onsdag 19. august 2009

Blått & rødt...

Oppdaget nettopp at jeg bare har strikket blå sokker i år. Merkelig, jeg som nesten ikke har blått sokkegarn...

Her er
Merino Lace Socks fra boken Favorite Socks fra Interweave. Fin bok, fin oppskrift. Sokkene er elastiske, flott passform, sitter godt - det er viktigste kriterier for å få Godkjent av meg. Strikket på pinner 2,5 med Opal sokkegarn i en fin, ørlite grann melert lyseblå farge. Det gikk med ca 75 gram.
Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om Opal-garnet. Helt greit garn, mange fine farger - jeg foretrekker de ensfargede, lett å strikke av, viser maskemønster tydelig og fint, mykt og godt, og sikkert slitesterkt, ettersom det er forsterket med 25% nylon. Jeg har alltid trodd at Regia og Opal var omtrent det samme, men jeg foretrekker Regia, det gir et jevnere og penere strikket tekstil. Men - Opal er helt ok det også. Spesielt fargene.

Sist, men ikke minst, litt rosebilder fra hagen. Bildene ble litt blasse, det kan muligens skyldes aftensolen. Nesten ingen roser vil vokse her hos meg - men Sympathie vil. Litt motvillig, riktignok, men i år - med en av de skaleste somrene på lange tider - har den plutselig boblet over av energi og levert drøssevis av store, fine roser i store, fine klaser hele sommeren igjennom - til tross for bladlus, noen hvite insekter, rust, mark og ellers alt som måtte finnes av utøy og sykdommer. Vanligvis blir den dullet litt med, ettersom den står rett foran døra, stusset, gjødslet og vannet med lunkent vann. Men i år har den gått for lut og kaldt vann - og sånn gikk det. Kanskje det skyldes at den har fått litt kaffegrut i ny og ne? Jeg leste nemlig et kjerringråd om at rosene likte kaffe, og at kaffegruten var fin jordforbedring. Ikke vet jeg, men rosene blomstrer - og dufter!

3 kommentarer:

 1. Nydelige sokker - og blått er yndligsfargen min. Ikke noe galt med bare blå sokker.

  Kaffegrus til rosene - det må jeg huske på. Jeg har lest at de liker fiskeslo, men det er det lite av rundt her. Nydelige roser fikk du ihvertfall. (kanskje de liker te også?)

  SvarSlett
 2. Hei.Fine sokker du har stikket.Virkelig nydelig lyseblå farge.Jeg har også hørt att plantene liker godt kaffe og kaffegrut.Har aldrig prøvd det selv.Nydelig Rose.Ha en riktig fin Torsdag.Bodil

  SvarSlett
 3. Du er så flink til sokkestrikking at jeg nesten blir målløs. Det er liksom ikke det som ligger helt for meg, men man blir jo litt inspirert her på bloggen da. Takk for det!

  SvarSlett