torsdag 31. mai 2012

Sterk, Sterkere, Sterkest...

Det er morsomt og inspirerende å lese om garn og prosjekter rundt omkring på bloggene.
Det er minst like interessant - og nyttig - å lese om hvordan garn og plagg fungerer i bruk. Hvordan gikk det med de fine sokkene / vottene / genseren - etter en stund?

Det er mange som har lurt på hvordan Sterk-garnet ter seg i bruk. Kan sokkegarn som er så mykt, være noe slitesterkt, for eksempel?


Ja, det kan det tydeligvis. Her er de første sokkene jeg strikket i Sterk, i 2009. Oppskriften er Blueberry Waffle - enkelt og greit gratismønster, som egner seg veldig godt til dette garnet. Sokkene ble tykke og faste og har holdt fasongen fint. Maskemønsteret syns ikke så godt når garnet er så mykt, så visuelt sett er det ikke noen stor suksess, men dersom man vil ha et par tykke og varme sokker som holder fasongen og sitter godt, er det en sikker vinner.

Det er ingen tegn til slitasje, men sokkene har tovet seg litt, og garnet nupper litt. Eller egentlig litt mer enn litt, men ikke så mye at man kan kalle det mye. (Er det dette man kaller å uttrykke seg i klartekst, tro??). Nå som sokkene har vært i Argentina en tur, fikk de seg en dupp i Milo og en runde med nuppefjerneren etterpå - og vips, så var de nesten gode som nye.

Nuppefjerner anbefales forøvrig på det varmeste. Det er strikkerens venn i nøden.

Ha en fin dag!

9 kommentarer:

 1. For et nyttig innlegg! De fleste av oss er jo ivrige etter å vise fram det nye vi har laga, men hvordan ting er i bruk hører vi lite om. Jeg har strikka mye i Sterk, både sokker, votter og luer og synes det er kjempegodt å strikke av. Men det meste av det jeg strikker forsvinner ut av huset.....

  Ha en strålende dag! Her skinner sola, men i morges var det bare en plussgrad! Det gjelder å ha hardføre planter i krukker og verandakasser.

  Klem

  SvarSlett
 2. Ingen over, ingen ved siden her i huset. Iallefall til mine brukssokker. Og jeg "bor" i ull hele vinteren og litt til. Det du skriver om Sterk er akkurat som jeg skulle skrevet det selv, bortsett fra at mine ikke har vært på så lang tur. Et par var med til Gran Canaria da ;) Har to par blå i samme mønster, så dette var kjent :D
  Mine mest slitesterke bruks-pulsvarmere er også i Sterk.

  SvarSlett
 3. Herlig å strikke av, men ikke slitesterkt.
  Det vil si: mine Sterk-sokker er det, men Gubben sine? Nope.
  Det må legges til at han ikke bruker andre sokker under, altså Sterk-sokkene rett mot sine harde hæler. For det er der sokkene gir opp. Under hælen. Ikke på hælen, men under. Sukk.

  SvarSlett
 4. Kanskje flere av de innleggene? Jeg har noen få av dem merket med "ull i bruk".

  Men nå som ullsesongen nærmer seg slutten (sånn bortsett fra at det snødde i morges) så kan det være kjekt med oppsummeringen av hva som funket og ikke i vinterkolleksjonen nå som det forhåpentligvis pakkes bort.

  Takk for inspirerende innlegg!

  SvarSlett
 5. Takk for nyttig informasjon, og den nuppefjerneren så utrolig praktisk ut!

  SvarSlett
 6. Godt å høre, for PLUTSELIG strikker jeg sokker:O))
  Ha ei fin junihelg..uansett vær, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 7. Har mye av samme erfaring. Det er sterkt, men det er ikke særlig å skryte av visuelt sett. Nyttig innlegg da! Ja til flere sånne rundt forbi!

  SvarSlett
 8. Nyttig, mere sånn erfaringsdeling!

  Har også sterksokker som blir fastere og fastere for hver vask. De lekre flettene som engang prydet dem kan nå nesten bare sees som vagu humper på veien. Men hull? Nehei, ikke tegn på det!

  Jeg misstenker derimot at jeg delvis er skyld i fortetningen (som er så populært i Norsk boligpilitikk) selv, jeg har nrmlig titt og ofte gitt sokkene tøymykner sammen med resten av ullundertøyvasken til ungene... Det er ifølge dama i selveste lagerutsalgsbutikken til DSA på Gran TABU! Alpakka er hår, tøymykner er balsam, og vi vil IKKE løse opp flokene som spinneren har tilført fibrene for å binde det sammen til garn. Visstnok. Jeg har et flunkende nytt sokkepar i sterk til testing, og skal holde det langt unna Milo tøymykneren.

  Vel, der har du MIN erfaring... Om du vil eller ei. (0:

  SvarSlett