mandag 12. november 2012

Burgunder i år...

Jeg fortsetter der jeg slapp i forrige innlegg.


Man behøver ikke ha fulgt med så veldig nøye for å ha fått med seg at det er burgunder som gjelder i år. Så da strikket jeg jo litt burgunder da -


En Cocoon-lue til Dattera. Denne lua er smart om man vil unngå luesveis - et utbredt problem i Norge vinterstid - for den er løs og ledig. Nå er ikke denne lua strikket i Cocoon, som originalen, men den har nå liksom blitt hetende det etter hvert. Hver gang jeg går inn på Ravelry, blir jeg like forfjamset over hvor mange hjerter den har fått - 1851 pr i dag, det er helt utrolig. Det er uhorvelig mange amerikanere som har strikket den, og noen her hjemme. Lett som en plett er det i hvert fall, og en fin julegaveidé, om man skulle trenge det.

Denne er strikket i dobbelt Cotinga fra Dalegarn - fint garn i 70% merinoull og 30% alpakka. Samme garnet brukte jeg i denne lua også, forresten. Fargen heter 4654-burgunder. Jeg la opp 72 masker på pinner 7, og det gikk med 2,5 nøster = 125 gram. Oppskriften finner du her.


Skjerfet er strikket i patentstrikk. Jeg har strikket mange patentskjerf, og det er en klar favoritt hos både Dattera og meg - de blir lette og luftige og varme, og holder seg godt.

Dette er også strikket i Cotinga, seks nøster 4654-burgunder og ett nøste 4454-rød = 350 gram. Jeg la opp 40 masker på pinner 5 og strikket til garnet tok slutt, det ble ca 170 cm langt. En god tommelfingerregel for store - men ikke digre - skjerf er at de skal være ca like lange som deg selv, leste jeg på en blogg for lenge siden, og det er ikke så dumt. Dette garnet er mykt og godt, men ikke pusete.


Fin farge til blonde nordmenn, syns jeg, og matcher de fleste andre farger. Og dett var dett. Ønsker alle som er innom en riktig fin, ny uke!

18 kommentarer:

 1. Hei!
  Den lua er utrolig kledelig, i alle fall på din flotte modell! Et veldig godt tips du hadde ang. lengden på et skjerf.:)) Jeg fikk lyst til å starte på begge delene med en gang. Må "bare" bli ferdig med et uendelig kjedelig, aldri mer arb., Skappelgenseren...
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Hei Anne!
  Så flott lue og skjerf, på en veldig søt modell! Jeg er ikke overrasket over at luen din har blitt kopiert av så mange, for den er jo superfin! Takk for oppskrift til skjerfet, og tipset om lengde på skjerf! Burgunder? Det har nok gått meg hus forbi, men det er en fin-fin farge!

  Jeg ønsker deg en flott uke!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 3. Hei!! Hyggelig lesning om London tur!! Fint med kontrastfarge på det begunderrøde!! Det er rart at når moten sier at nå er "dette" en motefarge så liker man det...... Jeg blir stadig forundret!! Ha en fin uke!! Jeg tror jeg også skal finne noe begunderrødt garn:-) AnneK

  SvarSlett
 4. Nå har jeg lest meg gjennom koselige London-innlegg og det så jammen ut som en fin tur! Her står det et par skjerf på julegavelista, og nå lurer jeg på om jeg skal driste meg til å strikke i burgunder i stedet for grått til dattera. Takk for inspirasjon! Flott og kledelig skjerf! :)

  SvarSlett
 5. Nydelig sett, både lua og skjerfet. Det garnet har jeg ikke prøvd, men det høres lekkert ut. I natt drømte jeg faktisk om de Acnevottene (har siklet etter dem en stund i nettbutikken) og kom på de fine du hadde strikket- tror jeg må dra frem angoraen, jeg har nemlig litt burgunder på lager.

  God uke til deg!

  SvarSlett
 6. Det var jo en super julegaveidé!
  Og jammen har du ei flott datter, så fin i ny lue og skjerf!
  Takk for at du la ut oppskrift.
  Ha ei fin ny uke! :-)

  SvarSlett
 7. Så fint sett!! Den fargen er jo bare nydelig!! Dette er nok deilig utover vinteren;)

  SvarSlett
 8. Nydelig farge! Og både luen og skjerfet ser kjempedeilig ut :)

  SvarSlett
 9. Så flott sett. Herlig farge også. Smart gaveidè. Takk for tipset.

  SvarSlett
 10. Uff, jeg har nok ikke fulgt med, skjønner jeg... Men jeg er glad i burgunder, så det passer meg fint hvis det er in i år.

  SvarSlett
 11. Hei! Koselig å besøke deg igjen, du skriver så "grundig" og det er interessant å lese!

  Flott skjerf og lue, ser at det er godt å ha på! Jeg har også stiftet bekjentskap med Cotinga og det ser ut til at vi blir gode venner! Kanskje det kommer ut på bloggen min. før årsskiftet...! ;-)

  God tirsdag!

  SvarSlett
 12. Veldig fin lue og skjerf, og burgunder er jo alltid lekkert :-) jeg har så lyst til å strikke meg et pledd i patentstrikk jeg - juleprosjektet mitt kanskje ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 13. Så fint sett. Nydelig farge!
  Takk for koselige kommentarer på bloggen min. :)
  På teppet tror jeg at jeg brukte 7 nøster (kanskje 8). Hun med bloggen Med Pinner brukte 9 nøster, men hun la opp 182 masker, og jeg bare 153. Mitt måler ca 65 cm X 80 cm , men da har jeg ikke vasket eller blokket det.

  SvarSlett
 14. Hei. Kjempeflott lue og skjerf! Ble inspirert til å strikke godt og tjukt (og mykt) skjerf til min mann. Strikker i Puno fra Rauma. Aldri brukt det før, men deilig å jobbe med. Fant en video om hvordan strikke patentstrikk - og det var jo kjempeenkelt! Nå begynner jeg å lure på om jeg må felle av på en spesiell måte siden det er "dobbelt sett" med masker - slik at det ikke bli stramt? Kan jeg spørre hvordan du feller av?
  Takk for svar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Puno er et deilig, lett og luftig garn! Jeg strikket en poncho av det for en stund siden - lett som en sky.
   Jeg feller av helt vanlig på patentstrikk - kanskje litt løst, men ikke noe hokus pokus. Funker helt utmerket!

   Slett
  2. Flott! Tusen takk for svar. :)

   Slett