fredag 20. juli 2012

En kø-sniker...

I går hadde vi snegle-dugnad i naboaget. Bevæpnet med Nemaslug, bøtter og gummihansker plukket vi snegler så søla skvatt. Æsj. For noen år siden hadde vi rådyr i hagen som spiste opp alle rosene. Jeg foretrekker rådyr.

Jeg har strikket meg en poncho. Jeg har aldri hatt en poncho i hele mitt liv, og visste ikke at jeg ønsket meg en engang, før jeg så Jane sin fine på Projos strikketreff tidligere i sommer. Strengt tatt burde man kanskje strikket en bomullstopp eller noe nå som det er sommer, men i år passet det bedre med poncho. Fin å tre på seg på kjølige kvelder - passer fint til strikking og faller ikke av slik et sjal gjør.


Ponchoen rakk ikke innom strikkelista mi engang (strikkelista mi er veeeeeldig lang) - en skikkelig kø-sniker. Og som alt annet nå for tiden - jeg strikket den to ganger - først på for tykke pinner, det ble ikke pent, så jeg rekket opp og gjorde alt på nytt.

Oppskriften står i
Sandnes' Poncho-hefte/Tema 25, design nummer 8. Jeg har bladd igjennom heftet før, men festet meg ikke ved noen av modellene. Norske garnprodusenter burde absolutt legge mer arbeid i bildene sine!  Det var først da jeg så Janes poncho at jeg så hvor fin den var.
Den skal egentlig strikkes i Alfa, som sikkert er et fint garn, men litt tungt til store plagg, syns jeg. Jeg brukte Puno fra Rauma i stedet, og pinner nr 6. Det gikk med litt over fem nøster. Det garnet kommer i så mange fine farger - men Rauma må oppdatere fargekartet sitt! Jeg greide ikke velge og endte opp - som jeg så ofte gjør - med grått, 
nr 1311. Garnet er fnugglett og deilig mykt - 68% babyalpakka, 10% merino, 22% polyamid. 

Den er virkelig lett som en fjær. Et perfekt norsk sommerplagg! 

Til slutt et stemningsbilde fra vannliljedammen - der Tinka bader så ofte hun kan.Ønsker alle som er innom en riktig fin og sneglefri helg - måtte solen skinne på oss alle!


21 kommentarer:

 1. Vi har ingen snegler, enn så lenge. Iallefall ikke de store, ekle uten hus.
  Men poncho har jeg :D Et herlig sommerplagg. Bomulls-topper er bortkastet tid å lage, da får man heller kjøpe på seg noe nytt i farta hvis man for en dags anledning skulle kunne klare seg uten tre lag med klær.

  God og lun helg :D

  SvarSlett
 2. Vi har heller ikke snegler ennå, men jeg orker nesten ikke tanken på at de skal komme..
  Nydelig poncho som faller lett inn i sommergarderoben...her er det 10 grader i dag, så snnelig var du heldig med været da du var i byen;) Din datter bor tydeligvis på øya..tror jeg iflg bildet, midt i smørøyet;)
  Ha en fortsatt fin sommer, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 3. Jeg hopper over sneglene og sier: Lekker poncho! Det kan vi vel saktens trenge denne sommeren. Nydelig bilde av vannliljene på tjernet!

  Ha en strålende fin fredag!

  SvarSlett
 4. Så flott!! Og så gøy å bli inspirert. Har ikke tenkt på poncho heller - tenker litt på hva jeg skal bruke den til. Men hei - vi bor jo i Norge med polarvinder hele året... He he. Enig - lurer på om norske garnprodusenter egentlig ikke ønsker å selge. Ofte er både bilder og farger helt off. Tjernet ser helt herlig ut - tenker det er godt å bade i for hunden!! Kos deg under ponchoen!!!

  SvarSlett
 5. Der var den ja! Så fin!! Og i hvert fall denne sommeren, er den jo ett perfekt sommerplagg dessverre... Hadde den i tillegg vært vanntett, hadde den jo vært optimal :D
  Moro å være til inspirasjon, og som du vet, jeg elsker min! Håper du får like mye glede av din poncho.
  Ha en fortsatt fin sommer, og lykke til med sneglene, så håper jeg vi sees i Lillestrøm igjen ved anledning.

  SvarSlett
 6. Poncho er slettes ikke dumt denne sommeren! Og i den mykeste Puno må det være et herlig plagg å ikle seg, snegler eller ei :) Kjenner meg vedlig igjen i din strikke-alt-to-ganger, det går i perioder...

