tirsdag 21. juni 2011

Nesten litt trist, faktisk - og en quiz for å muntre oss opp...

Det er nesten så man kan bli litt deprimert av det - men faktum er at det straks er midtsommer - det vil si at sommeren er halvveis over og sola snur - og det har jo nesten ikke begynt...!!!???

Uansett, det hjelper lite å syte, så man kan like godt ta det med godt humør og tenke på noe annet i stedet. Gammel overtro, for eksempel - det er gøy. I de gode, gamle dager kunne de unge jomfruer plukke syv slags markblomster og legge dem under hodeputa midtsommernatten, da ville de drømme om den de skulle gifte seg med. Smart triks - da slapp man jo å kaste bort masse tid på flørting og nettdating og denslags timeconsuming aktiviteter.

Akk ja, alt var så mye bedre før, vettu. Nå er jeg hverken ung, eller jomfru, og dessuten er jeg allerede godt gift, men her kommer likevel en liten bukett - syv markblomster fra sommerens overflod. Ta det som en quiz - kan du navnet på dem? Riktig svar kommer en av de nærmeste dagene. Og premien? Heder og ære - og blomsterglede.


Her er de to første. De gule og orange på bildet er samme sort, det er bare fargen som er litt forskjellig. Den hvite kjenner vel de fleste. Og humla bare summet inn og sneik seg med på bildet. Disse fant jeg på enga.


Det blir mye gult her. Dette er en blomst som det var mer av før, den gang det var mange enger og beiter - den liker seg best i kortvokst vegetasjon, og taper kampen der landskapet er i ferd med å gro igjen. Jeg har den i hagen jeg, men det er en markblomst.


Dette er en av mine favoritter - så liten og fin. Den skal egentlig blomstre i mai, men det gjør den visst akkurat som den vil med. Den vokser gjerne langs bekken eller i grøfta.


Nok en småtass - jeg er svak for de yndigste små jeg. Denne vokser i skogen, og blomstrer til litt forskjellig tid forskjellige steder. Storesøsteren er nok mer berømt enn denne.


Dette er også en liten blomst, og ikke så lett å finne i eng og skog lenger. Alle liker denne!


Grønn og skjønn. Denne finnes i mange varianter - en for skog og eng, en på fjellet, en for hagen og en i blomsterbutikken. Dette er skog og eng-varianten.

Dette var kanskje ikke det aller vanligste utvalget av markblomster - med liljekonvall, jonsokblom, rødkløver, hundekjeks og smørblomst, men du har nok sett disse også, om du har vært ute på tur på denne tiden av året. Nå gjelder det bare å huske hva de heter...

Ha en finfin dag!

5 kommentarer:

 1. Helt nyyyydelige blomster! Trøst deg med at det er mest sommer på den andre siden av st.hans, selv om sola har snudd. God sommer videre!

  SvarSlett
 2. Heisann
  I bilde nr 2 er det noen gule blomster.....og nå husker jeg ikke navnet på dem i det hele tatt(jo, Maria Nøkleblom) men de er faktisk fredet. Vet du det? De vokser der jeg vokste opp, så jeg visste alltid hvor de vokste (hemmelig)Og de dufter så godt.
  En annan blomst som også er fredet (og som vokser i skogen bak mine foreldres hus) er Flueblomsten. Den har flotte farger, og blomsten ligner en flue.
  Og så har jeg svart deg i bloggen min, ang. frokosten.....hi hi

  SvarSlett
 3. Torhild (fra NL)21. juni 2011 kl. 16:28

  Så morsomt. Elsker quisser jeg!! Er ikke de to første de vi kalte Maria Gullsko mon tro? Den hvite er en prestekrage (hmmm eller er prestekragen større!!). Nr 4 blomstrer som vårblomst her hos meg (i NL) og er en primula. Lett og dele og kommer tilbake større for hver år. Nr: 5: har ikke den ringeste anelse om hva er, så nå er jeg nyskjerrig. Nr. 5 er vel i slekt med lijlekonvallen; men hva den heter?? Nr. 5 er markjordbær. Og tilslutt: ja den har jeg sett i hverfall i blomsterbuketter, men igjen, jeg må melde pass. Vel det var ikke store greiene, har nok bodd litt for lenge utenlands merker jeg og navn har jammen skidd ut av hjernen. Men morsomt lel... Ha en god uke.

  SvarSlett
 4. Hyggelig med en blosterquiz :-)Og sommeren er lang ennå selv om det er midtsommer!
  Den første kaller jeg tiriltunge, min yndlingsblomst, den lyser så fint opp, og vokser overalt.
  Den siste er Marikåpe.

  Fortsatt fin sommer til deg!

  SvarSlett
 5. Hei!! Det er ikke noen god tanke at det snur, men det er en stund igjen....... Fine bilder!! Skjønner at du er mye ute i naturen for tiden!! AnneK:-)

  SvarSlett