lørdag 22. mai 2010

Strikk i farger - TURKIS...

Judiths STRIKK I FARGER fortsetter. Denne gangen utfordret hun oss til å vise ting vi har strikket i turkis. Merkelig nok har jeg ikke strikket så mye i turkis, og det er i grunnen snurrig, for jeg liker fargen veldig godt. Spørs nok om det ikke blir noen turkise sokker i det kommende år  :-P

Men bare vent til hun kommer til grått, da kan det bli fullt her på bloggen...
I år har jeg visst bare strikket en eneste ting i turkis, Multnomah-sjalet i blå-turkis-grønn Mini Palett. Litt stivt og ujevnt garn, men fargene er fine.


I fjor strikket jeg det lille skjerfet Praktiske Petra fra Vridd og Vrang/Malsen og Mor. Det er muligens mer mintgrønt enn turkis, men fargen het Bassengturkos, så jeg har mitt på det tørre. Strikket med én tråd angoragarn fra Chili Gredelin (som dessverre ikke fins mer) og én tråd Daletta. Mykt - og praktisk.Vippevotter - pjonet i Bris fra Gjestal. Dette garnet er utrolig deilig og mykt, og fargen er fin i turkis og lilla. Vippevotter er kjekt når du skal låse opp døra, svare mobilen, betjene i-poden - og spille poker. Men pjona votter har en tendens til å bli laaange og trange, så det er mulig disse vil få et nytt liv som heklavotter i stedet. Men fargen er fin!


Disse er gamle og gode, fra den tiden Tynn Alpakka var ganske nytt på markedet. Jeg hadde aldri sett vanter strikket i alpakka før, så jeg syntes jeg var ganske lur. Planen var å strikke vanter som ikke var så store og vide som tradisjonelle selbuvanter, men moderne og ettersittende i fasongen. Og det er de jo, de sitter som støpt. Men jeg gjorde den feilen å velge to farger som lå altfor nær hverandre, med alt for liten kontrast til at mønsteret kommer tydelig frem. Men det er gode vanter - og fine farger!

Ønsker dere en riktig god søndag! Resten av pinsen skal jeg bruke til å gruble over hva slags sokkeblokkere jeg skal lage meg. Jeg har nemlig fått mange gode idéer og forslag - så tusen takk skal dere ha!

12 kommentarer:

 1. Kjempefint i turkis!
  De siste vottene var kjempeknall, syns ikke fargene var med for lite kontrast, det ser iallfall ikke slik ut på bildet.
  Jeg noterer meg grått bak øret... Tenke tenke, har jeg strikket noe i grått da?

  SvarSlett
 2. Turkis er en veldig lekker farge og Multnomah-sjalet ditt er jo bare så lekkert:-) Ønsker deg en fin lørdagskveld!

  SvarSlett
 3. Turkis er egentlig veldig fint og sommerlig. Men neimen om jeg har mye av denslags, verken til sommer eller vinterbruk.

  SvarSlett
 4. Det er fint med turkis! Likte spesielt godt sjalet ditt.

  Ha en fin pinsehelg! Klem

  SvarSlett
 5. El azul siempre es bello y estos proyectos lo demuestran.

  Blue is always beautiful. These projects show it.

  SvarSlett
 6. Så masse lekkert. Turkis er en sånn farge som jeg liker, men innbiller meg ikke kler meg - men kanskje til sommeren?

  Du sitter vel der med begge bena i gips nå da. (jeg ler meg skakk) Hva med å sy noen? Jeg innbiller meg at man kunne sy en sokkelignende sak og så stappe den full.
  Eller bruk tykk papp og lim på sånt plastikkaktig papir som har lim bakpå. Jeg er ikke så god til å forklare altså, men det er sent. Og jeg har fått overdose sol. :)

  SvarSlett
 7. SV: boken er kjøpt på Japhan Foto:-) Den er veldig basic så har du litt kameraerfaring ville jeg nok satset på en bok for viderkomne. F.eks. den jeg ønsker meg:-)

  SvarSlett
 8. Hei igjen, og takk for hyggelig kommentar hos meg! Ja, jeg vet at mange spiser bladene av gjøkesyre, men vet også at det er litt omstridt hvor sunt det er ;)

  Ha en fin kveld, og en god pinsemandag :)

  SvarSlett
 9. Hei igjen. Takk for at du sa fra ang. teksten og bildene. Jeg bruker Windows Live nå jeg skriver fordi jeg syns jeg har bedre kontroll over bildene, men jeg kan jo ikke ha det alikevel. Jeg ser det ikke på min pc, men jeg vet at det har skjedd før og da var det også noen som sa fra - så takk for det.

  SvarSlett
 10. Hei:)
  Takk for trivelig kommentar på bloggen min.
  Turkis er en herlig farge! Fine ting du lager:)

  SvarSlett
 11. Nydelige vanter! Skal se om jeg finner noe turkis jeg også :-)

  SvarSlett
 12. Å, disse var fine!
  Ja jeg ble kjempeinspirert av gryteklutene dine! Sitter i skrivende stund med enda en ny på fanget. Jeg har så masse garn, så det var godt å finne noe artig å bruke det til.
  Håper det var OK at jeg linket til deg!

  SvarSlett