fredag 11. mai 2012

Om Svalegarn og bekymringsrynker...

Når man kommer i min alder, blir man veldig opptatt av rynker.
Det fins så mange slags rynker - smilerynker og sinnarynker, sure rynker og triste rynker, og bekymringsrynker - de sitter i panna. Jeg har mange rynker jeg, men ingen i panna. Det er vel fordi jeg ikke har noen bekymringer, det da....


Jo, nå har jeg én bekymring. Jeg strikker jo sjelden noe som er større enn en vott, og nå strikker jeg en hel genser på en gang. Som så mange andre i bloggeland strikker jeg en Shellseeker. Det er en fin og enkel genser, helt i min smak, med glade sjømannsstriper - det er in i år (også).

Problemet er ikke at det er mye å strikke, atskillig mer enn en vott - det et bare rettstrikking, det går radig. Problemet - eller bekymringen - er om den passer. Man kan få bekymringsrynker av mindre. Jeg strikker med et annet garn enn i oppskriften - dette er et rødt prosjekt med lagergarn - med annen løpelengde og annen strikkefatshet. Jeg har strikket prøvelapp, jadda jadda, men mine prøvelapper stemmer aldri med virkeligheten. Så jeg sjanset litt da jeg valgte størrelse. Jeg har allerede rekket opp hele bærestykket en gang. Men nå har jeg strikket på nytt og nettopp prøvd, og det ser lovende ut.

Jeg må si litt om Svalegarnet, som jeg strikker med her. Jeg har skrevet litt om det her også. Skjønner ikke hvorfor Dale sluttet med det??? Det står ikke noe om det på Dales nettsider, siden det ikke finnes mer, men på Ravelry er det fortsatt. Og faktisk er det flere prosjekter der med Svale enn med Lerke, så det har vært - og er fortsatt - et populært garn. Det merket jeg da jeg etterlyste det her på bloggen for en stund siden. Det var fler enn meg som hadde Svale på lur - stor takk til dere som hjalp meg med de røde nøstene jeg maglet!

Nå har jeg forresten fått en bekymringsrynke til - jeg lurer på om jeg får nok hvitt garn. Det går mye mer garn enn jeg trodde på forhånd. Akk ja, livet er fullt av alvorlige bekymringer. Genseren er snart ferdig, eller i hvert fall over halvveis, regnet pøser ned og alt er vel. Håper du får en riktig fin fredag!

15 kommentarer:

 1. Skulle det knipe om med hvitt så ligger det litt her ;)

  Blir lekker! :)

  SvarSlett
 2. Hei!! genseren ser kjempefin ut!! Fint med den mørke stripa!! Jeg pleier ikke være bekymret, mer spent på å se om str passer!! Jeg visste at jeg hadde riktig masketall og da satset jeg riktig!! Men jeg prøvde også!! Jeg måtte forlenge litt og jeg er bare 161. Holder på med nr 2!! Du sa at Svale kom i klare fine farger, Lerke er det motsatte, farger som passer på små barn. Jeg spratt over på DUO som er Sandnes sin versjon av ull/bomull. Ha en fin helg! AnneK:-)
  ps.jeg så at noen redder deg mht hvitt garn:-)

  SvarSlett
 3. Den ser ut til å bli knallstilig!
  Hm... havner den i min kø, mon tro? Jeg må i alle fall seriøst sjekke den ut - takk for tips!

  SvarSlett
 4. Åh - denne ser jo fiin ut. Den står på strikkelista mi også. Skjønner at jeg bør satse på DUO jeg, da.

  Det var kjempekult med den mørke stripa. Satser på at vi får se en fresh Anne i genseren om litt :-)

  Riktig god helg til deg!!

  SvarSlett
 5. Hihi, den genseren har jeg også sett på - flere ganger. Jeg har mønsteret og alt. Din blir frisk og fin i fargene, håper den passer deg :) Selv hadde jeg tenkt å bruke enten Drops Muskat eller Lerke i min.
  Jeg fulger spent med videre på genseren din.

  Ha en rikitg god helg.

