onsdag 14. november 2012

Sokker fra soktober...

Helt vanlige sokker er kanskje ikke så spennende, men at det er en nyttig ting kan ingen komme fra.
Disse strikket jeg i oktober.


Jeg har en meget trivelig bloggvenn som har sendt meg sokkegarn - både nytt og restegarn - i friske farger. (Hei hei! Regner med at du kjenner igjen garnet her - tusen takk!) Ingen ting kvikker opp som et par sjokkgrønne sokker på en grå og regntung novemberdag! Dette er Fabel i den fjonge fargen 151 Guacamole, strikket med pinner 2,5, 64 masker. Det gikk med ca 60 gram garn til disse. Helt vanlige sokker med vrangbord hele veien og forsterket hæl. Jeg slang på forsterket såle også, når jeg først var i gang. Jeg holdt nesten på å bli et mobbeoffer, faktisk, på grunn av disse sokkene - fordi de var med meg på strikkekafé gang på gang på gang - men de ble da ferdige til slutt. Veldig gode sokker!

Som dere ser, har jeg fått meg sokkeblokkere. De er fra KnitPro, og jeg er veldig fornøyd med dem. Men - jeg kjøpte str. Medium, og da jeg kom hjem oppdaget jeg at det var to ulike størrelser i pakken. Noen som har makne - og skal det være sånn?? Nå har jeg jo både Medium og Small da, ikke så dumt, det.


Uansett - her er et par til, strikket i et uidentifisert lilla/blått flerfarget garn uten magebelte. Kan det være Online eller Opal eller noe sånt, tro? Det så litt rotete ut på nøstet, men ble riktig så fint i strikket tilstand. Fargene kommer ikke helt til sin rett på bildet her. Måtte skjøte på med en slant lilla Sisu for at det skulle bli to hele sokker. Pinner nr 3, 56 masker, 85 gram garn.

Strikket fra tåa og opp med Turkish cast-on, som jeg lærte av Janette da jeg teststrikket for henne (teststrikking er nyttig!). Turkish er mye enklere enn Judy's magic cast-on, syns, jeg, så jeg skjønner ikke hvorfor sistnevnte er så poppis? Brukte Slip stitch-heel og Sewn bind-off fra "Socks from the toe up" av Wendy Johnson. Det er en veldig fin bok, med gode forklaringer som selv jeg forstår - og jeg er litt tungnem av meg.

Men - min absolutte tå-opp-favoritt gjennom alle tider er likevel Fru Darts sokker fra tåa og opp, bare så det er nevnt. Ingen over, ingen ved siden, hverken når det gjelder ENKEL eller PASSFORM. Jeg vet ikke hvem fru Dart er, men jeg er veldig begeistret for hennes oppskrift.  Sokkene blir bedre enn alle andre tilsvarende varianter jeg har prøvd, og sitter så fint på foten. Og i stedet for å bruke en hel bok på å forklare hvordan man strikker sokker, har hun gjort det på under en halv side. Like greit det.

Hva er det forresten med oktober og sokker? Spesielt amerikanerne er hektet på dette med socktober - det er bare å ta seg en runde på Ravelry på den tiden av året, KAL-er og mysteriesokker overalt. Er det rett og slett fordi vinteren er rett rundt hjørnet, og da passer det fint å strikke sokker?? Jeg bare lurer jeg...

Ha en fin aften / torsdag / osv - alt ettersom når du stikker innom her!

22 kommentarer:

 1. Herlige gla'sokker i ei årstid som begynner å bli temmelig mørk :-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 2. Synes den grønne fabelen er forfriskende, sønnen (og nå datteren) hadde fire par i str 24. Veldig kjekt å strikke alle sokkene i samme størrelse i samme farge, for da kunne jeg ett finne alle som var for små når de skulle arves videre. Jeg burde gjenta trikset, men nå går det mer på hva jeg har liggende av sokkegarn. Mye grått kommer snart til en blogg nær deg.

