta sin tid. Men du kan jo kjøpe den på nettet, hvis du syns det blir mange spiker å slå inn.

  SvarSlett
 3. Hmmm...kanske inte är så dumt ändå, men tänk på all sticktid som går förlorad när man ligger där... har nog inte ro till det i alla fall.

  SvarSlett
 4. Høres merkelig ut, men så har jeg aldri helt skjønt dette med yoga og meditasjon og sånt heller. Men jeg prøver faktisk. Begge deler.

  SvarSlett
 5. Merkelig, men det begynner jo å høres fristende ut. Når alle muskler skriker i kroppen i dette møkkaværet, høres dette ut som et eventyr nesten. Kanskje jeg må komme meg til nærmeste urbane hus-samling og gjøre en investering. Da får nok Gubben fnatt, for han synes dette ser merkelig ut, men det får jeg kanskje tåle;)

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Dette høres jo flott ut! Særlig det med bihulene. Jeg er proppe tett og legen vet snart ikke lenger hva han skal gjøre. Etter CT ble jeg satt på pillekur igjen - men blir jeg frisk - nei da... Og satans vondt gjør det innimellom også :-)

  SvarSlett
 8. Hørtes herlig ut!Har sett reklamen, og lar meg friste....problemet mitt er å ta meg tid til å ligge der;) Har boblebad og badstue, men sitter der aldri..pluss diverse trimutstyr...huff, nå får jeg dårlig samvittighet:O) Men den er sikkert deilig, må få høre om du klarer å bruke den om en stund;)

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 10. Hm...kanskje noe for meg det. For å roe ned litt, mener jeg. Jeg drev litt med yoga for etpar år siden, og det var deilig. Fikk jo ny kropp av det. Har savnet det, men har ikke tid! Ja, ikke sant? Det høres jo dumt ut, men jeg har altså ikke tid.
  Ønsker deg en fortsatt fin sommer, det er nemlig NÅ finværet kommer, for nå skal jeg på ferie!! Hi hi

  SvarSlett
 11. Det høres både godt og vodt ut med den spikermatta, vet ikke om jeg hadde turt prøve det.
  Sjalet under her ser nydelig ut, herlig mykt og varmt.

  SvarSlett
 12. Intressant att läsa om din spikmatta.
  Och en fantastiskt vacker grå virkning i ditt förra inlägg.

  SvarSlett