torsdag 23. juni 2011

Blomsterpiken...

Som du sikkert har skjønt, er jeg veldig glad i blomster og alt som vokser og gror. Jeg fikk det inn med morsmelken. Botaniseringen begynte tidlig - her er mor og jeg på tur i blomsterenga. Bildet er fra 1963, et gammel dias, og fargene har bleknet med årene.


Den unge, spreke moren på bildet nærmer seg åtti, og den vesle jenta som var to år på bildet, fylte nylig femti. Det var alltid far som tok bildene. Årene går - minnene består. Jeg husker fortsatt kjolen jeg hadde på, i rødt- og hvitstripete litt stivt blåtøy med knepping foran. Det var den gangen det fortsatt fantes blomsterenger, og kuer på beite, og fluer som surra og klegg som beit. Og skigarder.

Det er ikke tiden som har svøpt sitt rosa slør over bildet, det er en sky av strå, antakelig engkvein, med sine rødfiolette aks. Dobbeltklikker du på bildet, ser du at enga var full av markblomster også. Antakelig var det varmt og godt, med frisk skogsduft og fuglekvitter. Alle var sikkert glade, og etterpå ruslet vi kanskje stien hjem og drakk kaffe i solveggen. Å, barndommens somre...


Lillebror og Annepålandet i kløverenga, i 1965. Lillebror var en ordentlig sukkerklump, nå er han godt voksen og ikke like søt lenger. Men kløveren var søt - man kunne suge den søte saften ut av de små begerne. Det er lenge siden jeg har sett en real kløvereng nå, men en rødkløver hist og pist er heldigvis fortsatt å se.

Blomsterminner skal man ta vare på, de lyser opp i hverdagen! Ha en fin sommerdag!

9 kommentarer:

 1. Hyggelige minner!! Ha en fin dag!! AnneK:-)

  SvarSlett
 2. Helledussingen såååå søte dere var, og jammen har du ikke forandret det mye av utseende :O)
  Kløverenger, ja finns de noe sted idag?
  Ha en superfin dag.
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 3. Så hyggelige bilder av dere :-) Det er gode minner å ta med seg :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 4. Så koselige bilder, kos deg med minnene og de er gull verdt. Kos deg på St Hans aften, nyt lyset og sommeren.

  SvarSlett
 5. Så fine bilder det var! Dessverre er det blitt mindre med blomsterenger rundt i landet. Håper du har fine sommerdager:)

  SvarSlett
 6. Så koselig innlegg :) og også underlig velkjent. Jeg var og så heldig å vokse opp slik med nærhet til skog & mark, ja og sjøen selvsagt siden jeg bor der jeg gjør. Men ingenting slår en stor bukett sommerblomster og en neve full av bær! Masse gode minner som du sier :)
  Ha en fin sommerdag du også!

  SvarSlett
 7. Så deilige minner fra den gang det alltid var sommer om sommeren:)
  Markblomster er absolutt en av favorittene til digre og rause buketter i vase, både til inne og utebruk. Hundekjeks, rødkløver og marikåpe er mine favoritter og brukes veldig ofte til utevasen.
  Nå får vi inderlige den gode, varme sommeren snart kommer!!!

  SvarSlett
 8. Lovely old "souvenirs"...
  Greetings from France,

  Pierre

  SvarSlett