mandag 27. juli 2009

Lokal inspirasjon...

LYS er en forkortelse som raskt dukket opp da jeg begynte å surfe rundt i strikkebloggeland. Local Yarn Shop betyr det, for de som ikke vet, altså den lokale garnsjappa. Her jeg bor, i Norges tettest befolkede område, er jeg omgitt av ikke mindre enn ti lokale garnbutikker i rimelig nærhet. Samtlige er hyggelige, små og store garnbutikker som man blir glad av å stikke innom. Svipper jeg innom byen (Oslo), er det enda flere. En hyggelig dame i en av butikkene fortalte meg at hun hadde telt til 63 forskjellige garntyper som de førte i butikken en kveld hun ikke fikk sove. Det var i en av de minste butikkene. Til sammen gir de mer enn nok inspirasjon og idéer for resten av levetiden og vel så det. Jo, jeg er priviligert.

I tillegg har vi jo utallige nettbutikker å velge i, pluss Ravelry, pluss hundrevis av fine blogger, så det skorter ikke på inntrykk, innspill og inspirasjon.

I en av de lokale, som jeg var innom forleden, hadde de mange fine modeller. Ingen ting spektakulært - bare fine, hverdagslige, praktiske modeller. Der fant jeg et deilig sjal. Vi bor i et kaldt land, og jeg er en frossenpinn. Dette sjalet påkalte straks min oppmerksomhet - ganske lavmælt og forsiktig - "Hei der, se på meg," hvisket det. "Vi passer sammen, vi!"

Grått, selvfølgelig. Nydelig, melert mellomgrått, i alpakka og mohair og med en fnugglett kant av mohair. Jeg har massevis av sjal på ToDo-lista mi - både lace og Ulmus og andre mer avanserte saker, men - for meg, som er en enkel sjel fra landet, er det enkle ofte det beste. Så nå blir det heklet sjal av enkleste sort i mykeste, varmeste garn. Dette er prøvelappen - Ja! Jeg lagde prøvelapp! Det er ikke noe mønster - så jeg måtte nistirre på det i butikken og løpe hjem og lage prøvelapp på øyemål. Kun luftmasker og staver, i én tråd Inca Alpakka fra Rauma og én tråd Plumet mohair og heklenål #6. Lubbent som en lodott. Sikkert ikke noe for Fine Damer, men for Frosne Sjeler blir det midt i blinken!

I butikken fant jeg også noen heklenåler jet ikke hadde sett før. Jeg har heklet på meg stiv nakke og senebetennelser og litt av hvert gjennom tidene, så da Clover Soft Touch-nålene kom for en stund siden, fikk heklingen en ny vår. Nå tror jeg ratt de har fått en verdig konkurrent - Prym-nålen med gummiskaft. Den fungerer i hvert fall fortreffelig i #6. Ikke var den dyr heller. Godt verktøy er halve jobben - det har jeg lært!
De andre sjalene på lista skal jeg lage siden. Etterpå.

8 kommentarer:

 1. Det så flott ut det sjalet ditt, så gleder meg til å se det ferdig! Takk for tips med heklenål, redskapen er viktig!! Ha en flott kveld!

  SvarSlett
 2. Å så fint da, jeg liker grått også...

  SvarSlett
 3. Å, så nydelig sjal! Prøvelapp!!? Det er noe jeg aldri driver med, og må betale for det etterpå, men gløm det!
  Jeg heklet nettopp ferdig et sjal i englemasker som modell til butikken, før jeg nå tok ferie. Og jeg har solgt masse garn pga det. Folk vil ha det de ser, og helst i den samme fargen. Merkelige greier. Grått er ikke MIN farge, men jeg hekler et pledd i grått, og det blir nydelig, men er selvfølgelig en gave!!!
  Ser jeg ikke orange i et annet innlegg her da? En av mine yndlinger det, vettu! Bland det med grått og lilla, så blir du kjempefin, garantert, Anne!!!
  Snart går ferden til Køben......jeg bare gleeeeder meg!!

  SvarSlett
 4. Åh jeg har ingenting imot grått jeg - grått er lekkert! Jeg har bare imot grått vær :-) Det sjalet blir nydelig, det kan jeg se allerede nå. Og så flink du er da, se på et sjal i butikken og så løpe hjem og lage prøvelapp - skulle ønske jeg klarte slikt. 10 garnbutikker??? Ok- kan du fortelle meg hvor du bor - jeg tror jeg vet hvor jeg skal flytte hehe. Eller kanskje ikke - da holder vel ikke kjøpestoppen min særlig lenge. Vi har 3 garnbutikker i byen så jeg bør vel egentlig være fornøyd. Egentlig er denne byen flott for shopping på de fleste områder. Og nå har jeg tilogmed funnet en veldig hyggelig fotokyndig mann på Elkjøp og vi har tilbragt endel tid sammen den siste tiden :-) Ja, i butikken altså :-) Kos deg videre i regnværet du, jeg håper nå på litt sol jeg :-)

  SvarSlett
 5. Du lager virkelig så mange nydelige sjal og skjerf og dette ser ikke ut til å bli noe unntak. Jeg liker grått jeg også og jeg vet at et eller annet sted i huset så ligger det ganske mye grått garn i en silke/alpakka blanding som jeg strikket julegaveskjerf av i fjor. Jeg tror jeg må finne det frem igjen.
  Kan du ikke fortelle oss hvordan du hekler disse luftmaskene og stavene dine da, kanskje jeg må prøve jeg også?

  10 garnbutikker! Nå blir jeg deppa altså. Urettferdig. Jeg har EN en fire mils vei unna og de selger bare akrylgarn av billigste merke. Jeg var på jakt etter et nøste Rowan Silk Haze og damen ble jammen sur da jeg spurte. I disse nedganstider - ble jeg fortalt - hadde folk annen å gjøre enn å hive pengene ut av vinduet. "Merr" sa jeg på norsk og rullet på r'ene.

  SvarSlett
 6. Sjalet ser ut til å bli kjempelekkert, fortell hvordan du laget prøvelappen din da.

  SvarSlett
 7. Nydelig, grått sjal, ja, si hvordan du lagde prøvelappen da...

  SvarSlett
 8. Hei!

  Nydelig! Hvor fant du denne heklenåla? Jeg får så vondt i fingrene av de vanlige i metall... Og denne så genial ut!

  SvarSlett