onsdag 31. mars 2010

Duskelue...

1. Først fikk jeg øye på denne lua i et interiørmagasin. Fin lue, stiv pris. (Dobbeltklikk på bildet hvis du vil se bedre).

2.
Da vi kjørte Dattera tilbake dit hun bor i fjellheimen etter juleferien, stakk jeg innom den lokale sportsbutikken for å studere strikkemoten. En velassortert sportsbutikk er et ypperlig sted å hente inspirasjon. Her var det massevis av fine luer, og trenden var klinkende klar: Pelsluer og strikkeluer er det som gjelder i år. Alle i duse naturfarger, samtlige strikkeluer med fletter og dusk, fortrinnsvis pels. Selv om disse luene bare kostet halvparten av den på bildet, ble jeg likevel ganske glad for at jeg strikker selv, tatt i betraktning av at alle her får et par-tre nye luer i gjennomsnitt hver vinter…


3. Kort tid etterpå dukket denne lua opp på Ravelry – Wood Hollow Hat (kan noen oversette for meg hva dette betyr??). De som leser med her på bloggen, kan ikke ha unngått å legge merke til at jeg har veldig sansen for designet til Kirsten Kapur. Sånn lue ville jeg ha, og det ville Dattera også. Men den skulle være større, mer baggy, og med to dusker på.


4. Da strikket jeg denne lua. Jeg strikker nok løsere enn Kirsten Kapur, og dermed ble lua automatisk større. En liten strekk i våt tilstand pluss at den har utvidet seg litt i bruk – og dermed ble den akkurat sånn som den skulle være. Dette bildet har Ks venn Monika tatt.


Originalen er strikket i Cascade 220, men jeg brukte Peruvian Highland Wool fra danske 123knit.com – som er ganske likt men mye rimeligere. Et veldig godt garn å strikke med – kan anbefales. Fargen er en slags muldvarpbrun/gråbrun – helt i tråd med tiden. I stedet for en liten pjuskedusk på toppen, slik det står i oppskriften, strikket jeg to snorer av de siste maskene – i-cords med tre masker i hver. Disse fikk hver sin dusk – en av samme garnet i naturhvitt, og en i kaninpels fra Mauds Garn på Skedsmokorset. Dattera ble strålende fornøyd, og det ble jeg også.

Lua er strikket på pinner 4, og det gikk med i underkant av 100 gram garn til selve lua. Mer facts på Ravelry. Jeg gir denne oppskriften terningkast 6 uten å blunke. Og jeg skal strikke en til meg selv også så snart jeg får tid. Ja, jeg har faktisk strikket en til allerede, i naturhvitt, til en venninne av Dattera. Den glemte jeg å ta bilde av, men kanskje jentene får ordnet med et bilde til meg?? (hint hint, jenter)

20 kommentarer:

 1. Fin lue du har laget. Perfekte dusker ;)

  Klem

  SvarSlett
 2. Råfin lue, lurer på hva Bolina hadde solgt den for... Dusketipset ditt skal jeg ta med meg til neste gang jeg trenger det.

  SvarSlett
 3. Oj, flott lue. Har kikket litt på garnet du har brukt. Tror nesten jeg må bestille litt jeg, siden du anbefaler det.....

  SvarSlett
 4. De ble kjempefine!!! Flink har du vært! Har sett på det luemønsteret der jeg også, men tror det får bli til høsten, - nå nekter jeg å strikke lue for nå vil jeg ha sommer! Jeg vil jeg vil!!!!=0

  SvarSlett
 5. Oj, for en pris på den øverste lua. Neimen om jeg hadde betalt det for ei lue!
  Luen du strikket ble jo superfin! Med fletter og dusk -toppers!

  SvarSlett
 6. Jeg har noe til deg på bloggen min, ivrige tusenkunstner!

  SvarSlett
 7. så stilig lue, og med flott dusk
  ha en super påske!

  SvarSlett
 8. Så fin! Dette kan du tjene deg rik på hvis du tar snaut 2000 kr pr stk ;) Selvsagt koster håndarbeid, men maskinstrikket lue til den prisen blir drøyt. Disse sportsbutikkene er ikke snaue. Dessuten er din finere. Heldige jenter.

  God påske i plaskeværet. Vi har samme sorten her.

  SvarSlett
 9. Å - den har sånn stor dusk som jeg hadde - den gang da. Det ser ut som den er strikket på tvers og så snurpet sammen øverst. Det kan jeg gjøre for halve prisen - minst! ;)

  Luen din ble mye finere syns jeg. Her sner det som bare det så kanskje jeg kunne trenge en lue selv? Våren har visst ikke tenkt å komme i år.

  SvarSlett
 10. Skikkelig flott lue i ein fin farge!! God påske til deg:))

  SvarSlett
 11. HÆÆÆRLI! Så flott ei lue - eller "huv" som vi sier i Trøndelag!

  SvarSlett
 12. Nå fikk jeg lyst på duskelue jeg også. Fint blogginnlegg. God påske.

  SvarSlett
 13. Jeg glemte å si at Wood Hollow vel er et sånt hull man finner inne i gamle trær. Eiketrær mest, tror jeg.

  SvarSlett
 14. Eh. Den siste var hilsen Hespetre!

  SvarSlett
 15. For en god ide å kikke i sportsbutikker! Der kan man jo kikke lenge. Jeg kikker på ungdomsskoleelevenes luer, men da kan man bli beskylt for litt av hvert...

  SvarSlett
 16. Nei til pjuskete dusker!
  Ravelry-dusken var stusselig..

  SvarSlett
 17. Nydelig lue! Du er en kløpper på å finne fine lueoppskrifter.

  SvarSlett