torsdag 29. november 2012

Mer vottepreik...


Da jeg var ferdig med disse vottene, hadde jeg garn igjen, så da strikket jeg to par til. Og jeg har fortsatt garn igjen...

Garn:
Jeg brukte samme garn som sist: 1 tråd Tynn Alpakka fra DSA (100% alpakka), 1 tråd Plumet (70% mohair og 30% polyamid) og 1 tråd Angorett (70% ull, 25% angora og 5% polyamid). Og selv om vottene ikke er så tykke, må de jo være varme, med så mye fint fiber innabords.
Det gikk med ca 75 gram garn til hvert par.

På det første paret brukte jeg blålilla alpakka, på det andre paret brukte jeg blå, og på det tredje brukte jeg burgunder. De to andre trådene var like hele veien - mørkerøde begge to. Morsomt å se effekten ved å bytte ut én av trådene. Og jeg fikk jo svidd av litt smårester. Men det er fortsatt mye igjen...

Pinner:  3,5

Oppskrift:
Min egen basisoppskrift med knakende god passform - anbefales på det varmeste til julegavevotter - du strikker fint en vott på en kveld. Oppskriften finner du her - fullstendig gratis!


Disse havner nok under en julegran - eller to.
Og mer er det ikke å si om den saken.
I dag skal jeg på julekonsert med Mia! Ha en riktig så fin torsdag!


16 kommentarer:

 1. Heisan!
  Jeg kan skrive under på at denne oppskriften er kjekk å følge! Vi har enda godt med tid til å få ferdig noen par til varme, gode julegaver.:)
  Håper du hadde en fin kveld på konsert.

  SvarSlett
 2. De ser så utrolig gode ut.
  Kos deg på konsert.
  Klem Tone

  SvarSlett
 3. Kjempefine votter. Tror jammen det kommer til å havne noen slike under juletrærne i min bekjentskapskrets også. Takk for oppskriften.

  SvarSlett
 4. Så fine! Jeg har nettopp vært på Acne, jeans var målet, men jeg så en lang jakke i antagelig samme blanding som du fant i vottene. Utrolig lekker! Klassisk, lang jakke uten vrangbordskant men med lommer. Det er fristende! Men før det blir det nok litt votteproduksjon, noen vil bli glade for disse under treet. Å finne angoragarn, derimot. Det er vanskelig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Angora er veldig in for tiden, så det er flere garnbutikker som har. Og Pickles har et angoragarn, har jeg sett, men jeg har ikke prøvd det.

   Slett
 5. hmm, skal jeg prøve meg på votter før jul da tro? Har bare strikke rillevottene til nøstebarn så langt. (egentlig ganske kjedelig... og de har allerede forsvunnet :( brukt to tre ganger i barnehagen...)

  jeg leste i det innlegget om den strikkajakken du har arvet av din mor som arvet den av sin mor, og der var det en anonym leser som hadde kommentert.
  Vet ikke om du har fått den med deg jeg.

  Anonym16:42 29. juli 2012
  Kjempeflott jakke! Nydelig mønster! Ser det er lenge siden dette innlegget ble skrevet så det kan være du har funnet ut av det. Mønsteret må være Stølsvatn, Heimly Modell O. nr.80 fra Svanedal.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg så det. Svanedal finnes dessverre ikke mer, men jeg må grave litt dypere der. Fint at du minnet meg på det igjen!

   Slett
 6. Takk for at du deler oppskriften på vottene.
  Den er nå lagret og venter bare på å bli tatt i bruk:)

  SvarSlett
 7. Så flotte!! Og interessant kombinasjon av garn. Takk for at du deler oppskriften. Kos deg på konsert!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, "interessant" er vel det rette ordet! Man tar hva man har - og det er ganske mye rart...

   Slett
 8. Kjempe fine :)
  Ha en fin kveld videre

  SvarSlett
 9. Disse vottene er bare helt fantastiske!! Jeg har også lett meg grønn etter et slikt angora garn. Pickles sitt inneholder mer angora enn det du har, og er vel mer pusete? Tror du det funker bra? Eller har du noe tips til hva man evt kan bytte ut det angoragarnet med?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror egentlig at alt garn funker bra her. Jeg vet dessverre ingen ting om Pickles' angoragarn, så jeg vet ikke om det egner seg.

   MEN - hvis jeg ikke hadde hatt noe garnlager overhodet (en utopisk tanke), og skulle gått ut og kjøpt helt nytt garn, ville jeg brukt en tråd god ull og en tråd ren alpakka. Det må jo bli godt og varmt! Og hvis det skulle vært "slitevotter", ville jeg byttet ut alpakkaen med et sokkegarn som f eks Sisu.

   Slett
  2. Takk takk. Ja, får se hva jeg finner på. :)

   Slett
 10. ajajaj, fine votter og fristende å hive seg utpå en aldri så liten votterunde nå før jul. Syns fasongen ser kjempefin ut!
  Herlig med eksperimentering og blandinger, med farger og ulike kvaliteter.

  SvarSlett