tirsdag 14. juli 2009

Et sjal for sommernatten...

Sjalet mitt ble endelig ferdig. Først tenkte jeg det skulle bli et sjal for sommernatten, du vet - slike lyse sommernetter sist i juni når man sitter der med slekt og/eller venner og griller og drikker god vin og skrøner og koser seg, kanskje man må tenne levende lys noen timer midt på, men snart lysner det og da er det gjerne på det kjøligste. Og da skulle jeg svøpe meg i et stort og sommerlig sjal, hadde jeg tenkt.

Men nå er det mørkt ganske mange timer midt på, og ganske kaldt hele natten - det holder nok ikke med bare et sjal, og regnet pøser ned, og så videre. Jaja, vi bor i et kaldt land langt mot nord og sånn er livet. Og egentlig liker jeg regn - når jeg tenker meg om.

Dattera og jeg løp ut mellom regnskurene i går og knipset noen bilder i hui og hast. Det var kaldt! Og vått! Og jeg vet ikke hva som skjedde - om det skyldes overskyet, regngrått vær eller hva, men fargene i sjalet ble så triste - egentlig er det klare, fine farger. Vi var enige om at sjalet ble ganske fint.Garn: Svale fra Dalegarn, i 11 friske sommerfarger. Jeg er sommerforelsket i Svale-garnet, som inneholder 50% bomull, 10% silke og 40% viskose. Det er lett å både hekle og strikke med, faller fint og kommer i mange fine, klare farger. Dessuten er det et ganske rimelig garn, som norske garn ofte er (32 kr/50 g). Det gikk med drøye 500 gram til sjalet.
Heklenål: 4
Oppskrift: Drops 106-39/106-40.

Og det blir vel sommer til neste år også, tenker jeg.

28 kommentarer:

 1. Det var da et dejligt sjal - og det kan da også bruges om vinteren indendøre, når det er koldt- Skønne farver!

  SvarSlett
 2. Fantastiskt fin! Man måste bli glad av denna! Jag som egentligen inte vill ha flerfärgat börjar fundera på om man ändå inte skulle... ;)

  SvarSlett
 3. Kjempelekkert! Det ser utrolig friskt og deilig ut, det må jo være perfekt som en pick-me-up i løpet av høsten også :-) Jeg regner med det faller fint på grunn av tyngden i garnet også? (Hmm... jeg har visst 20 nøster Svale liggende i skapet, men kun i gult og marineblått. Det er kanskje på tide å gi det en sjanse etterhvert?)

  SvarSlett
 4. Kjempefint ble det, stilig og fint!

  SvarSlett
 5. Kjempefint sjal. Og så fin skildring av sommernatta.

  SvarSlett
 6. Så lekkert det ble! Jeg har lilla garn liggende til et tilsvarende sjal- foreløpig så ligger det godt! Tenkte å få unna noe som er påbegynt før jeg begynner på noe nytt- så idag er det monteringsdag og sydag+ noe med barna ( i omvendt rekkefølge- først noe med barna, så resten, hvis det blir tid) Ha en fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 7. Så flott sjal. Jeg bruker sjal hele vinteren, jeg. Særlig når jeg sitter her med denne tidstyven min og blogger.

  Jasså, så du "tok skrekken" etter Øksnevad du ;) Ja, det var en overveldende opplevelse, ingen tvil om det. Vi tok toget hjem og det fikk stopp på Sørlandet et sted, i steikende sol. Uten mat og drikke satt vi der i varmen. Da vi kom til Oslo utpå natta var siste Gjøviktog dratt for mange timer siden. Så ble det Maxi-taxi på NSB's regning. Det syntes vi var råflott, men godt. Var nokså trøtt da jeg møtte på sommerjobben igjen på mandagen ;) Men det var på'n igjen året etter gitt.

