søndag 16. mai 2010

Hurra!


Plutselig tilbake.

Jeg kunne ikke dy meg, det er jo 17. mai i morgen – så jeg måtte lage en ørliten Søttende Mai Special Edition.

I fjor farget jeg garn - i år ble det en gryteklut i rødt, hvitt og blått.

Det har skjedd mye siden sist. Vi har vært en tur i Roma og besøkt Sønnen, som har studert i den evige stad dette semesteret. Turen ble forsinket et par uker, pga askeskyen. Men alle veier fører til Rom, så vi kom dit etter hvert. Jeg har aldri vært der før, så det var mye nytt og fantastisk å se. Utstyrt med gode sko og Sønnen som lokalkjent guide trasket vi rundt og beså kunsten og kulturen, som lå i tykke lag overalt. Man trenger nok mer tid enn en uke for å få med seg alt, for Roma ble ikke bygget på én dag. Men jeg syns vi fikk med oss ganske mye, jeg, inkludert deilig italiensk is og cappuchino. Kanskje blir det et blogginnlegg om det senere.

Står man med ryggen mot Trevi-fontenen og kaster en mynt i vannet med den ene hånden over motsatt skulder, kommer man tilbake til Roma igjen, så det passet vi på å gjøre. Kaster man derimot to mynter, vil man bli bosatt i Roma. Kaster man tre, blir man gift i Roma, og kaster man fire, vil man dø i Roma. Greit å vite, om iveren skulle ta overhånd...

Ellers har jeg strikket en del, og heklet en gryteklut, som du ser for- og baksiden på her. En hyggelig dame på Ravelry har oversatt oppskriften for meg - uten å kunne et ord norsk. Imponerende! Jeg må se over før jeg publiserer den. Uansett syns jeg jo det er morsomt at så mange har heklet grytekluten siden jeg la ut oppskriften her. Gi meg gjerne et hint om du hekler den, så jeg kan ta en titt!

Og til mine PIF-venner, som sikkert tror jeg har glemt dem: Det har jeg ikke! Langt i fra. PIF-gavene er ferdige, fotograferte, og skal bare sendes av sted i posten.

Vi har også pusset opp soverommet i det siste, noe som nærmest kan betraktes som en sensasjon, siden vi har planlagt/holdt på med dette oppussingsprosjektet vårt så lenge nå. Jeg fulgte Ruths gode råd for oppussing. De kom godt med - og nå ser du jo, vi er ferdige!

Det var alt for i dag. Ønsker alle - både her hjemme og i resten av verden - en strålende fin 17. mai!!! !!! !!! Hurra!!! !!! !!!

13 kommentarer:

 1. En gryteklut for enhver anledning. Ikke dårlig det :) Jeg har vært litt opptatt på annet heklehold, så jeg har ikke prøvd meg helt enda, men det kommer.

  Er litt misunnelig på Roma-tur, hmmm. Får håpe Snuppa her tar seg en tur utenlands også, slik at gamlinga får seg et spark bak;)

  Ønsker deg en flott 17.mai.

  SvarSlett
 2. Disse flotte gryteklutene dine går som en farsott her inne;)

  Ønsker deg en flott 17.mai!! Klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Grytekluter med skikkelig 17.mai-stemning, det var imponerende!

  Tusen takk for sjenrøst hekletilbud, som jeg er fristet til å benytte meg av selv om jeg ikke skulle trenge så mye hjelp også, fordi jeg tror det hadde vært hyggelig! :)

  Er ikke Roma en fin by? Spesielt om våren, om sommeren er det for varmt. Vi giftet oss i Roma, og det uten å ha kastet tre mynter engang!

  Ha en strålende 17.mai med grytekluter og det hele! :)

  SvarSlett
 4. Stilig med 17mai gryteklut,er berre så flotte desse gryteklutane!! Ynskjer deg ein fin dag i morgen:))

  SvarSlett
 5. Artig med 17. mai gryteklut :-D

  Vi kom tilbake fra Roma for noen dager siden vi også - en herlig by som vi helt klart skal tilbake til :-D

  Ha en flott 17. mai og klem fra Siv

  SvarSlett
 6. Nei for en skjønn gryteklut!!!=D
  Dødelig misunnelig på Romatur kjenner jeg...

  Uansett: Håper du får en strålende 17 mai!=)

  SvarSlett
 7. Gryteklutene dine har virkeig tatt av. GØY!!

  Håper vi får se bilder fra Romaturen. Jeg har aldri vært der, nen jeg skulle veldig gjerne. Men det er bra å ha noe å ønske seg også.

  Greide du å få like mye malingssøl som meg? for det er veldig viktig altså. ;)

  Jeg sitter i Aberdeen, vi kom i kveld. Det var sol da vi kom,men nå er det overskyet og KALDT!

  Ha en super 17 Mai.

  SvarSlett
 8. Önskar dig en underbar 17:e maj
  Ulla

  SvarSlett
 9. Så fotte grytekluter, i nasjonalfargene våre -sånt liker vi!

  Så bra du endelig fikk tatt den turen uten askeproblemer!

  SvarSlett
 10. stilig:))

  vel de historiene stemmer neppe:) jeg snurret på hælen over tyren edlere deler i Milano for flere år siden.. jeg sitter her stadig å venter på å komme tilbake:))

  SvarSlett
 11. Kjempefine grytekluter. Fant din side fra en svensk blogger, bor også i Akershus.
  Se gjerne min side
  www.grytlappen.blogspot.com

  SvarSlett
 12. En sak til. Finnes det kurs for amigurumi hekling i Osloområdet?

  SvarSlett
 13. Kjempe stilig disse gryteklutene her altså! Herlig med så spreke farger!

  SvarSlett