  SvarSlett
 7. Kjempeflott poncho!! Hm.... Kanskje poncho må inn på listen også..? :)

  SvarSlett
 8. Jeg visste heller ikke at jeg ønsket meg en ponsjo, men nå gjør jeg jammen det. Din var virkelig fin, og det du skrev om å trekke den på segom kvelden var fristende. Sjal har jo en tendens til å ville skli ned hver gang en beveger seg...
  Tror også jeg ville foretrukket rådyr forresten.

  SvarSlett
 9. Nå ønsker jeg meg også poncho :D Den ser utrolig flott ut. Jeg er på hytta akkurat nå. I morgen skal vi en tur innom Kragerø for å handle. Da spørs det om det ikke blir en tur innom garnbutikken for å sjekke hvis de har mønster og garn til denne.
  Morderdugnad for mordersneiler var et flott tiltak. De er jo så ekle at man blir helt kvalm av dem. Jeg prøver å ta noen hjemme innimellom og da er jeg rett og slett litt skjelven etterpå - og jeg ganske tøff altså! Her på hytta er det heldigvis ingen å se.
  Forresten; hvis du ikke har sett det har jeg svar på kommentaren på bloggen min. Og apropos det - hvordan svarer man egentlig på spørsmål i kommentarer på bloggen sin? Skal man gjøre det på sin egen blogg, eller skrive en kommentar tilbake til den som har spurt? Hva syns du, og hva gjør du som regel?

  Ha en fin helg :D

  SvarSlett
 10. Hei!! Kjempefin poncho!! Egentlig et veldig lurt plagg!! Jeg kan ennå huske den blå og hvite jeg hadde da jeg var 10...... Enig med oppdateringer av farger og fargekart. Norske produsenter burde se litt godt på feks. Rowan. Ha en fin helg!! jeg driver å baler med hva jeg skal begynne å strikke. (også en problemstilling....) AnneK:-)

  SvarSlett
 11. Hei!
  Flere og flere er nok glad for at ponchoen er på full fart tilbake. Denne var kjempefin. Og så strikke den to ganger da!! Jeg fatter det ikke...:-)
  Her er det poncho-vær, 8 gr. i dag tidlig.
  En fin søndag ønskes deg fra Liv.

  SvarSlett
 12. Sikke en dejlig poncho. Jeg har kigget lidt tibage på din fine blog. Dejlig hund du har!

  SvarSlett
 13. wow den var nydelig. Skjønner godt at den fikk snike i køen.
  Tror vi skulle hatt en slik i trøndelag også. Her er det kaldt. Brrrr
  Ønsker deg en fin helg
  Klem Tone

  SvarSlett
 14. Kjempeflott poncho... :O)
  Jeg kjenner at jeg fikk egentlig veldig lyst på poncho jeg også, uten at jeg har følt noe akutt behov tidligere... ;O)
  Liker Puno garnet godt jeg også, og tror sannelig jeg har noen nøster i grått liggende, merkelig så "lite" garnlager som jeg har.... hihi.
  Skjønner godt at den har blitt mye brukt i sommer..., for kaldere og våtere sommer er det lenge siden sist(dårlig sommer i fjor også, men jeg tror sommeren i år likevel tar kaka)
  Ønsker deg en fortsatt god sommer!
  NB: det skjer mye spennende på facebook, mange bloggere som er der!

  SvarSlett
 15. Sånne strikkelister har en artig tendens til å bli forandret stadig vekk. I hvertfall er det tilfelle for min del ;) Nye ideer og planer blir tilføyd og noen prosjekter sniker i køen og blir laget innimellom alt annet på lista.
  Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 16. Veldig fin poncho! Grått er fint på det meste og Puno er helt fantastisk mykt og deilig. Er imponert over at du strikket den to ganger, men blir det ikke bra første gangen er det vel helt nødvendig. Ja, takk til flere Punofarger!

  SvarSlett
 17. Har sett på ponchoen din mange ganger, og nå har jeg skaffet oppskriften:) Skal strikke den i Puno, klarer bare ikke velge farge ennå. Jeg ser du har strikket høy hals, den er i det hele tatt flottere enn den Sandnesgarn har presentert. Gratulerer med en interessant og flott blogg.

  Hilsen Turid D. (har ingen blogg selv, derfor undertegnet her og publisert som "Anonym"

  SvarSlett
  Svar
  1. Lykke til med ponchoen, Turid! Jeg er veldig fornøyd med min - og Puno er så lett og fint!

   Slett
  2. Ser du har forlenget den med perlestrikk.. hvordan har du øket da?:-)
   Lene:-)

   Slett
  3. Det husker jeg dessverre ikke. Såvidt jeg kan erindre, fulgte jeg oppskriften sånn noenlunde???

   Slett