fredag 5. mars 2010

Think Pink!

Jeg glemte å skrive at Martes votter i forrige innlegg er strikket i Daletta på pinner nr 3. De rosa detaljene er i Sisu. Garn fra lageret. Mer facts her. Og mer rosa her:


Jeg er svak for flettemønstre (også). Jeg liker oppskrifter som er godt skrevet, enkle å følge, uten feil og raske og morsomme å strikke. Det gjør vel alle? Derfor liker jeg mønstrene til Through the Loops / Kirsten Kapur godt. Hun er kanskje mest kjent for Ulmus-sjalet, som veldig mange har strikket. I vinter har hun produsert nye og fine design på løpende bånd. Før jul strikket jeg mysteriesokkene hennes, og tre forskjellige luer, og nå holder jeg på med både en vest og et sjal derfra.

 
Da disse rosa vottene nylig dukket opp, ble jeg helt betatt. Det er gøy å strikke flettemønster, og veldig effektfullt. Votten starter med en tvunnet I-cord – nytt for meg, men det var greit beskrevet i oppskriften (i motsetning til andre oppskrifter med I-cord-start, der jeg ikke har skjønt et kvidder). Syns det var en artig detalj. Jeg har brukt samme garn og farge som i oppskriften – ikke noe originalt her. Men tommelen ble veldig pompøs, så der måtte jeg korte inn en del for å få en tommel som satt godt. Votter skal ikke flyte rundt, de må passe! Men bortsett fra det var det et bra mønster – gøy å strikke og ikke noe vanskelig, selv om det ser litt uvant ut. Et hett tips er å markere de ulike flettingene med farger, slik jeg har gjort på bildet her. Gjør strikkingen mye enklere og raskere!
Rosa facts:

Oppskrift: Clepsydra Mittens av Kirsten Kapur. Flott oppskrift – enkelt, raskt og morsom å strikke.

Garn: Holi fra Creatively Dyed Yarn, i fargen Merry. Det gikk med ca 80 gram, så jeg greide meg fint med ett hespe (100 gram). Dette er et Worsted-garn, 192 m/100 gram. Det er håndfarget, og finnes i flere vakre farger. 50% ull, 40% alpakka og 10% silke (minner en del om Sulka, men tynnere).

Pinner: Nr 4

Vurdering: Selv om jeg syns denne fargen er helt vidunderlig knall knæsj rosa, hadde de nok matchet garderoben bedre om jeg hadde valgt en annen farge, f eks den fine, mørkerøde Stereo… For øvrig er jeg superfornøyd. Garnet er ren luksus, supermykt og deilig! Nesten for fint til votter – dette er ikke votter du måker snø med. Terningkast 6.

19 kommentarer:

 1. Skal si du har vært flittig. De er jo utrolig lekre de vottene og av og til så må man bare ha rosa. Sånn er det bare.

  Jeg tok en utskrift av de sokkene - selv om jeg er veldig sokkelei akkurat for øyeblikket så regner jeg med at det går over og da må man ha alt klart. Her overlates ingenting til tilfeldighetene nei. Det er vel av samme grunn at jeg kjøper alle mulig og umulige hobbyting - i tilfelle jeg plutselig får lyst til å sy, spinne, male, tegne eller hva det nå er alt sammen.

  ha en riktig god natt.

  SvarSlett
 2. hei!
  Jeg er helt enig i at Kirsten kapur lager(designer) masse flott, og disse vottene er intet untakk. De er rett og slett rålekre, og fargen du har valgt på de er nydelig... :O)

  Så produktiv du er... :O)
  Ønsker deg en strålende fredag!

  SvarSlett
 3. Smukke vanter! Og den flettede I-cord-kant er rigtig, rigtig fin! Det har jeg heller aldrig prøvet før, men det er en flot og effektfuld detalje.

  SvarSlett
 4. Nydelig, riktige stasvotter du har laga!! Lekker farge du har brukt, synest det ser vanskelig ut eg!! Ha ei fin helg:)

  SvarSlett
 5. Dom ser så härligt varma ut samtidigt som de är härligt varma i färgen. en riktig fullträff för mars!

  /Janette

  SvarSlett
 6. Jeg er veldig imponert! Flettevotter er fantastisk. Er det sant er dette er enkelt???? Ser veldig vanskelig ut!

  SvarSlett
 7. Jammen har du kommet inn i en rosa steam, men det gjør ikke noe det når det blir så flott som dette.

  God fredag.

  SvarSlett
 8. Hei!! Kjempefine votter!! De flettene er helt fantastiske!! De må jeg se nøyere på!! Ville blitt kjempefint på en jakke eller genser.....AnneK:-)

  SvarSlett
 9. De var superlekre rett og slett! Jeg er vanligvis ikke så begeistret for rosa, men den rosafargen var herlig! Må inn på Ravelry for å sjekke disse! Ha en fin fredag! :)

  SvarSlett
 10. Den starten likte jeg:)
  Jeg har aldri startet et strikketøy med en slik kant, bare avslutninger, så dette var nytt.

  SvarSlett
 11. Lekkert flettemønster, det var litt annerledes enn mange av vottene man ser nå. Jeg er veldig glad i rosa, så jeg synes selvsagt at det er helt på sin plass at den fargen forekommer her i bloggen av og til også :-) Likte godt at du strikket inn navn på selbuvottene i forrige innlegg, det gjør det så kjekt og personlig. Bruker du et spesielt alfabet i diagramform, eller bare dikter du selv?

  SvarSlett
 12. Elsker den freshe fargen du har valgt til votene. Kjempefine! God helg!

  SvarSlett
 13. Så nydelige vottene er - det mønsteret er jo bare rålekkert! :-)

  SvarSlett
 14. Skikkelig flotte votter, Anne! Mønsternavnet lagres på egnet plass til tiden strekker til.

  SvarSlett
 15. Nydelige votter og mange gode tips. :))

  SvarSlett
 16. Når jeg så diees vottene henge ved siden av de til Marte (?), tenkte jeg de sikkert bare var til "pynt" på bildet og at du sikkert hadde blogget de før...
  Jeg la egentlig mer merke til disse rosa enn de andre..
  Lekker, lekker!

  Ha en aldeles flott helg!

  SvarSlett
 17. Nydelige og litt utenom-det-vanlige votter.

  SvarSlett
 18. Disse var jammen nydelige! er ikke er så glad i rosa, men denne fargen var flott!

  SvarSlett
 19. Nydelige votter, både disse og de under :)
  Er enig i at det er urettferdig å sammenligne med Falk, mente det kun som et eksempel. Jeg er nemlig veldig glad i Falk til gensere, ullbukser, halser og luer :) Mange sokkegarntyper er veldig sterke, men Sterk har den fordelen at det virker mykere og varmere enn f.eks.Sisu og Perfect. Rett skal være rett!
  Ha en vidunderlig fin helg....

  SvarSlett