torsdag 6. august 2009

UddMuddar...

Jeg er veldig svak for alpakka. Og tror du ikke jeg hadde flaks og vant nydelig, lyseblå babyalpakka hos Tant Kofta da hun feiret 1-årsdag på bloggen sin! Det er en god skikk, syns jeg, å lodde ut vakkert garn når noe skal feires - og ekstra stas er det jo når det er jeg som vinner. Og ikke nok med det - Koftan feiret med et nytt mønster - på UddMudden.

Tant Koftas blogg er en feelgood-blogg der triveligheten rår. Koftan er kjendis i strikke-Sverige - det er hun som har lært halve Sverige + noen nordmenn å strikke Uppifrånochnerkoftan, som har gått som en KAL i sommer. Av Koftan har vi også lært at om noe ikke blir helt vellykket på første forsøk, kan man tenke ojdå - og så går det mye bedre neste gang. Det gjør jo livet mye hyggeligere, og det var det jeg gjorde med min uppifrånochner, som ble helt feil på første forsøk. Nå er den snart ferdig, og kommer på bloggen etter hvert. Den har faktisk vært "snart fedig" ganske lenge, men det kommer hele tiden noe i veien - youknowhowitis.

Sjalet kom jo litt i veien - plutselig var det så gøy å hekle igjen, og så kom jeg jo på at jeg skulle skrive ned en oppskrift til disse gryteklutene, og den er halvveis fedig, og det ene med det andre. Og så måtte jeg jo bare prøvestrikke UddMuddene! Det var gjort på en kveld - morsom oppskrift og lette å strikke. De ble så fine! Lette som en fjær og perfekte for verkende håndledd som har heklet for mye. Skulle jeg ha noe å legge til, må det være at de gjerne kunne vært enda litt lengre, og særlig hvis man strikker med tynnere garn. I så fall er det jo bare å legge til noen ekstra masker til de 25 m i oppskriften. Og dette er jo den perfekte gave - kanskje det havner noen sånne under juletreet i år? Men det må bli noen andre, for disse skal jeg ha selv!

Strikket i én tråd Drops Alpaca og én tråd Plumet Mohair på pinner #4, ganske løst og luftig. Det gikk med snaue 30 gram garn til sammen. Drops har de nydeligste melerte farger man kan tenke seg, denne heter 8120 og er vakkert blågrå med et snev av rosa. Plumeten er grå - rester etter sjalet som snart er ferdig, (det mangler bare kanten rundt). Stor takk til Koftan for finfin oppskrift!

11 kommentarer:

 1. Så fint att se ett exempel på färdiga uddmuddar! Tycker att de är fina och måste se till att testa att sticka dem jag med.

  Och ja, visst har Tantkoftan gjort ett fantastiskt jobb med att lära ut hur man stickar uppifrånoch nedkoftan?!

  SvarSlett
 2. Hei!
  Beklager at jeg ikke har svart på mailen din...., men du trenger ikke tenke noe mer på den sokkeoppskriften. Jeg har funnet så mange på Ravelry som jeg har lyst til å strikke. Er egentlig helt enig med deg om det å kjøpe, og vanligvis gjør jeg det også... :O)

  Ang. det hekleheftet på bloggen min, så kan jeg godt sende deg en kopi. For det første er det gammelt og for det andre eksisterer ikke Solberg garn lengre..., så hvis du sender meg en mail så sender jeg deg en kopi i morgen... O:)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 3. De der var lekre. Sånne jeg vil jeg også ha. Nå er jeg snart ferdig med sokkene og trenger noe annet som er enkelt å strikke. Disse var supre.

  Så flott at du bestemte deg for å lage oppskriften. Den gleder jeg meg til.

  Går verden oppover nå? Jeg håper du har det bedre.

  SvarSlett
 4. Hej!
  Vad roligt att du provat mönstret och att du gillade det. För det är ju väldigt enkelt, men ofta är det enkla gott nog. Delade på skaft och udd i beskrivningen just av den anledning du skrev om. En del vill ha lång och andra kort mudd.
  Vinstgarnet skickades i tisdags så det borde snart vara hos dig.
  Många goda tankar och tack för fina ord om min blogg.
  Tant Kofta

  SvarSlett
 5. Alpaca og Plumet - nam nam nam! Det må være utrolig deilig og mykt, og flott er det også :-)

  SvarSlett
 6. Oi, så lekre muddar! De ser bare så myke og herlige ut å ha på seg.

  80-tallsinnlegget later jeg som om jeg ikke ser, det bringer tilbake de grusomste minner fra ungdomstiden... *urk*

  Takk for tips ang innhekling av tråder, men jeg får det liksom ikke til å bli pent. Ja, jeg er pirkete... Og så er jeg redd det ikke skal holde og tenker med gru på hva jeg skal gjøre hvis noe sånt som 1600 tråder begynner å gå opp...

  Og så var det størrelsen, det er ikke pent å komme med slike synsinger om at tepper skal være så og så store og bla-bla når en stakkar bare så vidt har begynt å hekle lapper ;)

  SvarSlett
 7. Vad snabbt det gick. Får jag prova framåt höstkanten. För varmt nu och för mkt annat på stickorna.

  SvarSlett
 8. Så herlig garn og så herlige muddar! Jeg syntes det svenske navnet er så stilig :-) Er nettopp ferdig med et par muddar jeg også (norske altså), strikket i angoragarn. Sååå deilige, kan bli fine å ha på høstens fotosafarier :-)

  SvarSlett
 9. Hei.Tusen takk for komentaren på bloggen min.Veldig hyggelig det.Det er så kjekt og se att det er så mange kreative folk i Norge.Ha en fin Mandagskveld.Bodil

  SvarSlett
 10. Disse var fine!
  Fint utstillingstips i innleggget under også! Har ikke fått den med meg, men på neste storbytur...

  SvarSlett
 11. Veldig fine.
  Verdens fineste, mykeste og varmeste julegaver! :)Herlig!

  SvarSlett