onsdag 28. april 2010

Badehette, du liksom...

Det snør det snør tidelibom... Ja, i dag snødde det her hos meg. De som fant på at sommerdagen er 14. april, tok feil. Eller kanskje de mente at 14. april ER sommeren, mens alt det andre er vinter? Jeg syns litt synd på krokusene mine...
Akk ja, da passer det jo fint å blogge en lue jeg strikket i vinter, sånn litt på tampen. Jeg har alltid hatt sansen for ørelappluer, og da jeg så Thorpe-lua her på nettet første gang, bestemte jeg meg for å strikke den. Det tok litt tid før jeg kom i gang, men nå er det gjort. Og selv om resten av familien trakk på smilebåndet, er jeg fornøyd jeg. Den er som en lue skal være: Sitter som smurt, myk, varm og tett rundt ørene. Og fargen er herlig!

 
Bildene er fra en fotosession Dattera og jeg hadde i mars, der vi tok bilder av det som var strikket siden sist hun var hjemme. Halsen har jeg blogget om før. Det ble Dattera som trakk det lengste strået på halsen da, mens jeg vant lua. Ja, den var det strengt tatt ingen konkurranse om heller, det var bare jeg som ville ha den.
Badehette, du liksom. 3108 strikkere på Ravelry (+ meg) tar ikke feil, vettu. Denne skal bli god å ha på tur neste vinter!

Jeg har forresten på meg genseren jeg strikket og fikset på også, den er en favoritt, og det er virkelig synd at man ikke får tak i Idenas silkegarn mer, for da hadde jeg ratt strikket meg en jakke også. I koksgrått.


Tilbake til lua. Den er strikket etter oppskriften, med pinner #5. Garnet er Vålberggarn, kjøpt her. Tant Kofta har skrevet så mye fint om dette garnet inne på bloggen sin, så jeg ble nysgjerrig og måtte prøve det. Og det er virkelig et vakkert garn, i fantastiske farger, og med litt sjarmerede kvist og kvas i. Lua er strikket ovenfra og ned, og her fikk jeg en glorie i en lysere tone akkurat der glorier skal sitte. Det må da være et tegn? Denne fargen heter Rosen - og er rosenrød, akkurat som Sympathie-rosen i solveggen. Det var litt for tynt for pinner #5, så jeg la ved en tråd Tynn Alpakka også, i samme dype rødfarge. Jeg gjør ofte det på luer - det blir tykkere, mykere og varmere. Kanten rundt heklet jeg i et ensfarget, matchende sokkegarn (Perfect, tror jeg det var) som tilfeldigvis lå der da jeg trengte det.Og skulle det bli snøstorm i morgen også, så har jeg i hvert fall lua klar!

I nærmeste fremtid kommer det forresten en slags oppskrift her på bloggen, noe som nærmest kan betraktes som en liten sensasjon. Da vil Synnøve Olava og Strikkepanja og mange flere få svar på sine spørsmål om taggekanten...

God torsdag til deg!

11 kommentarer:

 1. Sner det? DET er dårlig gjort det. Her har vi riktig nok hatt veldig varmt, veldig kaldt, regn og alt i mellom, men SNEDD det har det heldigvis ikke gjort.

  Jeg syns lua di minner litt om slike de hadde på 30-tallet. Schtilig den da. Nydelig farge også. Og det er bra å være forberedt - jeg husker 17 mai med sne, men det var lenge siden. Nei, nå håper jeg virkelig at våren kommer hos deg også snart.

  SvarSlett
 2. hei... :O)
  Her hos meg har det ikke snødd..., litt rart ettersom vi ikke bor så langt unna hverandre..., men veldig glad for det!Lua er kjempeflott, har den under favoritter på Ravelry, tror faktisk jeg har printet den ut også. Fikk veldig lyst til å strikke den når jeg så hvor flott den ble på deg!

  Gleder meg til å se oppskriften din, selv om jeg føler at jeg har funnet min egen vri på taggene og er fornøyd med den. Vet at det er MANGE, MANGE som vil bli kjempglad for den! Er det du som har designet de så syns jeg nesten at du skal selge oppskridften på Ravelry og andre intereserte, så får du noen kroner for det.

  Ønsker deg en strålende dag!

  klem

  SvarSlett
 3. Ja, nesten synd å legge vekk både votter og lue når været er så kaldt for tiden. Det er iallefall ikke sommer enda......!
  Lua var skikkelig fin, og i den rette fargen, selvfølgelig!
  Ang Julegavealongen vår, har jeg ikke vært så veldig flink der....sukk. Det er hele tiden noe annet som skal lages først, men det var jo derfor vi laget julegavealongen.......KREMT!

  SvarSlett
 4. Nydelig farge. Ei lue kan ikke sitte for godt på. Jeg kunne nok vært med i kampen om denne.

  Jeg er helt enig, skogbrann er ikke gøy. Forrige dagen så jeg en som brant bråte helt inne mellom store trær. Heldigvis et stykke fra huset mitt :)

  SvarSlett
 5. Den ble kjempefin og fargen var flott til deg! Ikke hør på familien... :)

  SvarSlett
 6. Den så flott ut, og du har noen flotte hodeplagg under her også! J.Cousteau lua liker jeg også;)
  Ha en fin dag selv om våren ikke viser seg;)
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 7. Lua var kjempefin den! Rødfargen var flott også kledde du lua veldig godt. Du er tydeligvis av dem som både blir fin på bilder og kler luer! Heldiggrisen! :)

  Kamera og blitz ser forresten ut som samme type vi bruker her. Jeg er ikke fortrolig med blitzen, men veldig fornøyd med kameraet.

  Ser frem til oppskrift, har jo så mye fint bommulsgarn på vent! :)

  SvarSlett
 8. Hehe, badehette - nei det syntes jeg var en virkelig urettferdig beskrivelse :-) Syntes lua ble fin jeg, og så deilig med de øreklaffene. Faktisk så fin at den kommer på listen min, den ser deilig ut for en ny januarmåned som ubønnhørlig kommer om leeenge :-)Joda, det har stoppet å snø og vi har det varmt og deilig - så jeg klarte ikke å være i dvale lenger :-)

  SvarSlett
 9. hei
  Kjempeflott lue, grytekluter og oppskrift. Jeg har også vært nysgjerrig på Vålberggarn ogg bestilt litt av det. Holdt det med 100 g til lua?? prøvde meg på et lite skjerf i moltefarget garn, men fikk for lite :(

  SvarSlett
 10. Så flotte grytekluter! Herlige farger! :)

  SvarSlett