onsdag 8. juni 2011

Planen og Porselensblomsten...

Tusen takk for alle kommentarene til innlegget om Planen og Porselensblomsten! Noen ganger blir jeg ganske forfjamset over hvilke innlegg som får mange kommentarer, og hvilke som blir forbigått i stillhet - det blir ikke alltid som man tror, det der, det er det som gir bloggeren et liv i spenning.


Porselensblomsten dufter sterkt og intenst i de dagene blomstringen står på. Noen ganger drypper det en honninglignende væske fra blomstene, så det er sterke saker vi snakker om her. Tidligere fikk jeg migrene av sterke lukter, og siden planta lever et fritt og uavhengig liv, var det ikke alltid jeg registrerte at det var kommet knopper på den. Jeg kunne gå med murrende hodepine i flere dager og lure på hva i huleste som luktet sånn. Duften er sterk og spesiell, og ligger litt i skjæringspunktet mellom "dufter" og "stinker", det avhenger av smak og behag og toleransegrense. Migrenen har avtatt med tiden, til min jublende glede, og nå kan jeg boltre meg i alle slags dufter og blomster og parfymer av hjertens lyst. Ikke er jeg allergisk på noe som helst vis heller, snakk om flaks for en porselensblomstelsker!

Jeg syns nok fortsatt at blomsten lukter sterkt, men planta mi er grei og kommer bare med en par-tre blomsterklaser om gangen. Og blir det for overveldende, og jeg får lyst til å hive ut hele blomsterpotta, tar jeg bare en titt på de fantastiske blomstene - alle nøyaktig like, alle helt perfekte, det er sannelig et av naturens små underverker! Selv knoppene på bildet her er helt perfekte - som støpt i porselen. Og så får planta stå der den står. Det har alltid lønt seg å være vakker.

UFO-planen: Det kan se ut som tiden er moden for en UFO-konkurranse i bloggeland nå - det er mange som utfordrer UFO-dronninga. Det er godt å vite at man ikke er alene - felles skjebne er felles trøst, på sett og vis. Jeg ser forresten ikke på UFO-haugen som noe problem, snarere tvert i mot - jeg ser det heller som et tegn på boblende kreativitet, og det skal man jo være takknemlig for. Verre hadde det vært om innkurven var tom, skrekk og gru, hva skulle man vel gjort da?


Men det kommer ikke noe bilde av UFO-haugen min! I stedet får dere et bilde av den blå sokken under arbeid, jfr. ukeplanen. Ikke fordi jeg er vrang, neida, men fordi det ville blitt en formidabel jobb å plukke frem alle UFO-ene fra kurver og poser og skuffer og skap og ta et gruppebilde av dem, for så å rydde alt sammen tilbake på plass. Jeg har ikke så mye energi og ork å ta av, og et sånt stunt ville nok ført til at jeg måtte hvile en par dagers tid etterpå, og det har jeg jo ikke tid til, for jeg må jo strikke! På de blå sokkene. Så ha en fin onsdag!

PS: I går fant vi et Jordbærsted, Tinka og jeg, da vi var ute på tur mellom regnbygene. Rett og slett et godt, gammeldags Jordbærsted. Jeg trodde ikke det fantes slike mer. Jeg sier selvsagt ikke hvor!

9 kommentarer:

 1. jeg har også en porselensblomst men jeg venter tålmodig på at det skal komme blomster på den. Enig i at de er nydelige, små søte blomster
  Om ufoer: haugen min på syrommet er blitt litt mindre, og da føler jeg med en gang at jeg kan starte på nye prosjekt - så jeg tror at den er mer eller mindre konstant.
  Pass godt på jordbærstedet ditt:))

  SvarSlett
 2. Jeg hadde en porselensblomst en gang for mange år siden,husker den spesielle søte hærlige duften:)
  Så spennende med nytt jordbærsted. Håper dere får ha det i fred)

  SvarSlett
 3. Her i huset har vi også porselensblomster. Hadde en på badet en gang i tiden. Og badedøren er stort sett lukket pga. gulvvarmen. Så kom det en dag da det luktet skikkelig ille på badet. Jeg løp snusende rundt og luktet i både skittentøy og søppeldunk for å finne ut hva det var som luktet. Men nei... Til slutt oppdaget jeg at det var blomstene. Det ble rett og slett for intenst på et lite baderom med stengt dør. For ellers i huset har jeg aldri lagt merke til lukten på samme måte. Så dermed måtte Porselensblomsten flytte ut igjen. :) Og nå koser de seg både på kjøkkenet og i stua. :)

  SvarSlett
 4. Hm, tenkte først porselensblomst var noe for meg pga minimalt med stell, men lukten gjør meg litt tvilende. Vakker er den uansett!

  Lykke til med ufo-ferdigstillelse, det ser lovende ut! :)

  SvarSlett
 5. Så morsomt. Jeg måtte sporenstreks bort til min plante for å lukte, jeg er nemlig også litt var for lukter. Hva jeg fant ut kan du jo lese om hos meg...
  Klem =)

  SvarSlett
 6. Hei!! I Tåsen quiltelag hvor jeg går, har vi en slags ufo utfordring over sommeren. Men jeg meldte meg ikke på med noe, fordi jeg ikke vil ha noe stress for å bli ferdig. Men her i blogglandia kunne det kanskje vært litt artig!? Flotte sokker da!! AnneK:-)

  SvarSlett
 7. Misemor: Det er ikke samme planten, men to nære slektninger. Min er "vanlig porselensblomst", Hoya carnosa, som har gule+røde kryss midt i blomsten og store blader, du har "dvergporselensblomst", Hoya bella, med små røde kryss i blomsten og små blader. Det finnes massevis av sorter, visst, men disse to er de vanligste.

  SvarSlett
 8. Så artig at du har funnet ut hva de heter også. Hoya Bella og Hoya Carnosa, så artig. Jeg anbefaler å prøve Hoya Bella da, hvis du reagerer på duften. =) Lykke til! =)

  SvarSlett
 9. Porselensblomst har jeg også hatt....Og duftranke er også en favoritt. Den har, som navnet tilsier, en sterk duft, når den blomstrer. Ellers er det grønne planter jeg er mest glad i, men nå har en hortensia og en orkidè fått lov til å komme inn i stua mi.

  SvarSlett