mandag 19. april 2010

Snøen som falt i fjor...

Joda, jeg vet at det er vår. Her representert ved årets første hestehov ved tjernet i skogen.

Men jeg har noen vinter-prosjekter som ikke har vært innom bloggen enda. Og erfaringsmessig blir det jo vinter igjen etter hvert - enten vi liker det eller ikke. Så jeg blogger vinter-greiene mine nå jeg, før jeg rydder vekk ulltøyet for sesongen. Først et skjerf som jeg begynte på i fjor, og som nylig ble gravd frem fra strikkekurvens dyp og gjort ferdig. Jeg føler meg så flink når jeg får gjort ferdig ting som har ligget lenge. Egentlig er det vel en selvfølge, men...Har du sett bloggen til Yarn Ball Boogie? Hvis ikke, vil jeg anbefale en tur innom. Jeg er en stor fan av Yarn Ball Boogie. Hvorfor har vi ikke slike freske strikkemenn hertillands? Monsterskjerfene hans for eksempel, liker jeg godt, og i fjor begynte jeg på et i perlestrikk, inspirert av bildene over. Bildene har jeg rappet fra bloggen hans, håper det er i orden, for det er jo positiv reklame.
 
Monsterskjerfet mitt strikket jeg med dobbelt garn - en tråd Vamsegarn og en tråd Sisu. Jeg husker ikke lenger hvorfor det ble slik en snurrig miks. Jeg husker i det hele tatt ikke hvorfor jeg begynte å strikke på det i det hele tatt. Sånn går det når ting blir liggende lenge. Jeg holdt på å rekke det opp da jeg fant det igjen, men tok til fornuften. Blir neste vinter like kald som den vi nettopp har hatt, kan det være godt med noe varmt og stort å snurre rundt halsen. Og det er et ganske koselig skjerf. Riktignok fyller det opp halve klesskapet - noe jeg ikke tenkte på da jeg satte i gang. Vi har veldig lite skapplass her, og jeg pleier derfor å være litt selektiv på hva jeg drar i hus. Men her skjedde det en glipp. Mannen foreslo at vi skulle leie en container...
Skjerfet måler ca 30 x 170 cm, og er strikket i perlestrikk med 1 r 1 vr på pinner #7.
Det gikk med nesten 5 nøster Vamsegarn og nesten 3 nøster Sisu, så dette er ikke noen lett og luftig sak - det veier rundt 375 gram. Ville ha litt pynt, og heklet noen runde dærter i Sisu med helenål #4 og sydde på til slutt. Og jeg er ikke spiddet av et ukjent våpen - det er en sjalsnål av horn som er kjøpt i en lokal garnbutikk.
Bildene ble tatt på en solskinnsdag i forrige uke, mens hagen fortsatt var full av snøen som falt i fjor. Ganske skitten og u-fin snø, som man kan se i bakgrunnen. Og skjerfet som ble påbegynt i fjor ble endelig ferdig.

Jeg håper vi får mye sånt vær fremover. Ønsker alle en strålende mandag!

13 kommentarer:

 1. Hei. Takk for at du "kom innom". Og forklarte hekleriet.. Jeg skal nok få det til :)
  Har en hel haug med restegarn jeg skal gå løs på, men det er som du sier snart sommer. JIPPI!! Selv om vi her nord våknet til ny sne i dag igjen. Jeg syns monsterskjerfet var morsomt. Og skal selv ta en opprydding i skap nå som det er vår. Har bestemt meg for å ha det jeg selv har laget framme. (For jeg kan faktisk!) Nå får vi se om det blir sommergarnet eller vintergarnet som går først på pinner eller krok. ..
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 2. Jeg digger John Brinegar - hans tilnærming til strikkedesign er noe ganske annet enn gjennomsnittet! For ikke å snakke om Brooklyntweed. Og Stephens Wests kule sjal. Godt at gutta bidrar i strikkeverdenen.
  Skjerfet ditt ble kjempetøft - likte kontrasten mellom den grove teksturen og den heklede pynten.
  PS: Det ligger noe til deg i bloggen min :)

  SvarSlett
 3. Flott skjerf altså. Nå som det er ferdig kan kanskje snøen som falt i fjor forsvinne også ;)

  Ha ei fin uke, forhåpentligvis uten nysnø.

  SvarSlett
 4. Det var sannelig et monumentalt skjerf. Kanskje det kan ligge over stolryggen som "minipledd" og dermed unngå å ta opp skapplass? Et flott stykke arbeid!

  Så morsomt at du deler dine kunnskaper om PerleKrepp. :-)

  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 5. Det skjerfet er helt topp, helt i min stil og den bloggen skal jeg ta en titt på.

  Måtte bare innom deg med en gang ... syns din kommentar hos meg var så bra :-D Det var så godt sagt dette med baking og håndarbeid. Jeg er en brød og bollebaker, så ting henger sammen. Virkelig fornøyelig. Masse hilsen Turid

  SvarSlett
 6. Hei Anne
  Det var noen digre skjerf!!!! ja, jeg har fulgt han en tid. Artig fyr, og kjempeflink!!
  Jeg synes ditt skjerf var like flott, og med heklede elementer, så ble det prikken over ièn. Selv er jeg mer glad i sjal enn lange skjerf.
  Nå har jeg bakt paier. det er sååå godt!

  SvarSlett
 7. Det ble skikkelig fint, og blomsten er råtøff! Dette er vel verd midre skap plass gjennom sommeren :-)

  SvarSlett
 8. Flott skjerf du har strikket! Minner litt om mitt (http://fintfor.blogspot.com/2010/03/perler-til-mor.html), bortsett fra at ditt er mye mer forseggjort. Nesten synd at det går så fort mot vår og vi må legge dem vekk!

  SvarSlett
 9. Wow! Det var skjerfet sitt det! Tenker det blir utrolig godt når snøstormen står rundt husveggen igjen, til tross for at det krever sitt skap. Hekleblomstene var virkelig prikken over i-en! Ha en strålende uke! :)

  SvarSlett
 10. Minner meg litt om den opprinnelige skotske kilten det der. Den kunne brukes til teppe og telt og sovepose når det ikke var viklet rundt livet. Det tror jeg nesten det skjerfet kan også. Skikkelig herlig.
  Jeg syns det er gøy at gutta også bidrar - de har som regel en litt annen vinkling på strikking og det er forfriskende.

  Her sner det i natt og DET er dårlig gjort. Jeg vil ha vår - NÅ!

  SvarSlett
 11. Det ble et flott skjerf, selv om det tar mye plass i klesskapet! Kan jo hende det blir skikkelig kaldt igjen... ;)

  Klem

  SvarSlett
 12. Veldig fint skjerf med søte "dærter". :)

  Kikket innom bloggen som du anbefaler, og ble glad av alle fargene! :))

  Ønsker deg en god vårkveld, der du er.
  Klem.

  SvarSlett
 13. Dette er var nydelig Anne, liker at det er sa stort og kosete. Jeg skal ta en titt pa websiden.
  Haper at alt star bra til.
  Mamma skulle besoke oss om3 uker...men na er det jo kaos med Island...sa jeg far bare vente a se.

  SvarSlett