fredag 24. juli 2009

Orange i dag...

I går var det lilla, i dag er det orange.
Orange er ikke "min" farge, dessverre. Jeg er en Gulblek Nordmann, og med orange opp mot ansiktet ser jeg virkelig stusselig ut. Men jeg liker orange likevel, jeg, og har for eksempel orange Filofax, orange pose til Ipod-en m.m.m. En gang gikk jeg gjennom alt det orange stashet mitt, og se hva jeg fant! Ganske mye mer enn jeg var klar over.

Orange er en energisk farge, og noen ganger kjenner jeg på gikta at jeg trenger litt orange. Orange ringblomster for eksempel. Det glemte jeg å så i år, men til neste år...


Og snart har jeg orange sokker også!
"Alle" strikker Cookie A's Kai-mei-sokker i sommer - jeg også. Men det er ikke helt god kjemi mellom meg og dette mønsteret, kjenner jeg - jeg syns rett og slett de er kjedelige å strikke. For å unngå den fryktede andresokken-som-aldri-blir-ferdig, strikker jeg dem parallelt. Så nå har jeg to halve sokker i stedet. Men de blir nok ferdige. En gang.

Maskemønster har lett for å bli borte i flerfarget garn, så jeg strikker dem ensfarget - i mykt og deilig Arwetta. Fint garn til en billig penge!
Strikkepose - orange! - fra Lille Stickfrossa.

12 kommentarer:

 1. Oppløpssida igjen nå som du har runda hælen.
  Oransje er en fin farge, en glad farge, og en farge som er levende og hoppende. Sikkert derfor det ikke er en norsk farge (ikke ment til deg personlig selvfølgelig!) ... ;o

  SvarSlett
 2. Haha, du kan nå få sagt det! Og jeg er hverken hoppende eller energisk - men GLAD, det er jeg!
  Traust og sidrompa rødthvittogblått er nok mer norske farger ja, og der har du nok meg. Og grått ;-)

  SvarSlett
 3. Jeg er som deg, jeg ser fæl ut i orange, men vet du, den orange kidsilk genseren jeg strikket for en stund siden - den har blitt yndlingsplagget mitt. En ting er at den er lett som spindelvev og akkurat passe varm, men fargen får jeg faktisk energi av - enten man tror på sånt eller ikke. Men nå er det jo ikke så mange som ser meg sånn til vanlig - og kommer det folk så kan jeg jo låse meg inne i "hagerommet" mitt. ;)

  Kommer du på besøk så kan jeg vel få presset en stol til der inne. (Det er ikke satt opp enda foresten) Ta med deg orange kjeledress!!

  SvarSlett
 4. PS. Glemte p¨å si at jeg er litt enig med deg angående disse Cookie A sokkene. Jeg er ikke så stormende fornøyd med sokkene i boka som jeg trodde jeg ville være. De ER litt kjedelige å strikke. Så langt. Jeg skal jo igjennom hele boka og alle oppskriftene. Kanskje det tar seg opp.

  Og ikke et vondt ord om traust og sidrompa. Jeg LIKER traust og sidrompa - så lenge det iblandes en god dose galskap.

  SvarSlett
 5. Sakl du ha på deg noe orange, så krever det overskudd. Men det er en flott farge. Var veldig orange for noen år siden jeg, men nå er det mer sjelden. Men skikkelig en glad-farge og sokkene blir flotte. Gjør dem ferdig!!!...sier hun som ikke får satt igang med sokker:O) God fredagskveld til deg!

  SvarSlett
 6. Orange er en frisk og flott farge, men heller ikke for meg desverre. Ser direkte syk ut med overdel i orange hehe. Sokker derimot skulle vel kunne gå ;)
  Vi får satse på at finværet kommer tilbake igjen snart, det er iallefall fint hobbyvær om ikke annet...
  God helg!

  SvarSlett
 7. De blir väldigt fina och kanske är värda all möda.

  SvarSlett
 8. Å strikke sokkene parallellt var jo et smart triks. ;)
  Oransje er en herlig, glad og energisk farge.
  Har ingen klær i den fargen, vel og merke.
  Jo forresten, en ponsjo, som mamma har strikket.
  Bruker den ikke da....
  Huff. Lurer på om den kan farges...

  Lykke til med innspurten på strikkepinnene og
  GOD HELG! :))

  SvarSlett
 9. Den ponsjoen er forresten KNALL oransje. ;)

  SvarSlett
 10. Millie er en Lancashire Heeler. Det er en gjeterhund fra Lancashire i England. Verdens minste gjeterhundrase. Men de ble brukt til å gjete kuer..... Ganske utrolig når Millie veier 6 kg, kua veier fort mellom 500-800 kg.

  SvarSlett
 11. Så deilig å se så masse orange på en gang! Jeg elsker orange!!!! Takk for titten=D

  SvarSlett
 12. Orange er en vidunderlig farge :-) Passer ikke bra til vinterblek hud nei, men såsnart sommerfargen er der blir det mye orange topper her. Og orange er kjempefint i jeansjakke :-) Lekre sokker du strikker, smart å strikke av ensfarget garn, det blir ikke like fint med mangefarget på disse nei. Jeg syntes hvitt garn på slikt mønster er så nydelig jeg - men jeg har ennå tilgode å strikke noen hvite lekre sokker i et slikt mønster:-)

  SvarSlett