lørdag 29. mai 2010

Reisestrikketøy...

Mai nærmer seg slutten med rekordfart, og her er mitt bidrag til julegavealongen. Hvordan går det med dere? Jeg ser at mange har blogget sine bidrag allerede, og det er mye fint - dere er så flinke!! Ta en rundtur blant de på lista i høyremargen og se selv.


Jeg trengte et strikketøy til flyturen da vi dro til Roma tidligere i mai. Hva er lite, krever minimalt med tilstedeværelse og kan strikkes på liten rundpinne av tre? En lue, såklart. Jeg så forresten en annen dame som strikket på flyet også, det har jeg aldri sett før, og hun strikket på metallpinner. Har de blitt slappe, de der kontrollørene på flyplassene??


Lue: Jacques Cousteau Hat, min fjerde tror jeg, strikket i to rødfarger i Heilo (Dalegarn) fra et lokalt garnsalg. Pinner 3,5. Øredobber fra Marieflyfly. Favorittgenser fra Gudrun Sjøden. Modell og foto: Meg selv (og det ser ut deretter, ikke lett å ta bilde av seg selv, gitt).


Det er fellingen som gjør susen på denne lua her. Og ribbestrikken gjør at den sitter godt uten å stramme. Jeg ville teste hvordan to såpass like rødfarger oppførte seg sammen - ville det gå i ett eller ville stripemønsteret synes? Som du ser, synes det helt fint. Den blågønne kontrastfargen er 3-tråders Rauma.


Vet du forresten hvem han var, denne Jacques Cousteau? Du kan lese mer om ham her, og hvis du googler ham (og greier å stave navnet riktig, det er ikke lett), får du opp masse bilder av ham med en liten rød lue på toppen. Da jeg var utvekslingsstudent på 70-tallet og gikk på high school i Florida, var marinebiologi et populært fag. Der var Jacques Cousteau den store helten, og i biologitimene så vi filmer med ham, husker jeg (dette var lenge før videoens tid, så klart, og vi skrudde av lyset og snurret film i stedet). Jeg hadde aldri hørt om ham før, og fikk litt medynk fordi jeg var så uvitende, husker jeg.

Jeg vet ikke helt hvem som skal få lua til jul, men jeg har god lyst på den selv. Joda, jeg har noen røde luer fra før, men en Dame kan aldri få for mange røde luer. Og det går jo an å gi julegaver til seg selv - det gjør jeg rett som det er. Vi får se hva som skjer - det er lenge til vinter og jul.


Uansett må du ha en finfin lørdag!

10 kommentarer:

 1. Fin lue - et av mange mønster blant favorittene mine på Ravelry, fordi det ser ut som den har god passform.

  Nå ble jeg minnet på at jeg skal blogge julegavene jeg har strikket - det har blitt mye strikking men lite blogging i år. Det kommer!

  Jeg har forresten hatt metallpinner med meg på fly mange ganger de siste årene, og har aldri blitt stoppet...

  PS: Ser at barnebarnet til Costeau (Philippe jr), en kjekk ung miljøengasjert mann, er på nrk på fredagene i serien Dei blå hav.

  SvarSlett
 2. Så stilig lue:-) Den likte jeg super godt. Veldig fin felling på den!

  Ønsker deg en fortsatt fin lørdag!

  SvarSlett
 3. Flott modell og kjempefin lue! denne har jeg selv strikket noen av, en god luemodell!

  Nyt helgefri og klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Flott lue... :O)
  Syns det ble fint med de to rødfargene og spennede med den blå kontrastfargen.

  Har ikke blitt helt ferdig med mitt julegaveprodukt denne måneden. tror vel ikke jeg rekker å bli ferdig heller..., men skal selvfølgelig prøve... :O)

  Fortsatt go helg!

  SvarSlett
 5. Flott lue, i en veldig heldig fargekombinasjon! Som du kler godt, så jemmen syns jeg du skal gi denne til deg selv.

  Om jeg ble marinbiolog fordi det var populært i det tiåret jeg blei født, veit jeg ikke, men det jeg veit er at jeg er en stoor beundrer av Jacques Cousteau og hans fantastiske formidling av det marine liv. Lua hans er svært karakteristisisk, og egentlig er jeg litt flau over at jeg ikke har strikka meg en selv enda! Kanskje jeg skal bruke din ide med to farger, to litt sjøturkisblå kanskje? (o:

  Tusen takk for awarden under her!! Skal se om jeg ikke får gjort noe med den snart... (o:

  God strikkehelg!

  SvarSlett
 6. Så fin lue! Likte godt fargene du har valgt, og morsom felling! Tror jeg må prøve meg på noe sånt en gang.

  God helg!

  SvarSlett
 7. Fantastisk lue. Fresh farge.

  Når det gjelder strikkepinner på flyet er regelen som følger: Alle strikkepinner som måler unde 20 cm er lov til å ha med. Det betyr at de fleste rundpinner og strømpepinner klarer seg bra.

  Hilsen en som må strikke hele tida og som formelig dør hvis jeg må vente et sted uten å ha garn og tråd og fikle med

  SvarSlett
 8. Så flotte farger! Fin lue :-)

  Jeg har nylig blitt fratatt en heklenål nr 3,5 på fly - lurer virkelig på hvordan jeg skulle klart å kapre et fly med den.... men jeg tenkte det var best å la være å krangle om det.

  God kveld!

  SvarSlett
 9. Kan du oversette mønstret på luen til norsk for meg?

  SvarSlett
 10. Luen din var kjempefin!
  Jeg likte godt fargene du valgt og for en lekker felling.

  Jeg må stå over Julegavealongen sitt bidrag i Mai da nakken ikke er som den skal.

  Pernilla

  SvarSlett