mandag 28. mai 2012

My cup of tea...


Gjett hva det dufter i stua mi i kveld? Liljekonvall!
Det vokser ikke liljekonvall her jeg bor, men i barndommens have var det flust. Og jeg har fått en liten bukett, med årets aller første, av Kjære Mor. Det er fint at det er en liten bukett - man kan bare ane et svak duft innimellom, så man må bort og snuse litt nærmere. Akkurat sånn som det skal være med eksklusiv parfyme - et lite hint, en anelse, som vekker sansene. Vidunderlig!


Multeblomster, derimot, det har vi i skogen her. Det blir som regel ingen multer ut av det, men blomstene er i hvert fall vakre! De står helt ned til tjernet, der det har vært et yrende liv denne våren. Først stokkender to og to, så vårkåte frosker i hopetall, og nå i pinsen har Mennesket inntatt bølgene. Nabolagets ungeskokk lar seg ikke skremme av litt rumpetroll og lave badetemperaturer. Ikke Tinka heller, forresten...


I går kom Dattera hjem fra Den Store Verden. Sliten, men fornøyd - og full av inntrykk.
Med seg i bagasjen bragte hun milde gaver til alt folket.


Dattera er flink med gaver! Mor elsker te, så Mor fikk fikk en flott tekopp i japansk porselen - med orange og gull dekor, kjøpt på et bruktmarked i San Telmo, Buenos Aires. San Telmo er visstnok en slags Buenos Aires' svar på Grünerløkka - en bydel med kaféer, tangosjapper og bruktbutikker, mer om San Telmo her. Koppen fant Dattera i en brukthall, hos to gamle damer med en hel bod full av de fineste tekopper. Der skulle jeg gjerne ha vært! Godt innpakket i avispapir overlevde den heldigvis reisen uten mén. Jeg samler på gamle kopper og har mange fine, men ingen orange, og ingen fra Japan og Argentina. 

Jeg fikk te også - kjøpt i en tebutikk i Palermo, en annen av Buenos Aires' bydeler - og en slags BAs Majorstua, i følge Dattera. Mer om Palermo her. My Patagonia heter teen, nydelig sort te med smak av bær og karamell. Men hvor er Patagonia? Jo, det er området lengst sør i Sør-Amerika, fordelt mellom Chile og Argentina, du kan se mer  her og her. Utrolig hva man lærer av å ha reisende barn!

Og dett var dett for i dag. Ha en riktig fin tirsdag!

6 kommentarer:

 1. Det var en skikkelig nydelig te kopp.Flott badebilde av Tinka.
  Ønsker deg en flott ukestart.
  Klem Tone

  SvarSlett
 2. Så fin og hyggelig gave!! Ha en fin dag!! AnneK:-)

  SvarSlett
 3. Såkalte små gleder er ofte de som gleder oss mest. En pose med riktig god te er det mye glede i som varer lenge. :-)


  Ha en fin uke, Anne!

  SvarSlett
 4. For en flott gave;) koselig med noe nytg;) ser cavalieren din svømmer?!? Men strekker seg kun til å bli våt på magen og "det aller helligeste". Ha en fin dag;)

  SvarSlett
 5. Beklager mye skrivefeil;) slik blir det når man sitter med telefon på nett i sola;) min teddy bader altså ikke. I fjor som han var bare barnet svømte han, ettersom "storebror" (golden retriever) gjorde det. I år er han mer beskjeden på den fronten, men ruller seg son du forklarer. Det er en håpløs pels på de der, men for noen sjarmerende hunder;)

  SvarSlett
 6. Spennende at ungdommene reiser ut og oppdager verden! Jeg har også en datter som har reist mye rundt om i verden Det har hun hatt mye igjen for, både når det gjelder opplevelser, erfaring og lærdom! :-)

  SvarSlett