mandag 20. april 2009

Det svever en engel...

Jeg hekler englemasker. Dattera ønsker seg et lett og luftig sjal til vår og sommer, og luftigere enn dette blir det ikke. Med hjelp fra Felisis finfine englemaskekurs går det lett som en lek. Gøy er det også.

Jeg heklet mitt første englemaskesjal da jeg gikk på ungdomsskolen og var cirka fjorten år - hjælpe og trøste, det er over 30 år siden :-0 Det var freiemelkesjokoladebrunt med lange frynser. Sjalet brukte jeg utenpå en stor, hvit ullgenser. Det føles selvsagt som om det var i går, men ettersom jeg overhodet ikke kan huske hvordan jeg gjorde det, må det jo ha vært litt lenger siden. Fint at det finnes et enkelt og greit kurs!

Jeg er fullt klar over at utvalgte elementer fra 70-tallet har kommet sterkt tilbake de siste årene, og retro er in som aldri før. Men for oss som opplevde 70-tallet live, har ikke klærne fra den tiden fristet like mye som for dem som opplever det for aller første gang, har jeg forstått. I mange år, ja ti-år, etter 70-tallet ble stilen fra den tiden latterliggjort av alle. Vi så på bilder og lo godt av oss selv som hadde hatt så dårlig smak. Det ble populært med 70-tallsfester, der vi byttelånte klær og nærmest konkurrerte om å være mest mulig gyselig kledd.

Mulig det er derfor jeg har hatt et nokså kjølig forhold til englemaskesjal siden, jeg har i hvert fall ikke følt noe behov for å lage meg et nytt et. Det var Dattera som satte meg på tanken, som så mange ganger før. Jeg syns sjalet blir fint jeg!!! Jeg har lyst på et selv også. Sjalet her hekler jeg i Kitten Mohair fra Sandnes, faktisk et veldig ok garn, og med heklenål 3,5. Det skal være gjort på et par-tre TV-kvelder.

Brunt til meg kanskje?

Tillegg: Det går med to nøster a 50 gram av Kitten Mohair. Dette er kanskje ikke markedets mest eksklusive mohairgarn, men helt ok, og fordelen er at det går an å rekke opp, i motsetning til de fleste andre mohairgarn - en egenskap man slett ikke skal kimse av når man prøver noe nytt!

16 kommentarer:

 1. jeg har også haft et sådant sjal, men jeg vidste ikke at det hed englemasker. Kan ikke huske hvordan det hækles, men det ser lækkert og luftigt ud.

  SvarSlett
 2. Så vackert, jag tror det kallas kärleksknut här i Sverige. Kärt barn har många namn. Jag har lust att prova någon dag.

  SvarSlett
 3. Jeg var ikke klar over at englemaskesjalet var fra 70-tallet! Kanskje derfor jeg synes det er fint...;-)
  Skjlnner etterhvert at noe gikk meg forbi på den tiden eller har jeg fortrengt det?

  SvarSlett
 4. Mitt ungdomsskole-hekle-sjal var litt mere kompakt, men sterkt orange, så jeg får nok lære meg englemasker nå, jeg etternøleren.... ;)

  SvarSlett
 5. De där kärleksknutarna/englemasker är så fina. Blir sådär riktigt skirt och vackert!

  SvarSlett
 6. Hei anne, ja det stemmer.

  SvarSlett
 7. Jeg prøvde jeg også, men fikk det ikke til! Men jeg hadde ikke ett på 70 tallet heller. Det er kanskje forklaringen.

  Jeg sto i en butikk i går og så på en sånn kjeledress som jeg sverger jeg hadde akkurat maken til den gangen. Den gangen følte jeg meg virkelig fin i den.
  Skulle jeg ha tatt den på meg nå så ville jeg ha følt meg som en karikatur av spinngal dame fra en eller annen engelsk tv-serie fra landsbygda. Så jeg får vel holde meg unna moten denne gangen. Akk ja.

  Det regner i Glasgow i dag. Det var full sommer i går. Akk ja, en gang til.

  SvarSlett
 8. Nydelig sjal du lager! Ja er det ikke greit med alle bruksanvisninger og videosnutter vi kan finne på nett, jeg har lært mye om strikking og hekling fra dette. 70 tallet ja, jeg husker mine klær og har vel heller ikke noe ønske om å kle meg slik igjen... Men så var det den moten da - blir det moderne så trer vi det på oss - garantert hehe.

  SvarSlett
 9. men gud det måste jag prova! tack för tipset!!!

  SvarSlett
 10. chilla anne! den som väntar på något gott som dom säger ;-)

  kram och ha en härlig vecka!

  SvarSlett
 11. Jeg har ei utfordring til deg, dersom du har lyst.

  SvarSlett
 12. Så vackert det blir!
  Jag ÄLSKAR 70-talsmode, trots att jag också var tonåring då... Har liksom aldrig kommit ifrån det där hippie-modet...

  SvarSlett
 13. Jeg hadde helt dilla på å lage slike sjal for etpar år siden. Det hat mange navn, som idiothekling, englemasker, kjærlighetsknuter, idiotknuter osv.... Og Kitten Mohair er supert til det!!!
  Det går så raskt når man først kommer igang, og det er jo mest luft, ikke sant?
  Jeg ser "voksne" folk grøsse av marimekko som jag har i butikken. Og så grøsser jeg selv, når jeg ser 80-talls klær i butikkene nå........sånn er det vel å bli voksen!?

  SvarSlett
 14. Jeg prøvde meg på et slikt i fjor i mohair som min mor fikk. Synes teknikken er artig og resultatet fint, men liker ikke jobbe med mohair. Kanskje et tynt ullgarn, eller alpakka blir like fint?

  SvarSlett
 15. Marteks - jeg tenkte på det samme selv. Er heller ikke så veldig glad i mohair egentlig, selv om det garnet jeg bruker her er litt mindre "hårete" enn de fleste andre tilsvarende garn. Tynn alpakka er sikkert lekkert, eller et tynt, mykt ullgarn. Må antakelig lage kortere løkker, siden garnet mangler "fluff", men det går jo raskt likevel. Eller hva med lin eller silke??!!!

  SvarSlett