tirsdag 27. april 2010

Pausestrikk/julegavealongen...


Det er litt snurrig å skrive om julegaver i april, men ganske praktisk å ha noen av julegavene ferdige allerede da. Ta en kikk hos de andre som deltar i alongen, eller samstrikken, som har dukket opp som et godt, norsk ord - linker til de andre deltakerne i høyremargen.

Jeg trengte et reisestrikketøy da vi var på fjellet nylig. Det var en ganske lang kjøretur, og da passer det fint med noe som ikke krever så mye oppmerksomhet. Jeg kan berolige med at jeg ikke strikker mens jeg kjører bil. Mannen kjører, og jeg strikker. Han kan ikke strikke, så dette er en fin arbeidsdeling :)  Det ble en Jacques Cousteau-lue til. Jeg har strikket flere før. Dette er en av de beste luene som fins. Sitter godt og passer alle hoder. Samtidig kan du følge med på norsk natur mens du strikker. Jeg kan i grunnen godt tenke meg en selv, men denne er en gave. Jeg sier ikke til hvem! Strikket i Drops Merino, pinner 3,5. Alle skryter sånn av dette garnet. Men jeg syns det nuppet litt allerede under strikkingen. Noen som har noen erfaringer med åssen det blir i bruk?Det var strålende vær på fjellet, og alt for varmt for lue i solsteiken. Jeg hadde glemt å ta med meg ørevarmer til fjells - men det er jo ingen krise for en som strikker. På skikroa i alpinbakken studerte jeg folke- og luelivet, og der var det mye spennende å se. Nå bruker jo alpinistene hjelm på jobb, men når de sitter i solsteiken etterpå, kommer hjelmen av og lua på. Snowboarderne har de mest spesielle luene, og noen av dem er ganske rare, men mange er virkelig fine. Kjøpt i dyre dommer selvfølgelig. Men de fleste kan man strikke selv - uten merkelapp på, men i langt bedre garnkvalitet og til en brøkdel av prisen.

Ørevarmere har en tendens til å vide seg ut og bli for store etter litt bruk. Men jeg så mange med denne modellen. Smart - både fordi den sitter veldig godt, og fordi den vil beholde formen bedre enn de som er strikket på tvers. Garnet kjøpte jeg på den lokale kaféen - som både er kafé, blomsterbutikk, gavebutikk og garnbutikk. Koselig. Garnet er Sulka. Det er et virkelig mykt og lekkert garn. Fargeutvalget var litt utplukket, men denne er super - vakkert mørk brun med litt meleringer i. Jeg er litt forelsket i Sulka - med både merino, alpakka og silke i (60/20/20).Det er tre ting på en gang, det! Garnet er udrøyt - det gikk med en hespe (50g) til denne. Til gjengjeld gikk det fort - 75 masker på pinner 5, 3r 2 vr. Gjort på under en time i strålende sol.


Fargen ser litt rar ut på bildet, men den er mørk brun. Hadde jeg fortsatt å strikke, snurpet sammen øverst og satt i en dusk, hadde jeg fått en topp moderne lue. Dem så jeg også flere av. Men hvorfor har 90% hvite luer - når det er så mange fine farger her i verden?

Ønsker deg en finfin tirsdag!

9 kommentarer:

 1. Samstrikking, den var flott! Liker det best norsk, men fantasien er av og til litt begrensende;)
  Tenk hva de får seg til å ta betalt for disse luene osv. Du byrde strikke et lager og sette deg i bakken og selge, hehe. Det er iallefall smart å selge garn i kafeen. Flere slike, takk :)

  Når det gjelder rådet ditt om å hekle/strikke bare LITT om gangen, så er det prøvd i mange år. Men når man lider av et sterkt bare-en-omgang-til-syndrom, så funker det dårlig gitt. Så da er det bare å ta staffen for dumskapen. Men nå har det gått fint, ingen vonde armer.

  SvarSlett
 2. Kjempefin lue - det mønsteret skal jeg prøve en gang jeg også! Har strikket et par votter av Drops Merino, og likte garnet godt, det nuppet ikke mens jeg strikket i hvert fall, men vottene ble gitt bort, så jeg vet ikke hvordan de er blitt etterhvert. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Flott lue og ørevarmere du har strikket!! Ha ein fin dag i sola:))

  SvarSlett
 4. De luene er supre, mulig jeg prøver meg på en når høsten nærmer seg. Beundrer dere som er så flinke å strikke julepresanger nå. Selv har jeg meldt meg inn i "selfish knitters..." på Ravelry og tviler på at det blir en eneste hjemmelaget julepresang til jul.

  Så lenge jeg bruker strikkingen som en slags terapi for tiden, så tillater jeg meg egoismen. Hvertfall så lenge de søte små ikke kommer med noen ønsker.

  Ha en fortsatt fin tirsdag! :)

  SvarSlett
 5. Julegaver i april er fine greier. Og luer i slutten av april er også fine greier, her har vinteren liksom kommet tilbake en ekstra runde :(

  SvarSlett
 6. må bare takke for hyggelig tilbakemelding, samtidig som du gir meg masse inspirasjon når jeg tittet på bloggen din. vottene er hentet fra.raumagarn lvs-3 et hefte med lurer, votter og strømper. tror det er noen år gammelt, har hatt det veldig lenge, tror faktisk det var første mønsterhefte med votter jeg kjøpte meg. Det er godt brukt. hvis du vil kan jeg sikkert sende deg mønsteret på mail. bare si i fra. oppdaget etter på at frist for påmelding var i januar, men da var jeg høygravid og ikke akkuratt i blogge fart. det regner godt her også. ha en trivelig kveld. klem

  SvarSlett
 7. jupp, mye smartere å bruke strikkens potensiale ved å strikke den veien på ørevarmerene, strikk er jo smart (og teit) sånn, at det kan strekkes.

  Fine ting du lager Anne :)

  SvarSlett
 8. hei på deg igjen :-) hefte er å anbefalle. jeg har brukt det mye til store og små. jeg lurte på en ting, er litt dårlig på dette med blogging, men vet du hvordan jeg får denne julegave alongen opp på min blogg?? dvs hvoradan skal jeg få lagt den inn hos meg :-) på forhånd takk unasett klem

  SvarSlett
 9. Så flott lue, lyst til å prøve den jeg også. Legges i ønsker å lage-haugen i mitt hode. Og der er det en stooor haug. Det er jo så mye fint. Pannebåndet fristet også.

  SvarSlett