fredag 9. april 2010

Strikk i farger - gult...


Judith hevder at GULT ER KULT, og det har jeg også alltid ment, men nå begynner jeg faktisk å lure. Judith utfordrer nemlig til å vise frem det vi har strikket i forskjellige farger, og nå har turen kommet til GULT. Jeg sjekket hukommelsen og prosjektsiden min på Ravelry, og svaret er: 0. Jeg har ikke strikket én ting i gult. Jeg er glad i gult jeg - men ikke på meg. Jeg ser rett og slett skummel ut i gult - som et spøkelse omtrent.


Men jeg har HEKLET i gult - nemlig et par votter. Dette er "Drømmer om vår-vottene" som jeg lagde forrige vinter. Da bloggeverdenen ble rammet av et elsker-gult-blaff i fjor, ble jeg truffet jeg også (i fjor var det elsker-gult som rammet, i år var det svineinfluensa. Og jeg fikk begge deler...). Og så MÅTTE jeg jo lage noe gult - og da ble det votter. Votter er en utmerket form for prøvelapper - her kan man boltre seg med mønstre og teknikker og farger av hjertens lyst. Man blir fort ferdig, det kommer noe nyttig ut av det, og man behøver nødvendigvis ikke å kle fargen.Nordmenn er jo gjerne både blonde, blåøyde og bleke, sammenlignet med folk fra sydligere strøk. Men jeg har mørkt hår, mørke øyne, og er fortsatt like blek. Finn feilen. Ikke rart jeg ser BLEK ut i gult. ENDA GODT VÅRSOLA TITTET FREM I DAG! På med solbriller og ut i snøhaugen for å prøve å få litt farge. Jada, vi har fortsatt masse snø her, men nå er det håp i tunellen.
Jeg har blogget om disse vottene før - her. De er heklet av Free Style fra Dale med nål nr 5. De grønne stilkene er heklet rett på votten, og de blå dærtene (som skal forestille blåveis og/eller andre blå vårblomster, velg selv) er heklet og deretter sydd på.

God fredagskveld!

17 kommentarer:

 1. de var stilige. Har leitet etter noe gult jeg også, men jeg har verken heklet eller strikket i gult!!! På tide kanskje?
  ha en super helg!

  SvarSlett
 2. De vottene var virkelig kule. Ble i go humør av dem.
  Tone

  SvarSlett
 3. Hei!
  Det ligger en award til deg på bloggen min.
  God helg! Berit

  SvarSlett
 4. Det skal eg sei var flotte votter i knallfine farger!!! Ha ei god helg:))

  SvarSlett
 5. Oh! They are fantastic! I never have seen in crochet.

  SvarSlett
 6. Gul var visst en veldig vanskelig farge, enda så kul den er!
  Men disse vottene var vakre! Sånne vil jeg også ha!
  God helg. Hilsen Judith

  SvarSlett
 7. Vottene er kjempefine! Ikke så lett med gule klær, nei... Det blir fort "påskekylling" ;)

  Ha en god helg, klem!

  SvarSlett
 8. For noen artige votter. Men, jeg håper det ikke er bruk for dem så lenge til.....
  Ha en fin helg. Klem :O)

  SvarSlett
 9. Herlige votter da, men jeg er som deg - jeg ser ut som et oppvarmet lik i gult. Men jeg syns syns jo gult er nydelig da og i votter så går det jo an.
  Vi er lovt sol i morgen vi også. Jeg GLEDER meg.

  Ha en super helg.

  SvarSlett
 10. Sol,gräs och bär i en fantastiskt fin vante.
  Ulla

  SvarSlett
 11. Man må jo bare smile hele dagen hvis man har på seg de vottene!!

  SvarSlett
 12. Gult ER kult, men jeg bruker det heller ikke til meg selv... Disse vottene var herlige, skikkelig kreativ dekorasjon - til å bli i vårstemning av!

  SvarSlett
 13. Joda, gult ER kult - men likt rødt og blått blir det aldri strikket av her. Aner ikke hvorfor... Kos deg i vårsola!

  SvarSlett
 14. Huff, glemte jo å si - vottene er skikkelig fine!

  SvarSlett
 15. Gult er fantastisk! Jeg kler dessverre ikke alle gulfarger selv, jeg blir ofte seende litt fargeløs og nesten syk ut mange gulfarger. Men jeg liker fargen veldig godt til tilbehør og som interiøraksent i leiligheten. Vi får slå et slag for gult, uavhengig av om vi kan gå med det selv ;-)

  SvarSlett
 16. Kjempeartige votter!! Gult er en sånn deilig farge nu når det nærme sæ sommer!! Hvordan har du gjort det, når du heklet den grønne stilken? Det syns jeg var pent. Heklet du gjennom hele arbeidet, eller beholdt du deg på den ene siden? Der må jeg prøve meg fram.. Inspirerende :-)

  SvarSlett