  SvarSlett
 3. Hei!! Jeg strikker sokker jeg også!! Dine er kjempefine. Fabelgarn er et bra garn!! Jeg tror vi strikker sokker fordi det straks er vinter!! Annek:-)

  SvarSlett
 4. Sokker i spreke farger kan lyse opp mange grå dager, og det liker vi :-)

  SvarSlett
 5. Fine sokker!
  Men jeg følte meg som ei avdanka kjerring fra ytterste utkant da jeg prøvde å lese cast-on, stitch-heel og bind-off...
  Hva i himmelens navn...?
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ja jeg brukte bare de engelske navnene som sto i oppskriften/boka jeg lærte dem fra - vet ikke om de har noe navn på norsk engang jeg. Tyrkisk opplegg kanskje? Slip stitch-heel - tja, vet ikke. Sewn bind-off = sydd avfelling?? Ja, det høres litt bedre ut, vel?

   Slett
 6. Virkelig gla sokker.
  Klem Tone

  SvarSlett
 7. God morgen!
  Kjente igjen garnet.:)) Jeg må smile når jeg ser sokkene, farveprakten minner om en sommereng. Koselig!
  Er det typisk Anne å fortelle hva hun har fått, uten å si et ord om at årsaken var et lite "påslag" for en stor tjeneste? Det er du som skal ha takk!
  Ha fine lange mørke strikke-ettermiddager. Her er øs, pøs i bøttevis, hva mer kan jeg ønske meg når jeg i tillegg er ferdig med Skappel? Juuhuu!!

  SvarSlett
 8. Takk for link til sokker fra tåa og opp! Det har jeg vært på utkikk etter lenge. Og sokkene dine er flotte! Å fryse på beina er ikke bra, og alle trenger sokker i flere tykkelser og farger.

  Ha en fin dag!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg anbefaler virkelig den oppskriften i linken. Jeg bare strikket dem glattstrikket jeg, uten maskemønsteret. Hælen var veldig fin i den oppskriften.

   Slett
 9. Hei! Hvordan strikker du forsterket hel og såle? :) Har du noen fine linker som inneholder instruksjoner? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Forsterket hæl har jeg beskrevet i "Sokkeskolen" min her:
   http://asalmanakk.blogspot.no/2011/04/liten-sokkeskole-hlen.html.
   Forsterket såle: Her brkte jeg bare samme metoden som på hælen. Blir en tykk, fin såle som er myk og god - men det blir jo litt ekstra arbeid med det.

   Slett
 10. Dear Anne, beautyful socks. I linked your blog with mine. Is that ok for you? I hope so. Greetings from Germany. Sabine.

  SvarSlett
 11. For noen flotte sokker - og herlige farger!!! Du er en ener med sokkestrikking. Men så rart med de blokkerne da... God helg Anne!!

  SvarSlett
 12. Flotte sokker i glade farger. Piffer opp i ei heller traurig årstid...
  Likte veldig godt lua og skjerfet i forrige innlegg også!

  SvarSlett
 13. Morsomme og fargerike sokker. Selvsagt blir disse nyttige og varme. God helg.

  SvarSlett
 14. Flotte sokker du har strikket! Happy Knitting!

  SvarSlett
 15. Jeg har alltid lurt på hva som er fordelen med å strikke fra tå og opp og ikke som vanlig. Antagelig veldig treg, for jeg ser det ikke. Foten er jo like lang forfra som bakfra???

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skjønner hva du mener. Men det er én fordel med å strikke fra tåa og opp: Hvis du har begrenset med garn, og er usikker på hvor mye garn du har til å strikke skaftet/leggen, er det lurt å starte nedenfra. Så strikker du bare så langt garnet rekker. Og får ingen rester, heller :-)

   Slett
  2. Aha, der så jeg lyset:) Har forresten nå strikket ferdig mitt tredje par annepalandetmitts. Hegre ble for stort, de skal bli votter, Freestyle foreløpig helt fint, men ikke så morsomme farger der lenger. Lilla til datteren og en lys grønn til meg selv for hundelufteturer.

   Morsom blog!

   Slett