søndag 11. november 2012

Mer London...

Én ting vi mangler her i Norge, er kjøpesentre med personlighet og stil. Vi hadde gamle Steen & Strøm i Nedre Slottsgate i Oslo, men nå er det en del av en stor kjede med 56 butikker, helt like alle sammen og ikke snev av personlighet og sjarm tilbake.

I London, derimot, har de flere. Det er alltid morsomt å ta en tur innom der. Størst er Harrods i Brompton Road i Knightsbridge, som jeg skrev om i fjor. Vi rakk ikke innom der i år, dessverre. Harrods er i grunnen mer en severdighet enn en et sted man shopper, veldig fint og veldig eksklusivt. I fjor endte Sønnen og jeg opp på høye barkrakker i isbaren, en fredelig oase der vi ble vartet opp av fjonge kelnere med uniform og engelske manerer. Et fint sted å hvile bena og slurpe milkshake av høye glass.


Selfridges er også et stort og fint magasin, som ligger midt i Oxford Street. Riktignok mye mindre enn Harrods, men stort nok i massevis - med alt hva hjertet måtte begjære av klær og sko, vesker, ting og tang. Og en flott parfymeavdeling, for oss som elsker sånt. Her får du langt bortimot alt av dufter, nesten. Resten får du på Liberty, mer om det lenger ned. På Selfridges - som overalt ellers i London - var det jul da vi var der i slutten av oktober.


Fint skjerf! Lurer på hva slags pinner det er strikket på? Det foresvever meg at det må være litt tungt å ha på/med seg rundt i byen, sammen med alle handleposene...


Her har vi Dattera utenfor Selfridges - med grønne girlandre og stemningsfulle julelys i høstregnet. Litt mer passende størrelse på skjerfet hennes. Mer om det lenger ned.

Opening Hours

Men det fineste stormagasinet er Liberty's, som ligger ved Regent Street, inn fra Great Marlborough Street. Det pøsregnet da vi var der, så jeg glemte dessverre å ta bilde av den sjarmerende bygningen - jeg rappet et fra nettsiden deres i stedet. Bygningen er like fantastisk inni. Liberty er godt kjent blant quiltere for de fine, blomstrete stoffene sine. I samme etasjen hadde de garn i massevis - en hel vegg med Rowan-garn i alle farger og varianter. Jeg ble så forvirret av utvalget her at jeg ikke fikk kjøpt noen ting. Det blomstrete designet fra stoffene gikk igjen på alt fra skjorter til porselen og badeartikler. Og dusjhetter. Jeg burde ha kjøpt meg en blomstrete dusjhette  :-)


Det var jul på Liberty også - hva sier du om turkise julekuler i år? Fantes også i alle mulige andre farger og varianter. 


Eller kanskje en maske? Dem var det mange av.

"Liberty is the chosen resort of the artistic shopper", i følge Oscar Wilde. De hadde i hvert fall et enormt vareutvalg - mye rart og mye fint. Og ikke minst - en flott parfymeavdeling her også, blant annet en egen, liten avdeling med Diptyque, en av mine duft-favoritter, pluss mange andre fristelser. Vi var lenge på Liberty, Dattera og jeg.


For at ikke moderen skulle bli helt utslitt, måtte vi ta en liten pause i kaféen på Liberty, med kaffe og kaker fra Liberty-blomstrete porselen - mens Dattera demonstrerer sin nye Cocoon-lue med matchende patentstrikket skjerf. De på bordet bak oss er i full sving med sin Afternoos Tea, med scones og kaker på et høyt afternoonteastativ, som vi skimter såvidt, men så sultne var ikke vi.

Tror jeg skriver mer om lua og skjerfet - strikket av meg selvfølgelig - i et annet innlegg, jeg.
Ha en riktig fin søndag!


3 kommentarer:

 1. Så koselig dere har hatt det!
  Mye jeg gikk glipp av i London gitt.....
  Liberty og scones blant annet, men Diptyque
  Fikk jeg med meg ;o) og Loop og mye annet. Utrolig fin by.

  Knallfin lue og skjerf, kledte henne kjempegodt! :o)

  SvarSlett
 2. Så trevligt det ser ut, du är verkligen fin i din mössa och halsduk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Men dette er ikke meg da, det er min unge datter :-)

   Slett