onsdag 19. mai 2010

Sommer. Plutselig.


I dag kom sommeren hit. Det er helt sant. Jeg var ute i skogen og sjekket med egne øyne. Noen hevder at man kan høre bjerka sprette. Det hørte ikke jeg - men til gjengjeld hørte jeg fuglene kvitre. Det kom så brått, og det ble så varmt - så jeg måtte trekke inn i skyggen for å kjøle meg ned litt.

På 17. mai, derimot, var det ikke varmt i det hele tatt. Dattera hadde bestilt et stort, grått fletteskjerf. Kanskje ikke helt årstiden for store ullskjerf nå, men Dattera har brukt skjerfet sitt mye den siste uka - det ble så lett og luftig og mykt. Hun tok det i bruk før jeg fikk festet trådene, så da må vi vel si oss fornøyd. Ullskjerf + 17. maisløyfe - den kombinasjonen har jeg faktisk aldri sett før...

 


Skjerfet er strikket i Abuelita Worsted, kjøpt på vårsalget til Pickles. Du finner garnet under "Tjukk merino". Det kommer i masse fine farger, denne er vakkert sølvgrå og heter "Gråpus". Mønsteret lagde jeg selv av litt fletter og litt perlestrikk. Det viste seg å være et veldig smart mønster - med masse rettmasker gikk det radig, og det ble mye mønster ut av det i forhold til innsatsen. Jeg er veldig fornøyd med garnet, det er så lett og lekkert. Jeg kan godt tenke meg et selv også - men i en annen farge, siden jeg har en god del grå skjerf fra før...

23 cm bredt og ca 175 cm langt - akkurat passe til noen runder  rundt halsen.
Det gikk med ca 3 nøster / 300 gram. Pinner 5,5.


Nytt garn på favorittlista. Ha en finfin sommerkveld!

17 kommentarer:

 1. Kjempeflott i en fin farge som passer til alle antrekk! Litt rouge og et flott skjerf, da er man klar for det meste;)

  Nyt sommeren som kom og klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Så lekkert skjerg! Skjønner godt at datteren din bruker det mye:-) Veldig fin farge også!

  SvarSlett
 3. Lekkert, lekkert! Plutselig skjønte jeg hva jeg bør strikke i julegaver, det var virkelig stilig!

  SvarSlett
 4. Ja, nå er det sommer, men pass på, kanskje blir det bare i dag.

  Flott skjerf. Både Dronninga og Mette-Marit hadde sjerf 17.mai, kanskje ikke ull, men.... Bedre det enn å fryse. Må si jeg synes Dattera er ei fornuftig jente.

  SvarSlett
 5. Så herlig skjerf!
  Sommeren har kommet hit også, helt plutselig kom den -i går.
  Ble solbrent på skuldrene til og med, for jeg satt i solen og pusset teakmøbler.
  Håper varmen og sommeren varer lenge!

  SvarSlett
 6. Dette var lekkert. Og fotomodellen har tatt på seg skjerfet på en måte som virkelig rettferdiggjør det. Flott effekt.

  Jeg tar med meg garntipset :-)

  Ha en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 7. Skikkelig flott skjerf, ja det gjelder å kle seg etter været og ikkje etter årstida!! Har nesten vore sommer her og i dag men med litt kjølig trekk.

  SvarSlett
 8. Plutselig kom sommeren ja. Jeg måtte søke ly under parasollen til og med! Uvant med varme :)

  Nydelig skjerf, det ser utrolig godt og varmt ut! Jeg liker også godt Abuelita tjukk merino, kjempefint til luer også siden det ikke klør!

  Kos deg i sommervarmen Anne! :)

  SvarSlett
 9. Hvor er det blevet et fint skjerf.
  Sommeren er også kommet til Danmark i dag, herligt :-)

  SvarSlett
 10. Så fint det ble :-) Fletter er skikkelig fint - jeg har aldri strikka flettemønster, men har lyst til å prøve meg. Kanskje et skjerf er tingen å begynne med?

  Stort ullskjerf og 17. mai sløyfe må vel være den perfekte kombinasjonen ;-)

  Ha en fin kveld og klem fra Siv

  SvarSlett
 11. Superfin var datteren din i det fine sjerfet. :))

  SvarSlett
 12. Oj, dette var flott!! Super gaveidè til tenåringsnieser også (og dem har jeg en del av).

  SvarSlett
 13. Dette skjerfet var utrolig fint! Jeg er helt ny på fletter, og syns dette så ut som et supert førstegangs-flette-prosjekt.. ;)

  SvarSlett
 14. Hm.. det var litt vanskeligere å se mønsteret selv enn jeg hadde trodd. Hadde du hatt mulighet til å skrevet hva du har gjort? ;)

  SvarSlett
 15. Det var utrolig fint, så det på ravelry! Har også brukt mye garn fra Pickles og er kjempefornøyd med garntypene derfra. Har noen nøster med det garnet - tror jeg må prøve å lage noe lignende.
  Hilsen Eva
  bibine på ravelry

  SvarSlett
 16. Hei igjen. Jeg venter spent på oppskriften på dette skjerfet. ;) Har så innmari lyst til å lage det! Håper håper at du kan dele. :)

  SvarSlett
 17. Hehe. I know!! Tenkte også kanskje det hjalp å "dytte" litt. ;) Du får bare ta det som et kompliment. :)

  SvarSlett