tirsdag 18. august 2009

Akkurat her, akkurat nå...

Det skjer faktisk en del på strikke- og heklefronten her, men ikke så mye å blogge om akkurat nå. I går kveld lot jeg kameraet, mitt tredje øye, ta en sveip rundt i stua - og her er litt av hva det så:

Først og fremst - pakke i posten fra Janette!!! Dette er den første PIF-gaven jeg har fått i hele mitt liv. Nydelig innpakket - og sjekk de øredobbene da! Bestemorruter i tynt-tynt garn - de måler bare 3 1/2 cm. Såååå søte - takk Janette! Og sommerlige maskemarkører, de inngår nå i min meget eksklusive samling av håndlagde maskemarkører fra fjern og nær og sitter allerede på et par sokker. Tusen takk til Janette!!!

Alle som har prøvd å ta bilde av seg selv med lue på, vet hvor vanskelig det er. Øredobber stiller i samme klassen. Her er hva jeg fikk til etter ca 500 forsøk. Og de matcher jo husveggen!


Jeg syns egentlig det er litt gøy med sånne bilder - det ene verre enn det andre. I stedet for å slette dem, skal jeg arkivere dem og lage en utstilling på slutten av året...Her ligger garn på rekke og rad og venter på å bli striper i Uppifrånochnerkoftan. Det nærmer seg mål nå. Det er et veldig koselig prosjekt å strikke på, og siden det fortsatt er sommer (hele 14 grader i sola i dag...), har det ingen bråhast. Og jeg liker fargene!

En kjapp titt ned i heklenålpennalet mitt - mine favorittheklenåler fra Clover, Prym og Knit Pro. Det er noe annet å hekle med enn de gamle, tynne metallnålene, det!


Fin sokkebok og sokker i finfint merinogarn fra HazelKnits. Sokkene heter Retro Rib Socks og oppskrift og garn matcher perfekt. Dette er den første sokken.


Det er en god del sokker på pinnene nå - det er så mange fine garn og enda flere fine oppskrifter! Siden vi bor i et kaldt land langt mot nord, melder snart behovet seg for litt tykkere sokker. Jeg kunne ikke dy meg og måtte prøvestrikke det nye sokkegarnet fra Du Store Alpakka - Sterk heter det. Deilig og mykt, godt å strikke med og kommer i mange fine farger - jeg greide nesten ikke å velge. Pinner 3 1/2. Jeg vet jo ikke hvordan det arter seg i bruk - men det ser lovende ut. Bilde følger når sokkene er ferdige.
Og dett var dett for i dag - ha en fin kveld!

11 kommentarer:

 1. Hadde jeg tatt en sveip rundt meg, så hadde det sett ut som kaos:O) Har en tendens til å 3-4 prosjekter rundt meg til stadighet, og det ser rotete ut;) Men det er jo så trivelig;) Heklepinnene dine ser flotte ut, må vel tenke på fornying der jeg også;) ha en finfin kveld!

  SvarSlett
 2. Fører ikke blogging mye hyggelig med seg? Pakker i posten, nye venner, inspirasjon osv? Jeg kan ikke komme på en eneste negativ ting å si om det. :) Øreringene var jo kjempemorsomme. Tar de "ikkestrikke-venninne" dine den? (ler litt)

  Jeg har flere prosjekt på gang jeg også og det er ikke vanlig for meg. Jeg er litt innbitt sånn.Alt MÅ strikkes ferdig før jeg begynner på noe nytt, men nå strikker, hekler og syr jeg allverdens greier og har fyllt opp hele sofaen med ting og tang. Og det er ikke rot altså, det er KOS.

  Jeg må utvide heklekrok-parken jeg også. Jeg sliter litt med de jeg har. Prym har jeg ikke greid å finne her så valget står mellom Knit-Picks og Clover. Så hva anbefaler du?

  SvarSlett
 3. Det sokkegarnet fra Du Store Alpakka har jeg ikke hørt om før nå nylig, må sjekke ut om de har fått det her i byen. Det andre du viste fra HazelKnits var også fint. Er det en nettbutikk? Jeg tror jeg må sjekke ut det stedet litt nærmere. Jeg elsker å strikke sokker og nå tror jeg at jeg trenger noen nye:)

  Heklenålene mine er de "gode" gamle, jeg kunne godt tenke meg å prøve noen nye. Jeg har ikke heklet så mye , men jeg begynner å få litt grep på det nå og kunne tenke meg noen litt større prosjekter.

  Søte de øredobbene:)

  SvarSlett
 4. Kjempestilig gave da!!!!! Noe sånt skulle man prøvd seg på=D

  SvarSlett
 5. Kos eller kaos. Noen prosjekter må man jo ha, og de må jo være der en er. Når stuebordet blir for fult bruker Snuppa å komme med et hint her i huset ;) Hun kjenner jo mormora som har sofaen full. Jeg bruker hele sofaen for hele meg, så der ligger det ikke så mye mere enn meg.
  Er forresten litt stolt over å klare å gjøre ferdig prosjekt for prosjekt for tida. Det kommer nok av at det bare er småtterie, men pyttsann.

  Sokker av STERK står på timeplanen nå, men så har jeg jo ikke annet enn gamle, glatte pinner i 3,5 og her er det ikke strikkebutikk på hvert hjørne, så om noen dager er jeg kanskje i gang. Imens er det pulsvarmere for alle penga.

  SvarSlett
 6. Så flott gave du har fått, de øredobbene var skikkelig stilige! Har du Knit Picks heklenål? Har sett på de i butikken her, men siden de har hake i begge ender har jeg ikke kjøpt enda... Det virker som om de kan være litt ubehagelig å hekle med da - kanskje du har prøvet og har en mening om saken :-)Tenkte jeg skulle prøve det nye garnet jeg også, men jeg har så mye sokkegarn på lager at jeg har vært så flink at jeg ikke har kjøpt enda. Og nå kan jeg jo få en sokkestrikkers mening før jeg kjøper, venter spent på hva du syntes.

  SvarSlett
 7. Åh vad roligt att du tyckte om dom och vad roligt se dig i dom!!! Tack för att du tagit bilder, jag ser fram emot det där galleriet i slutet på året ;-)

  Kram från janette

  SvarSlett
 8. Ja, for noen søte øredobber. Sånne vil jeg også ha (tak i) ;D)

  SvarSlett
 9. Åh, de øredobbene var fasinerende. De må jo være lagd med utrolig tynt garn og heklekrok? Flott håndtverk :-)

  SvarSlett
 10. I put one of your picture on my blog. Your earring are so fun. I love them... :-)
  If you are not ok to let your picture on my blog. Please tell me, I will remove it.
  By the way, I like your blog and your work, even if I can't understand any word...
  Nathalie
  http://natpouz.canalblog.com/archives/2009/10/15/15443480.html

  SvarSlett