tirsdag 12. mars 2013

Den FABELaktige lua...

Det går jevnt og trutt - og langsomt - fremover med mitt FABELaktige prosjekt. Her er #2 - den FABELaktige lua.


Jeg har antakelig Norges-rekord i å rekke opp. Jo mer jeg strikker, jo mer pirkete blir jeg. Det behøver ikke være feilfritt, men hvis det ikke passer, eller jeg ikke liker det, da blir det sporenstreks rekket opp.


Noen ganger er det klaff på første forsøk. Sånn var det med den FABELaktige halsen jeg strikket for en stund siden (og blogget om her). Den sitter akkurat passe stramt rundt halsen, dekker akkurat passe langt utover skuldrene så det ikke blir gløppe langs jakkekragen, er akkurat passe varm, er myk og god, klør ikke - og fargene er en akkurat passe miks av fargerik og nøytral som glir rett inn i garderoben og passer til alt. Jeg har brukt den MYE, nesten hver dag når bisken og jeg går på tur.


Så skulle jeg strikke en lue. Det gikk ikke like greit. Først strikket jeg Sockhead-lua. Den ble nesten ferdig. "- Skal du bruke den?" lurte Dattera på. Oppskriften er fin, men min lue lignet mest på en sopp på hodet mitt. En glorete sopp. Så den er historie. Men jeg rakk såvidt å ta bilde av den.

Så strikket jeg den velprøvde Jacques-lua. Den burde jo være safe, ettersom jeg har strikket mange av den - med godt resultat. Men den ble ikke ikke helt som jeg hadde tenkt denne gangen, og så rekket jeg opp den også.

Så strikket jeg Frk. Snupps fine FWSS-kopi. Alle gode ting er tre, tenkte jeg. Men neida - den ble altfor liten til meg.


Til slutt brukte jeg dette gratismønsteret fra Dale. Da ble det bra.
Planen min med det FABELaktige prosjektet var å finne noen raske prosjekter så jeg fikk brukt opp Fabel-garnet i en fei, men når jeg strikker en ting fire ganger, ble det jo ikke helt som planlagt. Men det gjør ingen ting - så lenge jeg ble fornøyd med lua  :-)

Jeg savner å ha hjemmeboende fotomodeller. Jeg begynner å bli ganske lei av Tause Birgitte her - hun har altfor lite hode, dessuten er hun trå å prate med. Og så blir det så kjedelige bilder her på bloggen. Men sånn er livet. Og sånn ble lua. Syns den ble helt fin jeg. En grei vårlue.


Oppskrift:
Jeg brukte altså denne oppskriften fra Dale. Syns den har en fin og jevn felling, sånn som jeg liker. La til en liten dært på toppen for å pynte opp litt.


Garn:
Rester av Fabel fra garnlageret (rød, blå og turkis) + en tråd Plumet mohair (mørkerød, blågrå, turkis, orangerød og lyseblå). Denne gangen brukte jeg, så langt det lot seg gjøre med lagergarn, mohair i samme farge som Fabelen. Det syns ikke så godt, men Fabel + mohair blir utrolig mykt og godt. En veldig god kombi. Til sammen 55 gram garn.

Pinner:
Nr 3.

Det er fortsatt Fabel-garn igjen i posen, så neste FABELaktige prosjekt blir etter planen et håndplagg. Eller to, selvfølgelig - et til hver hånd. Fortsettelse følger - litt etter litt. Det kan muligens ta sin tid - om jeg må strikke disse fire ganger også... Vi får håpe det går bedre denne gangen.

Ha en riktig fin tirsdag!14 kommentarer:

 1. Fin lue, men hjelp, for en tålmodighet! FWSS luen ligger også ute på Tjorven garn sin hjemmeside. Jeg strikker m Fabelgarn for første gang, tynne sokker etter din oppskrift i fine fargen blå lagune - tror jeg den het. Ha en god dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fabel har mange fine farger på fargekartet sitt. Merkelig nok har jeg mest av de glorete, haha... ;-)
   Lykke til med sokkene!

   Slett
 2. Fin Fabelstrikke du har gjort. Jeg har ligge Fabel også. Jeg vil strikke votter... hi hi nå hvis våren kommer!!! ... eller strikker strømper kanskje???
  Først jeg må strikke ferdig lue for bursdag sønn min. Herlig uke jeg ønsker deg. Hilsen Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja men hvis du strikker votter, så blir det jo vinter igjen om en stund. Så vottene vil jo bli brukt!
   Ha en herlig uke du også!

   Slett
 3. For en jobb!!! Ja, altså hadde du gitt bort alle dem du har "feilstrikket" ville du jo blitt kvitt mer garn..... Men, denne ble skikkelig fin!!! Og plum sammen med fabel er et veldig godt tips!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! De jeg har i min "Gi-bort-krets" ville nok ikke hatt de luene. De er ganske nøye på det - bestiller bestemte ting, i bestemte farger (som oftest brunt, svart, grått, grått, grått... - ikke så veldig fargerikt akkurat).
   Så jeg har fortsatt 2/3 av Fabelgarnet mitt igjen. Og må finne på noe lurt med det. Votter, kanskje...

   Slett
 4. Til det kjedsommelige, du må være en tålmodig dame! Alltid spennende med dine prosjekter. Jeg faller pladask for fargesammensetningen du har på mange av strikkeproduktene dine. Både halsen og lua må være en fornøyelse å kle seg med i kulden, fargerikt og varmt.
  Ha en strålende dag og god tur med bisken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Liv! Jeg vil gjerne ha det skriftlig, det med tålmodigheten. Det er nemlig litt delte meninger om det her i heimen...
   Vi har strålende vær her i dag - men det blir bare en kort tur rundt huset med bisken. Hun ble nemlig påkjørt av en bil (en god stund siden nå) og får bare lov til å gå bittesmå runder i nabolaget.

   Slett
 5. Jag blir glad av din blogg. Tack för att du skriver om processen fram tills det att du blir nöjd! Intressant för jag fungerar likadant. Har följt din idé med Fabel + mohair och stickat halskrage. Snart klar för avmaskning. Blir mycket nöjd. Kanske blir det an mössa också, för jag har mycket Fabel. Ha en god dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, takk! Halsen er en typisk På-Tur-Med-Hunden-hals - så du blir helt sikkert fornøyd med den!
   Fabel er et garn som jeg blir mer og mer fornøyd med, til Drops å være er det veldig god kvalitet til en ok pris. Det liker jeg!

   Slett
 6. Synes lua ble kjempefin! Det enkleste er ofte det beste, og luer trenger vi mange av. Ei sprek lue lyser opp i hverdagen, og denne vinteren tror jeg kommer til å vare ei stund til....

  Ha en strålende tirsdag!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 7. De ser superfine ut, både halsen og lua. Men, du for en utholdelighet. Synes du er så flink som ikke gir deg før du er fornøyd. Fine farger.;-)

  SvarSlett
 8. Skikkelig tålmodig, du.
  Hjemmeboende modell savnes her også, kanskje derfor jeg er blitt så lat med blogging.

  SvarSlett
 9. Er virkelig imponert over pågangsmotet og tålmodigheten din. Å rekke opp sitter langt inne hos meg. Passer det ikke, så gir jeg det bort, eller selger det. Lua ble iallfall kjempefin! Liker halsen også, superfin!

  Hilsen Ingrid

  SvarSlett