onsdag 12. august 2009

Hei hå, nå er det tur igjen…

Tur IV – tirsdag

Tirsdagens turplan var en slags ønskereprise av mandagen – for som den superhusmor jeg er (spøk :) ), må jeg jo få syltetøyet i hus! Dronningsyltetøyet ble så godt, så mer av samme sort var planen.

Denne gang beveget jeg meg litt lenger inn i skogen, i håp om bedre fangst. Det dufter av høst i skogen nå. Det dufter rent og friskt også – etter alt regnværet.

Jeg har gått her tusen ganger før. Men jeg har ikke pleid å ha med meg kamera. Nå måtte jeg jo produsere noen bilder til bloggen, det er jo en del av Lises utfordring: Blogging med bilde(-r). Når man fotograferer, ser man plutselig verden med nye øyne.På kjente stier. Dette er stien inn i ”min” skog. Det er den reneste step-timen å tråkke opp og ned her, blant røtter og myrhøl og kvist og kvas. Men det lukter bedre...
Høyt henger de… Dette skal forestille rognebær, og ganske mye av det også. Betyr det snørik vinter? Eller var det omvendt? Og se – blååååå himmel! Et sjeldent syn i disse regntider.

Her går stien – ned, og opp, mellom disse trærne. Her har vi klatret mang en gang i årenes løp, med livet som innsats. Det føles i hvert fall sånn...
Det er ikke mye blåbær i år, og de vanlige blåbærtuene står nesten tomme. Men hist og pist, innunder trær, ved myrer og i enkelte skråninger er det ett og annet ris med mye bær på. Dessuten er sesongen litt på hell her.


Joda, det er blåbær i år også. Men jeg sier ikke hvor!Tilbake til sivilisasjonen – fra krokete sti til asfalt og tettbygd strøk. Og litt bær ble det da. Pluss en fin, liten tur i kjent terreng.


Jeg tok en svipp hjemom for å sette fra meg blåbærene, før jeg skulle ut og plukke bringebær. Hadde jeg tenkt. I stedet ble vi overfalt av et kraftig regnskyll, en haglbyge og tilhørende brumlende tordenvær. Det ble mye vær på én gang! Så det ble ingen bringebærtur på meg. I stedet frøs jeg ned hel blåbær til pannekaker og smoothies utover vinteren. Godt det også! Men i morgen, kanskje…

8 kommentarer:

 1. Det ser ut som en herlig tur! Det er veldig kjekt å ha et turområde i nærheten. Kjempeflink er du!

  Jeg har vært på tur med Tittei og Anette fra Uformelt i dag - og ikke en maske ble strikket!

  SvarSlett
 2. Du kom deg da ut en tur du da, rakk ikke helt det i dag jeg. Da jeg var klar kom himmelen i hodet på meg :(
  Men i morgen SKAL jeg på tur, i bil. Iallefall til Du Store Alpakka på Jaren. Og så litt mere hit og dit på Hadeland vil jeg tro.

  SvarSlett
 3. Heisann
  For noen skjønne bilder du har tatt på tur. Vet du, jeg har DET turterrenget tvers over veien, men går der aldri. Gikk der mye da ungene var små, for å plukke kongler, se på ekorn, og få tiden til å gå. Var hjemme med ungene og mannen jobba sent og tidlig. Så før søvnen tok meg, ved middagstider, dro vi en tur til skogs. Når jeg tenker tilbake, var det veldig koselig.
  SVART kaffe er favoritten min, men jeg må ligsom ha litt melkeskum av og til, nam nam, og brunt sukker.
  Har nettopp drukket sjokolade teen, og nå heiter jeg.....!!!

  SvarSlett
 4. Det var en riktigt härlig blåbärskvist du hade där. Minner mig om en gång när jag var liten och var sjuk och inte kunde gå med far och mor på bärplockning. De kom hem och far hade med sig precis en sådan ruska med blåbär.

  Vad gäller rönnbär så har vi två väldigt motstridiga talesätt här.

  1. Mycket rönnbär betyder sträng vinter.
  2. Rönnen bär aldrig dubbel börda, dvs ingen snö.

  Vi filosoferade lite kring detta igår och kom fram till att det blir kallt och svårt för fåglarna att hitta föda och när de sedan ätit upp alla bär så kommer snön...

  Vi får väl se. Det är i vart fall ovanligt mkt bär i år.

  SvarSlett
 5. Det er så deilig å være på tur på denne tiden av året:) Stilige bilder.
  Tusen takk for hyggelig hilsen;)

  SvarSlett
 6. Blåbær er godt! Må ha rørte selvplukkede på pannekakene, det er smaskens :-) Nå blir du sprek, ja kanskje du er det fra før også da. Vet du, jeg blogget bilde av et tre med mengder av rognebær sist høst og spurte om noen visste hvordan det ble med snø - ingen visste. Men når jeg så mengden med snø som kom med vinteren, ja da vil jeg tro at mye rognebær betyr mye snø. Her er det ikke så store klaser med rognebær i år, så jeg satser på en snøfattig vinter:-)Flotte bilder, jeg kjenner skogsduften helt hit!

  SvarSlett
 7. Sprekt og hyggelig. Selvplukka bær er aller best.

  SvarSlett
 8. Ser koselig ut. Jeg er tyværr ike så flink med den der turgåingen og vi om har så fine plasser rundt oss bla Mjelle, som Terje synger om. Men det er vel bare sånn det lett blir, vi bruker oss ikke det av det som er rett utfør døren utan setter oss i bilen for å dra på tur.
  Vi er nettopp kommen hjem fra ferietur i Sverige så må vi komme oss ut i skog og mark så vi får fylle opp frysen med litt blåbær. Blåbær er helt klart min favoritt.
  Ha en god neste tur!
  Klem Pernilla

  SvarSlett