  SvarSlett
 6. Har aldri hørt om Shellseeker. Føler meg helt utenfor.
  Tror jeg må slutte å sy og heller bruke tid på strikking.
  Mener det alvorlig. Kjenner jeg har lyst til å gjøre noe helt annet enn å sy nå.
  Jeg har mange rynker, og det er jeg glad for.
  Men det ergrer meg at når jeg viser meg på Facebook, noe jeg bare skjelden gjør, er siden min full av reklame om hvordan jeg skal kvitte meg med rynkene. Frekt!

  Hyggelig at du vil være med på loddtrekning, Anne!

  SvarSlett
 7. Haha, ja når JEG viser meg på Facebook, kommer hundre annonser om gå ned i vekt. Skjønner ikke..... :-S

  SvarSlett
 8. Ikke lett å være menneske, nei. Men hvis nman bekymrer seg på forhånd, så får man kanskje glede av bekymringen to ganger ;D Mne det er merkelig dette at favorittgarn-merkene forsvinner.

  God tur til Trondheim. Skulle gjerne vært med deg som guide, men får holde meg til planen om konfirmasjon på Karmøy. Været i Trønderstaden er et kapittel for seg selv og bildene mine lyver litt. Det regnet nemlig en hel del, men da var det for vått til at jeg turde ta fram speilrefleksen. Derfor mest godværsbilder ;)

  SvarSlett
 9. Genseren ser ut til å bli kjempefin. Hadde passet supert i dag da jeg har stått ute i 3 timer for å se på fotballkamper. Iskaldt, regn, sol, vind. Men barna var fornøyd uansett, og de merket visst ikke at det var kaldt heller... Men bekymringsrynker fikk jeg hvertfall ikke, til det var Millie for morsom der hun hoppet etter alle fotballene som svirret rundt på banene (hun var i bånd altså). God helg.

  SvarSlett
 10. Denne genseren ser jo flott ut, tenker litt på sommer når jeg ser den. Godt det ordner seg med mer garn om det kniper på slutten.
  Forresten, lamineringsmaskinen kjøpte jeg på Clas Ohlson for flere år siden, men tror de fortsatt har slike.
  Ha en fortsatt flott helg :)

  SvarSlett
 11. Det blir en kjempeflott genser... :O)
  har noen spørsmål til sokkeskolen din. Jeg var innom Projo på lørdag og der kjøpte jeg meg et hespe med Malabrigo sock(440 yards)som jeg har begynnt å strikke sokker av..., ved hjelp av din sokke skole(som er veldig bra) Det jeg lurer på er: tror du et hespe holder til et par strømper som du har beskrevet, eller må jeg satse på litt kortere sokker?

  Takknemlig for svar... :O)

  Klem

  SvarSlett
 12. Kjempefin genser. Likte fargene veldig godt.
  Synd de slutta med garnet om det er så bra,
  Folket bør vel forene ønskene sine på Facebook, Hehe..
  Lykke til med avslutningen, kjenner følelsen av å ikke vite om man har garn nok, om den blir stor nok osv..
  Har dessverre ikke garn å hjelpe deg med.
  Klem, Nina

  SvarSlett
 13. Fin genser, gleder meg til å se den på :)
  Det er derfor jeg så sjelden strikker plagg, det er så vanskelig med størrelser... Jeg greier ikke finne noe som passer i butikken engang, når det er masse å velge mellom, så hvordan skal jeg da greie å strikke noe som sitter pent og har riktig størrelse, hæ?

  Takk for teppeskryt, det er snart ferdig nå, og ikke minst takk for garn!

  Du har fått en utfordring i bloggen min ;)

  SvarSlett
 14. Uha , den genser har jeg da slet ikke lagt mærke til , ej heller den fatastiske udstilling om grydelapperne i forrige indlæg. Det er da lige til at få rynker i panden over..at det kunne forbigå min opmærksomhed.

  God onsdag , alligevel :-)))

  SvarSlett
 15. Oi, estou deslumbrada com a sua decoração. Parabéns!
  Wal

  SvarSlett