torsdag 5. juli 2012

Jomfruen i det grønne...

Rosa og lysegrønt går godt sammen. Ikke så rart, siden rødt og grønt er komplementærfarger - de står rett ovenfor hverandre i fargesirkelen.


Lysegrønn marikåpe fra hagen, rosa peoner fra blomsterbutikken. Jeg har ofte tenkt at jeg skal strikke noe i denne fargekombinasjonen, men det har ikke blitt noe av - før nå.


Jeg har så mange flotte blogglesere - og noen av dem forærer meg garn. Tusen takk! Av Liv (uten blogg) fikk jeg en svær pakke med mye flott garn, blant annet rosa, flerfarget sokkegarn. Vet ikke hva slags garn det var, men det passet fint sammen noen rosa rester av Sisu. Så da ble det nok et par slantesokker - strikket på enkleste måte med pinner 2,5, 64 masker, kilehæl og stjernetå, som jeg pleier.


Det ble glattstrikkede sokker denne gangen, selv om jeg vanligvis holder en knapp på ribbestrikk for bedre passform. Men forandring fryder, og det ble veldig gode sokker. Jeg strikket striper med én omgang flerfarget garn og én omgang rosa Sisu - det holdt akkurat frem til tåfelligen - snakk om finberegning. Det lyserosa tok slutt ytterst på tåa. Det ble litt mørkerosa til overs, men det gjør ingen ting, for jeg har planer for det også, i et annet resteprosjekt. Det er en neverending story, det med restegarnet.
Modell er Dattera og skoene hennes. Fineste skoene som finnes, fra Allsaints Spitalfields, kjøpt da vi var i London i fjor, og godt brukt både her hjemme og i Sør-Amerika. Jeg angrer fortsatt på at jeg ikke kjøpte meg et par, jeg også.

Ha en riktig fin torsdag!

10 kommentarer:

 1. Hei!
  Du får det til du! Lekkert!
  Lykke til med resten.
  Fortsatt god sommer.
  Hilsen Liv.

  SvarSlett
 2. Flotte sokker og helt nydelig peon :D

  Ha en fin dag. Sola skinner!!!!

  SvarSlett
 3. Søte sokker, kjempefine farger!
  Her har peonene blomstret av, ellers var det en god ide å sette dem sammen med marikåpe :)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Freshe, fine sommersokker. Disse var så herlige :-)

  Jeg har aldri forsøkt stjernetå før. Mon tro om det er bedre? Jeg skal prøve neste gang - mener å huske du hadde en forklaring på bloggen din et sted.

  Riktig god sommer til deg, Anne - jeg har pakket en svær bag med restegarn og setter kursen mot hytta.

  Regner med at jeg kan kjøpe nytt garn med god samvittighet etter ferien :-)

  SvarSlett
 5. Kjempefine!!!! Grønt og rosa har liksom aldri falt meg inn, men nå gjorde det faktisk det!!! Flott inspirasjon!! Altså de skoene ligner noen jeg også har: http://www.chinablueshoes.com/dr-martens-boundary-cath-pixie-boot-charcoal.html
  Kjempegode sko. Bare et tips!!

  Fortsatt god strikkesommer!!

  SvarSlett
 6. Så lekkert det ble. Du er virkelig flink til å "se" fargene og hvordan de blir sammen. Jeg er ikke noe flink til det så da blir det mest ensfarget. Synd det egentlig, når jeg ser hvor fint det blir.

  Jeg trodde jeg var verdensmesteren i "NEI, hvorfor kjøpte jeg meg ikke det da jeg var der" . Kanskje vi skulle starte forening? Ha en herlig helg. Her skinner solen og jeg skal UT.

  SvarSlett
 7. Herlige sukkertøysokker du har strikket. De så ut til å passe perfekt. Stilige sko forresten.

  SvarSlett
 8. Nydelig peon.
  Herlige sokker.
  God sommer
  Klem Tone

  SvarSlett
 9. Rene kunstverket av restegarn! Det blir vel aldri slutt på restegarnet, men det gjør ingen ting for deg som kan trylle med det. Venter spent på neste prosjekt.

  Ha en fin sommerkveld!

  SvarSlett
 10. Ja restegarn har jeg nok av men mine prosjekter blir aldri så fine som disse. Derfor gir jeg som regel opp. Jeg tror du må komme å ta en titt på lageret mitt slik at jeg kan få noen gode tips !! :-) Ha en super dag i regnet!

  SvarSlett