tirsdag 7. juni 2011

Grønt er skjønt...

Jeg har blitt fullstendig forhekset av våren i år. Det er så grønt og fint overalt - og det har nok blitt litt overvekt av grønne blader og hvitveis her på bloggen i det siste. Inspirert av dette har jeg heklet en grønn gryteklut:


Og baksiden - de er aldri helt like foran og bak:


Dette er Vårgrytekluten min - og som for alle eksklusive kunstverk, finnes det kun èn eneste. Den er allerede i bruk, og henger ved komfyren sammen med 17. maigrytekluten fra i fjor. De passer ikke akkurat så godt sammen, men litt mixmatching er sikkert moderne i år. Det viktigste er jo at man ikke brenner seg på fingrene, tross alt.

Nytt av året er litt pynt på toppen - fin treperle kjøpt hos Babachic da vi var på ferie i Marbella i Spania i fjor sommer. Og tenk, Michelle Obama har vært i samme butikk som meg! Du og du! Men jeg var der først! Såvidt jeg kan se, er dette en nettbutikk under construction, og forhåpentligvis får man kjøpt perler der etter hvert.


Fint med souvernirer som kan brukes til noe!

Vanligvis hekler jeg grytekluter i Gjestal Bomull Sport, men denne gangen brukte jeg Gjestal Baby Bomull i stedet, og heklenål nr 3. Dette garnet er litt tynnere, og jeg syns gryteklutene blir finere da. Oppskrift her.

Denne UFO-en sto ikke på Planen min, men den ble plutselig ferdig uansett. Nå hekler jeg videre på en gryteklut eller tre til. En som virkelig er helt rå på grytekluter, er skotske Emma Lamb - sjekk Etsy-butikken hennes her. Jeg har sansen for prissettingen hennes også - hun tar seg skikkelig betalt for håndverket sitt. Der har vi litt å lære, noen hver av oss. Og hun lager også bare èn av hver.

Ha en fin onsdag!

8 kommentarer:

 1. De er så herlige disse gryteklutene dine! Flotte farger.
  Jeg heklet flere i fjor sommer ut i fra mønsteret ditt.
  Kanskje jeg skulle prøve meg på babygarnet da for å få de finere:)
  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 2. Herlig frisk! Stilig med perlen..

  SvarSlett
 3. Den var flott. Fekk eigentleg kjensle av ei brosje eller eit smykke, men då i litt mindre format.

  SvarSlett
 4. Veldig fine grytekluter. Og, ja, grønt er skjønt! En undervurdert farge. Vært ute i det grønneste grønne i dag; nemlig bøkeskog :) Jeg har forsøkt meg på grytelappene dine. Ikke helt fornøyd med første. Ble litt bølgete og rar. Jeg må visst øve. Lekre er de i hvert fall.

  SvarSlett
 5. Veldig skjønt! Og veldig vårlige og fine. Ha en fortsatt fin og grønn vår!

  SvarSlett
 6. Likte den trekula i opphenget. Det var en ny og spennende måte å lage hempe på - FLOTT!

  SvarSlett
 7. Hei hei
  Jeg likte å den trekula. Den ideen skal jeg bruke. Nå er jeg i gang med nr to av mine første grytekluter. Oppskriften din falt virkelig godt i mine hender :)

  Tror jeg har noen tanter som får fine julegaver i år!

  ... nå skal jeg hekle mere. Og så må jeg lese litt blogger..

  ps Du er streng med opphavsretten på mønsteret. Hva må til for at jeg skal kunne selge mine hekla grytekluter etter ide fra din oppskrift på marked eller julemesse?

  klem klem!!!

  SvarSlett