fredag 24. juli 2009

Engler og demoner...

Jeg heklet mitt første englemaskesjal da jeg gikk på ungdomsskolen, langt tilbake i forrige århundre. I vår heklet jeg et til – Datteren ville ha et luftig vårskjerf, og valget falt på dypblå englemasker. Det var artig å prøve igjen, og gikk raskt unna på et par-tre kvelder.

Det har skjedd før at jeg har lagd noe på bestilling fra Datteren, og vil ha makent selv . Det skjer ganske ofte, faktisk. Nå ville jeg ha englemasker også. Mørkebrunt til meg, takk, siden jeg er en gråbrun mus, og jeg tenkte det kunne matche Garter Yoke Caridganen, som nettopp var ferdig da jeg satte i gang. Men denne gangen tok det myyyye lengre tid. Det er liksom mest gøy første gangen…

Jeg brukte Kitten Mohair fra Sandnes denne gangen også. Syns det egner seg godt til dette bruk, selv om det ikke er noe særlig eksklusivt garn (30% mohair, 20% ull, 50% courtelle. Hva er egentlig courtelle??), dessuten er det rimelig og kommer i mange fine farger. Det gikk med snaue to nøster a 50 gram. Heklenål #3.

Nå er jeg lei av englemasker og skal ikke lage flere før i neste århundre. Men jeg ble fornøyd med sjalet.

Grå, dramatisk himmel – brunt, flagrende sjal. Men sola stikker så vidt igjennom. Frisk vind – sjalet blåste ned i ett sett da jeg skulle ta bildet… Jeg måtte gjøre noen temmilig akrobatiske øvelser for å få til disse bildene, men det tok jeg ikke bilder av (skjønt det ville jo ha vært mye morsommere bilder, antakelig). Godt hekken er kjempehøy, ellers ville vel naboer og forbipasserende undret seg…

Det ble litt grått og trist dette, så jeg runder av med et bilde fra min private lavendelåker. Finnes det noe vakrere enn lavendel? Det pleier å være tjukt av humler her, men de ville ikke være med på bildet i dag. God helg!

14 kommentarer:

 1. Vilka vackra foton på en tjusig sjal :)

  SvarSlett
 2. Så lekkert det ble! Jeg har prøvdmeg en gang på englemasker, men ga opp. Tror jeg må prøve igjen;) Ha ei flott helg!

  SvarSlett
 3. Englesjalet ditt er kjempeflott... :O) Jeg heklet mitt første i fjor høst, kjempemoro, har store planer om å lage flere... :O)

  Ha en fin helg... O:)

  SvarSlett
 4. Hei igjen. Tenkte jeg skulle sende deg en mail, men ser ser ikke at du har lagt den ut på profilen din. Jeg lurte nemlig på om bdu kunne dele oppskriften på kai-mei sokkene med meg. Jeg vet at det er et kjøpemønster, og vanligvis bruker jeg å kjøpe også. Men jeg så at det var et helt mønsterhefte med sokker, og da jeg ikke har strikket så mange sokker ennå og ingen på engelsk,så tenke jeg at jeg skulle prøve meg på denne oppskriften. Har ikke lyst til å kjøpe et helt hefte hvis jeg ikke klarr det uansett!
  Men hvis du ikke vil så skjønner jeg det, du har jo tross alt betalt for det...

  Hhvis du deler er adressen min: synaas@gmail.com

  Ha en fin weekend!

  SvarSlett
 5. Väldigt fin sjal. Jag har inte provat denna teknik ännu, men vet vet, kanske en dag. Lavendel är underbart. Jag har en stor påse lavendelblommor i min ullkorg. Jag Borde dela upp den i flera små påsar och ha lite varstans, det är så bra på att hålla undan malen.

  SvarSlett
 6. Kan man si det er djevelsk fint, kanskje :-)

  SvarSlett
 7. Da skal jeg se etter ei dame med brunt englesjal og lavendelduft dersom jeg beveger meg i traktene nærmere hovedstaden, skjønner jeg. Flott sjal.

  SvarSlett
 8. Jeg får ikke til englemasker, men kanskje jeg ikkehar prøvd iherdig nok? Ditt ble i hvertfall fint.
  LavendelÅKER høres flott ut,jeg har bare to planter i år, men den ene av de har da blomster på seg.

  Håper du får en super helg.

  SvarSlett
 9. Ja, ÅKER er flott, men det er nok verdens minste åker, da... Men den kommer igjen, år etter år.

  SvarSlett
 10. Nydelig sjal og kjekt innlegg. :-)

  SvarSlett
 11. Ja det har jeg lurt på også - courtelle altså :-) Ser at du ikke har fått noen forklaring, jeg regner med at det er rimelig kunstig, men jeg aner ikke... Flott sjal du har laget! Englemasker er nydelig syntes jeg. Og der er vi like, den andre gangen jeg lager noe er ofte veeeldig kjedelig :-)

  SvarSlett
 12. flott sjal..har også hatt en slik mani på disse sjalene, å har startet med noe annet....men flotte er dem... go lørdag

  SvarSlett
 13. Heisan:-)
  Så utrolig artig å finne bloggen din!!! Den er jo bare SÅ hærlig.
  Sporer en anelse hekledilla;-)
  Jeg leter og leter og leter (ler) og leter etter blogging om hekling. Har en del men jakter på "moderne" og nye varianter med hekling, kanskje jeg kan kalle det gladhekling??
  Flotte grytekluter fant jeg inne her hos deg, og nå må jeg sjekke ut swapen og se hva for no spennende det er.
  Jeg har forresten nettopp lagt ut bilder av "min" gryteklut:-D
  Takker for titten og herved er du lagt til blant blogger som jeg gjerne besøker!

  SvarSlett