  SvarSlett
 8. Synes sjalet er sommerflott, du vil nok få gleden av det mang en sommernatt. :-)

  SvarSlett
 9. Så fargerikt og fint, du er en kløpper med heklenåla! Ja med strikkepinnene også :-) Sjal er egentlig ganske så praktisk, lett å slenge over skuldrene og deilig og varmt. Jeg bruker flere av mine som skjerf om vinteren, og så gøy som det er å strikke og hekle sjalene blir det mange farger og varianter, og det er jo greit å ha matchende til det meste av jakker :-) Hmm nei det er nok ikke blogget bilder tatt med det nye kameraet enda :-) Har vært ute en sving i hagen i dag og testet, og nå skal jeg laste opp på pcen og se hva det er blitt til. Må bare vente på gubben først for jeg skjønner ikke programvaren... Godt at husets it-ansvarlig skjønner endel mer enn meg :-)

  SvarSlett
 10. Nydelig Anne, rett og slett. Svale har jeg aldri prøvd, men jeg skal legge det på minnet. Ja, ikke at jeg trenger mer garn akkurat nå, men før jeg vet ordet av det har jeg sikkert brukt opp så og si alt, og da er det jo bare å stålsette seg for nye garninnkjøp. Låter det overbevisende..?

  SvarSlett
 11. Sjalet var helt nydelig. Har ikke prøvd Svalegarn, men det hørtes interessant ut med den blandingen.... Jeg har strikket flere av sokkene fra Nancy Bush-boka. Lette forklaringer og god passform. Vanskelig å få tak i garnene hun har brukt, men de vanlige litt tynne sokkegarnene duger.... Fortsatt god sommer....

  SvarSlett
 12. Nei, nå MÅ jeg snart hekle meg et sjal! Dette ble friskt og oppkvikkende, og varmt, formoder jeg!

  SvarSlett
 13. Nei, nå MÅ jeg snart hekle meg et sjal! Dette ble friskt og oppkvikkende, og varmt, formoder jeg!

  SvarSlett
 14. Hvor er det fantastisk smukt dit sjal.
  Sådanne sommeraftener på terassen med grill og kølig vin, det er så hyggeligt :-)

  SvarSlett
 15. For et herlig sommersjal! Sommeren er jo ikke over ennå, så slike sommernetter kan vi jo enda håpe på :-)

  SvarSlett
 16. Det blev sååååå fint!
  Et sånt sjal ønsker vel alle seg. Sveipe seg inn i alle klare sommer farger.
  Jeg har nok med mine brainless som ikke hjernen min klarer av helt, står litt fast for tiden, men gir ikke opp.
  Dete sjalet er nå på min ønskeliste av prosjekter.

  SvarSlett
 17. Vilken härlig sjal - man blir alldeles glad av den!

  SvarSlett
 18. For et nydelig gla`sjal du har heklet!! Minner om en ponsjo jeg heklet til snuppa for noen år siden. Brukte mange fine farger, jeg også!!!
  Bare vent, sommeren er snart her igjen.....selvfølgelig når jeg skal ha ferie! :)

  SvarSlett
 19. Veldig fint! :)
  Jeg elsker farger - mange farger!
  Dette var flott!

  Ønsker deg en fin sommerdag! :)))
  Klem.

  P.S.
  Tusen takk for alle gode ord og kommentarer hos meg.
  Setter stor pris på det! :)

  SvarSlett
 20. SÅ herlig, i nydelige gladfarger!

  Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 21. Oh how beautiful! I love this as a shawl!

  SvarSlett
 22. Flott sjal, morro med mange farger. Nå er det sommerferie for min del.God sommer!

  SvarSlett
 23. Herlig sjal i glade farger!

  SvarSlett
 24. Virkelig et glad-sjal! Lekkert!

  SvarSlett
 25. Hei. Kjempeflott. Godt og varmt.. Kan jeg spørre deg hvordan jeg kan finne oppskriften på Svalesjalet?

  SvarSlett
 26. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 27. Fant til og med oppskriften på det blandt mine egne. Etter inspirasjon fra ditt gråe sjal er jeg nå i gang med mitt eget i Alpacca. Takk for at jeg har muligheten til å besøke bloggen din. Og kan bli inspirert av en kunstner.. :)

  SvarSlett