søndag 25. april 2010

Det er noe eget...

...med den første hvitveisen, da. Mannen og jeg var på tur i skogen i dag. Det var forbausende mye snø, men innimellom skitten snø og bikkjemøkk og tørt gress og andre vårtegn, sto den første hvitveisen. 
Der vi bor, er det furuskog og lyng og knapt nok noen blomster i det hele tatt, men lenger ut i geografien fins det heldigvis en og annen blomst. Litt stusselig, dette, for jeg har vokst opp midt i en blomstereng, og er vant til at alle vårblomstene åpenbarer seg etter tur – først hestehov, så blåveis, hvitveis, maigull og bekkeblom. Jeg har et nært og personlig forhold til hver eneste en. I sommer skal jeg gå på blomsterjakt i furuskogen ”vår”, for det må jo være noen blomster her og, innimellom blåbær og tyttebærlyng. Men hvitveis er det ikke.
Ordeboken min blir aldri tom. Nå ønsker Dattera seg et skjerf med fletter, langt, og gjerne lysegrått. Jeg er egentlig litt allergisk mot skjerf – de blir liksom aldri ferdige her hos meg. Men det er jo så deilig med et skjerf å tulle seg inn i her i vinter-Norge! Gjerne langt, og gjerne lysegrått. Så nå strikker jeg skjerf. Jeg hadde egentlig litt lyst til å strikke dette – det er jo flott da! Men jeg kjenner meg selv godt nok nå – det hadde aldri blitt ferdig. Ikke før lange og lysegrå skjerf med fletter hadde gått av moten og Dattera hadde fått lyst på noe annet i stedet i hvert fall. Så jeg strikker en enklere modell, med tykkere pinner og tykkere garn. Dette går virkelig unna. Mønsteret er mitt eget, og det ser omtrent sånn ut:
Haha, ikke rart det går dårlig med meg og mønsterskriving… :P
Å skrive mønster som andre skal lese/strikke, er ikke blant mine fremste talenter. Men å strikke dem selv, går utmerket. Jeg syns det blir fint. I tillegg er det snedig – for det er nesten bare rette masker, og fletting uten flettepinner, så det går radig og krever minimalt med mental tilstedeværelse. Utmerket som TV-strikk.

Garnet er Abuelita Tjukk Merino, farge Gråpus, kjøpt på vår-salget til Pickles nylig. Dette garnet vil jeg virkelig anbefale – det er deilig og mykt, luftig og lett, det er godt å strikke med, og det har en grei pris i forhold til tilsvarende garn. Og det er ingen toll!


Jeg bruker pinner 5,5 og strikker løst. Til andre plagg, som votter og luer, ville jeg antakelig brukt tynnere pinner, 5 for eksempel, og strikket litt strammere. Men til skjerf – perfekt! Så får vi håpe det faller i smak. Men det er fortsatt over en meter igjen. Ønsker deg en fin mandag!

7 kommentarer:

 1. I love cables. This a pretty project.

  SvarSlett
 2. Vi har også vært på en overraskende snørik skogstur i dag, heldigvis med hvitveis innimellom!

  Abuelitagarnet er deilig, har brukt det til luer, men det må jo være veldig behagelig til skjerf også. Flott mønster, det ser ut til å bli kjempefint. Morsomt når eget mønster fungerer i praksis!

  Her blir de fleste påbegynte prosjekter forkastet for tiden. Ha en fin uke! :)

  SvarSlett
 3. Det er koselig med de første vårblomstene. Her var det en del blåveis vi så i skogen i dag.

  Det blir et flott skjerf! Det er ofte enklere å bruke egne mønstre enn å forklare dem til andre... ;) Det er jo så mye som er opplagt når man hekler eller strikker selv, og da slipper man å notere alt - det holder gjerne med noen stikkord!

  Ha en fin uke! Klem

  SvarSlett
 4. Nydelig. Da mener jeg både hvitveisen og skjerfet. Kanskje særlig sjerfet for sånt har vi ikke her. Synes vel ikke akkurat det ser ut som noe man kan gjøre i "halvblinde", iallefall ikke jeg.
  Ønsker deg ei flott og skjerfproduserende uke!

  SvarSlett
 5. Skjerfet ser helt perfekt ut, og så artig med egenkomposisjon. Veldig moderne og pent. Ønsker deg ei god uke.

  SvarSlett
 6. Flot halstørklæde,(skjerf) og skønt at foråret er ved at få magt. Hos mig er kirsebærtræerne lige ved at blomstre.

  SvarSlett
 7. Deilig når hvitveisen titter frem! Og godt å ha et skjerf i nærheten når trekken kommer.
  Skulle lært meg flettestrikk uten hjelpepinne... Dette ser jo ut som en "ekte" flette, også!
  Ha en strålende uke!

  SvarSlett